Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
dievcata ja sa tesiiim, za hodinku idem na letisko pre maminu,po skoro 4rokoch nas pride pozriet a bude mi pomahat po opke varit aspon ,bude v soku,lebo my tu mame rozkvitnute kvietky,kriky,zelenu travicku
@midori123 ako sa citis? neboj sa, bude dobre uvidis!!! sme tu pre teba ❤
@katenka2 dakujem Vam 😍❤ tesim sa,ze mi rozumiete..
@helga9 uz mam doma Zoladex injekciu ,pojdem si ju dat pichnut o 2tt 🙄🙄 onkologicka zatial ignoruje tu trojmesacnu novinku,musim ju zas skontaktovat,lebo moja sestricka kt ma ma na starosti,-tu ma kazdy prideleny sestricku a hocico potrebujes aj vnoci,volas a ona za teba vsetko vybavi... tak ona jej pisala mail,ale zatial ziadna odpoved hnusobka jedna,musim na nu tlacit a ako sa citis po radio? kedy mas poslednu? ❤
@jankastraza dakujem Janka 🙂
@jankastraza Janulka rádio mám na týždeň prerušené lebo robia údržbu stroja. Inak všetko ok.
@midori123 a ako sa citis uz lepsie? a dcerka?
@helga9 jaj ozaj ,inak toto som prekvapena ze takymto sposobom robia udrzbu,ze tak dlho to trva... asi nestaci,ze by to cez noc... 😕 aby pacienti nemuseli prerusovat...
@jankastraza ahoj.tak ja som hovorila o Tom s doktorkou,tak samozrejme,že to mám spraviť,je tu veľmi vysoké riziko vrátenia choroby.pytala sa má,kedy som ukončila rádio,v marci to bude rok.teraz v januári bude magnetická,s výsledkami pôjdem k nej,a keď budú ok,tak to začneme riešiť.robi sa to v banskej Bystrici mama centrum.A tam neviem kedy sa dostanem na konzultáciu.potom budem múdrejšia.ale tak vravela,že preč idú aj bradavky.ale čo ja viem,tak potom ich vytetuju.Boze,až sa mi to zle píše,nie to zažiť.
@jankastraza že stroj do srobu rozmontuju a potom zmontuju no čo k tomu dodat.No a ten zoladex ani nekomentujem môj názor vies
@jankastraza vies co, ja ti ani sama neviem.
Kasel uz nastastie ustupil, (klop-klop), ale stale tak ,,huhnavo” rozpravam.
No a co sa tyka malej, tak vcera to bolo lepsie aj s mensimi teplotami, a dnes jej zase vyskocili na 38,7 ale o nieco menej kasle. Ked jej dam sirup od teploty, je v pohode. Akonahle prestane ucinkovat, je taka nijaka, umraucana, zamaminkovana...
Takze bojujeme dalej.

@zuzap33 strasne Zuzka, budeme na teba vsetky mysliet ❤