Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@katka14 ahoj.uz sa liecim. V Ba v NOU rozhodli podla nalezu ze mam najprv podstupit predoperacnu chemoterapiu a az potom operacia. Mam za sebou uz 4x tu spominanu cervenu a teraz chodim raz tyzdenne na ten paclitaxel ci ako sa to vola?! Mam ich dostat 12, tento tyzden vo stvrtok idem na 6.
Inak baby, len taka otazka do plena:
Podla coho urcuju, ci najprv chemo a potom opka, alebo najprv opka a potom chemo?
Ja mam napr. vysledky dost na figu. Su tri nadory v jednom kvadrante, som HER2 pozivit aj hormon. pozitiv, mam kineviemco 80%, genetika je nastastie dobra, ziadne BRCA sa nepotvrdilo, stanovena dg. v novembri a ako prvym zacinam operaciou 16.1.?
A vy skoro vsetky ste zacali chemoskou a potom opka.
@midori123 ahoj. Dakujem. Na chemo chodim blizsie k bydlisku aby som nemusela tak daleko dochadzat, ale chemo mi nariadili v NOU a po skonceni chemo sa mam vratit do NOU na kontrolne mri prsnikov a potom stanovia termin operácie. Drzim palce aby operacia dopadla dobre. Ja som chcela mat tiez operáciu cím skor ale v NOU rozhodli najprv pre chemoterapiu kedze som mala dost velky nalez, aby sa to zmensilo
@hracka123 ano mam, 11 rocneho syna, zial zdravotne postihnuteho lebo sa narodil predcasne, a mam este zdravu dcerku 2,5 rocnu. Na mamografia nalez bol velkost jeden 24x36mm a druhy 5x11mm ale po biopsii sa to dost zvacsilo! Neviem ci to sposobila samotna biopsia alebo ten nádor tak rychlo rastol?po biopsii - 62x75x54mm 35x24x24mm... Popisovali take cipovite loziska.. Cize nie ohranicene ale take rozrastene s vybezkami do okolia

@helga9 dakujem, uvidim co mi povie zajtra dr. a podla toho sa zariadim. Ked uz cakam tak dlho, tak tyzden navyse uz snad nejak vydrzim, ak by sa to malo posunut.
Ale este raz ti dakujem;)))