Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@nori21 kamoška bola v júni a zatiaľ nemá výsledky. U nás nemal nikto. No nikto nebol diagnostikovani tak by som to povedala. Starí rodičia mali z jednej strany do 80 a z druhej strany babka 86 a nikto sa neliecil. Moji rodičia tiež nie. Mama zije ma 72 zatiaľ zdravá otec mi umrel na zlyhanie srdca. Raka proste nikto. Ani z rodiny že surodenci mojich rodicov a ich deti. No vlastne otcov brat mal ale tam bol jednoznačne alkohol on sa upijal kazdy den palenka a pivo a sulane cigary no proste notorik nech mu je zem ľahká a hrtan či hltan mal.takze to moc nepocitam a keď ochorel mal.vyse 60. No tak.som proste zvedavá že čo mi.vide.
Ahojte dievčence. Asi som niečo drapla od dcery. Cely den zimnica a klby a hrdlo bolia jak svina. Fungujem cely den len na paralene. Ked zabere zimnica prestane. Teplotu nemam. Mam ist na pohotovost? Alebo to len vyležat?
A PET CT vyšetruje čo potom?