Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Dobre ranko dievcata,tak dnes este len 4oziar,juj a uz mam dost toho cestovania,no na nervy,ale co uz ,ked musime nie 🙂
@sabova3 ano Janka presne je to tazke Len pisat o tom a nie este zazit,mna ukludnuje to,ze som citala vela diskusii zienok,kt si tym presli,a ziju dalej vysoko kvalitny zivot napriek tomu ze stratili oba prsniky aj vajecniky,ja som z toho tiez vyplasena ale rozhodnuta radsej prevencia..aj ked mi bolo povedane ze sa nemusim plasit ze Brca2 sa rak vajecnikov vyskytuje po 50 nebudem risk a radsej aj v 40 prec s nimi,som zvedava ako pochodis.. ❤️
@jarmila40 takže ti nezostáva nič iné len sa pýtať na čo boli robené odbery.
Dnes som bola na kontrole v osteocentre,tak mi ubrala z liečby,že mám veľa vápnika a to som veľmi nedodržala liečbu,ale injekciu mi aj tak pichla a ja, že či posledná a ona no budete dlho brať pokiaľ budete na hormonálnej liečbe,lebo inak by ste sa rozpadla.
@midori123 dufam ze dnes uz zas trosku lepsie aj ty aj dcerka ♥️
Dievčatá a ako to je, keď ER a PR sú oba negatívne? Aká je liečba potom?
Joj dievčatá tie návaly tepla my idú na nervy čo stým?
@hracka123 ahoj Ericka moja na ustup navalov pomaha obmedzit co najviac cukor a upravit poriadne stravu,obmedzit alkohol,to som citala na viacerych diskusiach vraj to zienkam zabralo ❤️
@jarmila40 ahoj ano asi ziadna,kedze je hormon negativ nemozu nasadit hormon liecbu,aj moja mamina tak mala po chemo ziadna liecba Len kontroly..
@jankastraza ahaa..a keby to bolo tak, že chemo netreba, iba ožiare, tak by boli iba len ožiare?
@jankastraza ahoj že sa tak aj ozveš ja nepijem vôbec sladké obmedzujem mám návaly hlavne vecer

@zuzap33 nie mňa nik neposlal, prečo si tak usúdila?