icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

inka
21. jan 2020

@zuzap33 nie mňa nik neposlal, prečo si tak usúdila?

zuzap33
21. jan 2020

@inka no napisala si ze mate ako moj sused. Myslela som ze termin na ct

inka
21. jan 2020

@zuzap33 nie,myslela som diagnózu v rodine

zuzap33
21. jan 2020

@inka asi myslis stadium. Sused ma ustnu dutinu. Je to otec mojej kamaratky, obcas poklebetim s jeho manzelkou, tak sa informujem co a ako

inka
21. jan 2020

@zuzap33 áno štádium a paliativnu liečbu,tak vieš prečo moja psychika je taká aká je.

mata9522
22. jan 2020

Dobre ranko dievcata,tak dnes este len 4oziar,juj a uz mam dost toho cestovania,no na nervy,ale co uz ,ked musime nie 🙂

inka
22. jan 2020

@mata9522 ahoj a koľko ti trvá cesta,na ktorú hodinu si objednaná, zoberú presne,alebo čas je orientačný.
Áno mne nebude voňať každý deň chodiť,keby aspoň jeden deň v týždni.
Máš to ďaleko dochádzať?Ja idem tiež do nemocky na kosti.

hracka123
22. jan 2020

@mata9522 ahoj joj veru aj mne to liezlo na nervy.Mas určenú aj hodinu oziaru?Koľko km dochádza na oziar?

inka
Autor odpoveď zmazal
mata9522
22. jan 2020

@hracka123
@inka no dochadzam 60km do Po.Nie tu nie je casovka,prides kedy chces a stale cakas,lebo kvantum ludi ci doobedu ci poobede.

helga9
22. jan 2020

@mata9522 je to na nervy od pondelka idem zas. Ja som na ceste na genetiku

katka14
22. jan 2020

@hracka123 uz viem. Presne tak

jarmila40
22. jan 2020

@inka mam vysledky krvi, ale zalozila to do karty a karta je tam, u nich, ani mi ich neukazala, len povedala, ze krv je v poriadku

jankastraza
22. jan 2020

@sabova3 ano Janka presne je to tazke Len pisat o tom a nie este zazit,mna ukludnuje to,ze som citala vela diskusii zienok,kt si tym presli,a ziju dalej vysoko kvalitny zivot napriek tomu ze stratili oba prsniky aj vajecniky,ja som z toho tiez vyplasena ale rozhodnuta radsej prevencia..aj ked mi bolo povedane ze sa nemusim plasit ze Brca2 sa rak vajecnikov vyskytuje po 50 nebudem risk a radsej aj v 40 prec s nimi,som zvedava ako pochodis.. ❤️

inka
22. jan 2020

@jarmila40 takže ti nezostáva nič iné len sa pýtať na čo boli robené odbery.
Dnes som bola na kontrole v osteocentre,tak mi ubrala z liečby,že mám veľa vápnika a to som veľmi nedodržala liečbu,ale injekciu mi aj tak pichla a ja, že či posledná a ona no budete dlho brať pokiaľ budete na hormonálnej liečbe,lebo inak by ste sa rozpadla.

inka
22. jan 2020

@inka ako dochádzas autom a či vlak, autobus?
Takže celý deň máš zabití

jankastraza
22. jan 2020

@midori123 dufam ze dnes uz zas trosku lepsie aj ty aj dcerka ♥️

jarmila40
22. jan 2020

@inka no onkomarkery mi brala.. A neviem, na čo ešte sa berie krv na onkologii

zuzap33
22. jan 2020

@jarmila40 pečeňové testy, GMT, obličky, cholesterol, ióny, glykemia a komplet krvný obraz

inka
22. jan 2020

@jarmila40 onkomarkery určite, ostatné asi až pri liečbe.
No mne onkomarkery nerobili,zrejme zajdem na gyndu a opýtam sa,alebo mi ich urobia na radioterapii ak pôjdem po prvý krát, keďže tam budem teraz chodiť.Fakt neviem prečo u mňa nebolo potrebné

jarmila40
22. jan 2020

@zuzap33 wau, super, vďaka 😘
tak @inka podľa mňa odbery na toto všetko, ako mi Zuzka píše, by mali urobit úplne každému, kto príde prvýkrát do onko ambulancie

inka
22. jan 2020

@jarmila40 mali a neurobili.....

jarmila40
22. jan 2020

Dievčatá a ako to je, keď ER a PR sú oba negatívne? Aká je liečba potom?

hracka123
22. jan 2020

Joj dievčatá tie návaly tepla my idú na nervy čo stým?

hracka123
22. jan 2020

@jarmila40 asi ziadna

jankastraza
22. jan 2020

@hracka123 ahoj Ericka moja na ustup navalov pomaha obmedzit co najviac cukor a upravit poriadne stravu,obmedzit alkohol,to som citala na viacerych diskusiach vraj to zienkam zabralo ❤️

jarmila40
22. jan 2020

@hracka123 ako žiadna? Veď nejaká by musela byť

jankastraza
22. jan 2020

@jarmila40 ahoj ano asi ziadna,kedze je hormon negativ nemozu nasadit hormon liecbu,aj moja mamina tak mala po chemo ziadna liecba Len kontroly..

jarmila40
22. jan 2020

@jankastraza ahaa..a keby to bolo tak, že chemo netreba, iba ožiare, tak by boli iba len ožiare?

hracka123
22. jan 2020

@jankastraza ahoj že sa tak aj ozveš ja nepijem vôbec sladké obmedzujem mám návaly hlavne vecer