icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

midori123
13. jan 2020

@helga9 dakujem, uvidim co mi povie zajtra dr. a podla toho sa zariadim. Ked uz cakam tak dlho, tak tyzden navyse uz snad nejak vydrzim, ak by sa to malo posunut.
Ale este raz ti dakujem;)))

katka14
13. jan 2020

@kika_32 ahoj. Vitaj medzi nami. Aj ja som tu len kratko. A uz sa liecis? Ci najprv operacia?

helga9
13. jan 2020

@kika_32 ahoj vitaj medzi nami

kika_32
13. jan 2020

@katka14 ahoj.uz sa liecim. V Ba v NOU rozhodli podla nalezu ze mam najprv podstupit predoperacnu chemoterapiu a az potom operacia. Mam za sebou uz 4x tu spominanu cervenu a teraz chodim raz tyzdenne na ten paclitaxel ci ako sa to vola?! Mam ich dostat 12, tento tyzden vo stvrtok idem na 6.

midori123
13. jan 2020

@kika_32 ahoj, vitaj🙂
Ja tiez chodim do NOU. Mna najprv caka operacia a az potom liecba.
Drzim palce

hracka123
13. jan 2020

@kika_32 ahoj vitaj medzi nami už si aj po opke? Máš liečbu?

kika_32
13. jan 2020

@helga9 ahoj, dakujem. Más moj obdiv ako to vsetko zvladas, pravdaze aj vsetky ostatne, ste velke bojovnicky! Ako som tu citala vase prispevky dodalo mi to viac odvahy bojovat a nevzdavat sa, a verit ze bude vsetko vporiadku

hracka123
13. jan 2020

@kika_32 veľký nádor máš? Máš deti?

midori123
13. jan 2020

Inak baby, len taka otazka do plena:
Podla coho urcuju, ci najprv chemo a potom opka, alebo najprv opka a potom chemo?
Ja mam napr. vysledky dost na figu. Su tri nadory v jednom kvadrante, som HER2 pozivit aj hormon. pozitiv, mam kineviemco 80%, genetika je nastastie dobra, ziadne BRCA sa nepotvrdilo, stanovena dg. v novembri a ako prvym zacinam operaciou 16.1.?
A vy skoro vsetky ste zacali chemoskou a potom opka.

kika_32
13. jan 2020

@midori123 ahoj. Dakujem. Na chemo chodim blizsie k bydlisku aby som nemusela tak daleko dochadzat, ale chemo mi nariadili v NOU a po skonceni chemo sa mam vratit do NOU na kontrolne mri prsnikov a potom stanovia termin operácie. Drzim palce aby operacia dopadla dobre. Ja som chcela mat tiez operáciu cím skor ale v NOU rozhodli najprv pre chemoterapiu kedze som mala dost velky nalez, aby sa to zmensilo

nori21
13. jan 2020

@kika_32 Vitaj medzi nami.

inka
13. jan 2020

@midori123 doritricin mi nepomohol,jedine cibuľova šťava a čaj

midori123
13. jan 2020

@kika_32 ja som akurat polozila otazku, ze podla coho sa urcuje co bude skor....?
Ja by som mala nastupit v stredu, no ochorela som a mam priserny kaslisko. Ale az taky ze ma dusi, tak zajtra na internom to samozrejme poviem.
Sama som zvedava

jarmila40
13. jan 2020

@alica_tn jeej 🙂 vďaka moc za perfektne vysvetlenie 😘

kika_32
13. jan 2020

@hracka123 ahoj. Dakujem. Zatial chodim na chemo, mam za sebou 4x tu cervenu (neviem nazov) a teraz este chodim raz tyzdenne na ten paclitaxel ak som to spravne napisala?! Mam ich dostat 12,a tento tyzden budem mat z toho 6.

midori123
13. jan 2020

@inka myslis nakrajanu cibulu a zaliatu medom?

midori123
13. jan 2020

@kika_32 ako znasas chemosky?

nori21
13. jan 2020

@sabova3 Ahoj,ako sa máš?

katka14
13. jan 2020

@kika_32 a ako ich znasas? Si pn ci pracujes?

matazmena
13. jan 2020

@midori123 chodím k mudr. Oravcovej
Ten kašeľ, to je blbé, držím palce, nech si rýchlo fit. U nás tiež cibuľa s medom, príp aj cesnakom a zázvorom zaberá...

@zuzap33 držím palčeky, nech sú dobré správy

inka
13. jan 2020

@midori123 áno držala som to v chladničke a dávala som si cez deň o lyžičke a kašeľ som mala fakt brutál a hlave keď som si ľahla

helga9
13. jan 2020

@kika_32 kde chodis na chemo do Nitry?

matazmena
13. jan 2020

@kika_32 vitaj, držím palčeky, nech všetko dobre dopadne

@midori123 ja som mala najprv operáciu, lebo mi z biopsie vyšlo "len" podozrenie na malignitu, čiže ja som na onko išla vlastne az keď som mala výsledky histologie po operácii

kika_32
13. jan 2020

@hracka123 ano mam, 11 rocneho syna, zial zdravotne postihnuteho lebo sa narodil predcasne, a mam este zdravu dcerku 2,5 rocnu. Na mamografia nalez bol velkost jeden 24x36mm a druhy 5x11mm ale po biopsii sa to dost zvacsilo! Neviem ci to sposobila samotna biopsia alebo ten nádor tak rychlo rastol?po biopsii - 62x75x54mm 35x24x24mm... Popisovali take cipovite loziska.. Cize nie ohranicene ale take rozrastene s vybezkami do okolia

inka
13. jan 2020

@zuzap33 no je mi to ľúto, nakoľko si toho už zvládla veľa ale nerob ešte z toho uzáver,nakoniec to vyjde, že bola zbytočná panika a bude to dobre a ja ti držím všetky palce aby to dopadlo dobre.

kika_32
13. jan 2020

@nori21 dakujem za prijatie.

midori123
13. jan 2020

@matazmena dakujem ;)
A uz ked ste dolyzovali, uz by sme aj tu kavu mohli niekedy dat😊

kika_32
13. jan 2020

@midori123 to by som aj ja rada vedela podla coho urcuju poradie, no neviem, kazdy onkolog asi zvazuje podla vlastneho usudku. Operáciu ti urcite teraz odlozia kvoli tomu kaslu, uspavat Ta v takomto stave urcite nemozu.

midori123
13. jan 2020

@inka dakujem, idem si rovno zarobit, len ci to uz niebude neskoro, sakris😩

hracka123
13. jan 2020

@midori123 ja som mala najprv opku a potom chemo neviem podľa čoho to urcuju