Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Zienky ja mam na vas 1 dotaz. Poculi ste o protonovej liecbe v Prahe? Da sa vyuzit pri nasich diagnozach? Vraj je to šetrnejšie ako chemoška. Je to finančne narocne ale citala som ze vraj sa uz pouziva aj pri liecbe rakoviny prsnika. Mate dake skusenosti ???
@katka14 tesim sa,ze dcerke je uz lepsie a veru u babky jej bude hej 😍
z proton.liecbou neviem poradit, neviem o nej nic,sama si idem vygooglit a som popravde prekvapena,ze aj v liecbe rak prsnika sa pouziva..
Ahojte, dievcata, my sme boli na víkend u svokrovcov, boli tam aj svqgrovci s malou, tak sa deti pohrali, vyblbli, polyzovali @jankastraza och, držím aj ja palce nech si už nič nenajde👊🙏 to je ale des, onko ti povie, sak co, keby čosi, dáme ešte jednu chemo🤦😱 akoby hovorila o paralelne alebo co!!😓
@anetkabagetka ahoj moja tak ako je lepšie už?
@hracka123 ahoj no dnes je to trochu lepšie ale stále som v posteli tak neviem kedy to skončí
@hracka123 ani moc sa to nezlepšilo, repík a Betadine každodenne,ale malo pomohlo,tak asi zajtrajšie vyberanie stehov,nebude prechádzka ružovou záhradou,ale teším sa,lebo tie stehy mi hlavne pod pazuchou hrozne vadia, škriabu a nepochopím prečo to tam zasivanie takými tvrdými drotami-inac to neviem pomenovať.
Myslím,že to malo byť zasite jednou niťou a nie šite trčiacimi ostrými kapelami, ktoré mi zatrhuju podprdy a preto ju nenosím.
Kašľať na to , že rez je malý a vyzerá,že bude celkom pekný,no ja by som bola radšej bez zápalu a hlavne bez taká.
Bez rakoviny
@mata9522 jednoznačne z firmy Farmasi. Ale verte mi, nerobím žiadnu reklamu. Sú bez chémie ktorá veľmi škodí a bez pachu. Ktory z vlastnej skúsenosti viem, že je v období liečby citlivý. Produkty používame celá rodina už dlhodobo. Používa aj osoba ktorá má onko. ochorenie. A je maximálna spokojnosť. Cenovo sú tiež dostupné.

@jankastraza hej. Zabral herpesin. Ale ma hnusny kašel a sopel. Tak ide zasa k babke a dedkovi na tyzden. Ale tesi sa. Akurat od školky si odvykne. Ale u našich je rada