icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

hracka123
Autor odpoveď zmazal
hracka123
15. jan 2020

@jarmila40 ahoj ako si dnes na onko dobre?

midori123
15. jan 2020

@hracka123 dakujem.
Mojej mamy mama, cize moja babka umrela na rakovinu prsnika a genetika vysla negativna

nori21
15. jan 2020

@helga9 Ja som bola na genetike koncom novembra a ešte stále nie sú výsledky;doktorka vravela,že tri mesiace.
Písala aj rodinnú anamnézu.

helga9
15. jan 2020

@nori21 kamoška bola v júni a zatiaľ nemá výsledky. U nás nemal nikto. No nikto nebol diagnostikovani tak by som to povedala. Starí rodičia mali z jednej strany do 80 a z druhej strany babka 86 a nikto sa neliecil. Moji rodičia tiež nie. Mama zije ma 72 zatiaľ zdravá otec mi umrel na zlyhanie srdca. Raka proste nikto. Ani z rodiny že surodenci mojich rodicov a ich deti. No vlastne otcov brat mal ale tam bol jednoznačne alkohol on sa upijal kazdy den palenka a pivo a sulane cigary no proste notorik nech mu je zem ľahká a hrtan či hltan mal.takze to moc nepocitam a keď ochorel mal.vyse 60. No tak.som proste zvedavá že čo mi.vide.

helga9
15. jan 2020

@hracka123 ja myslím že môže. No pýtaj sa od dr nech ťa pošle veď nato sa dosť dlho čaká.

helga9
15. jan 2020

@midori123 aaale nebul moja 2 týždne ideš zatiaľ sa vykuriruj

helga9
15. jan 2020

@hracka123 nejasne som to napísala myslela som tým že genetika môže byť negativna aj keď mamka mala.

helga9
15. jan 2020

@hracka123 a ja som ani na kosti nebola eče. Takže ešte aj to ma čaká

katka14
15. jan 2020

Ahojte dievčence. Asi som niečo drapla od dcery. Cely den zimnica a klby a hrdlo bolia jak svina. Fungujem cely den len na paralene. Ked zabere zimnica prestane. Teplotu nemam. Mam ist na pohotovost? Alebo to len vyležat?

alica_tn
15. jan 2020

@helga9 prosím ťa, kedy sa posiela na kosti? Iba ak sa pacient sťažuje na nejaké problémy, či? 🤔

hracka123
15. jan 2020

@alica_tn no ja som bola hneď na začiatku liečby onko ma tam poslal

hracka123
15. jan 2020

@katka14 myslím si že nemusíš keď není teplota ale na hrdlo voľačo treba dat

katka14
15. jan 2020

@hracka123 mam doritricin. C vitamin d vitamin a paralen cely den po 4 hodkach

helga9
15. jan 2020

@alica_tn netuším podľa čoho lebo jak tu čítaš niektoré baby boli hneď niektoré počas liečby a niektoré vidíš ešte ani po liečbe. Ty si nebola tiež? A bolieva ťa niečo?

helga9
15. jan 2020

@katka14 keď neni teplota asi netreba len klasika niečo na chrípku

alica_tn
15. jan 2020

@hracka123
@helga9 nič ma nebolí, netrápi. Doktorka nikdy ani nespomenula takúto možnosť...🤔 Nechápem ten "výberový postup". En ten týky dva špalíky.... ty ideš a ty nejdeš 😜

helga9
15. jan 2020

@alica_tn mne to tiež nespomenul ale budem sa nato pýtať

alica_tn
15. jan 2020

@helga9 jasné, chápem. Aj ja sa opýtam

helga9
15. jan 2020

@alica_tn ja mam tak robené CTcko že aj kosti od krku po dolnú panvovu most teda rebrá stavce časť vedieť no panvu teda. Nemáš to napísané v ct? Na konci to býva. No tým chcem povedať že keď to je čisté tak asi neposielaju hneď

helga9
15. jan 2020

@alica_tn jesus to tu prepisuje panvovu kost a časť bedier

alica_tn
15. jan 2020

@helga9 no, Ct mi robili v septembri. A robila mi to suseda, takže viem, že to skontrolovala detailne. A bolo to čisté 🙏

helga9
15. jan 2020

@alica_tn no aspoň čo som počula tak najviac sú mts na rebrach na stavcoch a bedrové kosti. No pocula som aj v stehennej.

helga9
15. jan 2020

@alica_tn a napr. Hrudnik mi robili aj rontgen a tam tiež bolo písané že skelet bez mts

alica_tn
15. jan 2020

@helga9 ach, ani nehovor....

alica_tn
15. jan 2020

@helga9 aj mne tak robili rontgen a zistili mi mierne zakrivenie chrbtice 😂

hracka123
15. jan 2020

A PET CT vyšetruje čo potom?

kika_32
15. jan 2020

@katka14 este vyborny je Tantum Verde spray... Ja som to tiez pouzivala a striedala s Doritricinom a pomohlo

zuzap33
15. jan 2020

@hracka123 potvrdi ci nalezy su zhubne alebo nie, aspon mne to ma urobit

katka14
15. jan 2020

@helga9 no teraz som si namerala 38,2 2 x po sebe. A to mam od 17.hod v sebe paralen. Mam utekat na pohotovosť? Alebo rano mojmu obvodakovi?