Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Tak som si vyhľadala podľa terajšej biopsie,tak to vyzerá na metastázy, podľa toho čo popisovala Helga.
@helga9 bože tak ďakujem,lebo ja som vychádzala, práve čo si tu jednej písala z histologii.
Teraz som si mailovala z kamoškou z Prahy/česka/,ktorej známa berie hormonálnu liečbu, chodí do práce a nič jej nie je zle,len zajtra zistí názov, zatiaľ vie že sa začína na E. vek má 52,tak zajtra zistí,lebo teraz šoféruje,tak možno to bude poznatok ak pre nás

@katka14 a beries chemo? Lebo ak ano tak pohotovost, nech daju atb