Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@zuzap33 Zuzka pocuj ty si tiez taka spider woman vsetko stihas 👌😁❤️❤️❤️
Ahojte, ja sem nejako nestiham v poslednej dobe zavitat, ani som necitala vsetko.
Dala som si zavazok v novom roku, ze musim pretriedit fotky, dat ich vyvolat a spravit nejake fotoknihy. Naposledy mam vyvolane doma z r.2014, tak mam co robit najblizsie tyzdne.
Inac sa mam fajn, dnes som bola na kontrole po 3.chemo, krv v norme. Po tejto chemo som uz bola dost v pohode, len som 2-3 dni bola viac unavena, vela som spala, ale inac OK., chvalabohu. Vlasy tentoraz drzia.
Odporucam vypocut si https://www.40plus.sk/moja-diagnoza-rakovina-ma...
Ahojte dievcata,tak ohladom tych onkomarkeroch,ked sa nadorove bunky ucinkom chemo rozpadavaju,tak sa mozu hodnoty onkomarkerov trochu zvysit,oni poton klesnu.Aspon tak mi vysvetlovala dr.ked som sa pytala na hodnoty mojich markerov.
@kika_32 začala 4 červenými po 3 týždňoch a pokračovala potom asi taxol - 12 týždňov raz za týždeň, po mesiaci operácia. Po operácie tie ožiare a rok jej pichali aj herceptín. Minulý piatok mala kontrolu po 3 mesiacoch od posledného herceptínu a dobre. Verím, že bude už iba dobre. Týždeň po poslednom herceptíne sa strepala z jedného schoda a zlomila si lakeť. Tak to beriem ako pozitívne znamenie, že už si všetko zlé tým lakťom vyčerpala.
@helga9 chodim na ciapku, ale neviem ,ci je to ucinok ciapky, asi ani nie. Lebo sa mi drzi aj ostatne ochlpenie. Sestricka hovorila, ze po tej prvej serii chemoterapii mam mozno uz tie vlasove bunky odolnejsie. Ale vlasy teraz absolutne nezatazujem nicim. Nefenujem, nezehlim, negelujem, nelakujem, umyvam raz do tyzdna. Musim aj kadernicku navstivit, nech im da zase trosku tvar 🙂
@zuzap33 to su dobre vysledky👍ja ani neviem ake mam hodnoty, lebo doktorka vzdy pozrie v pocitaci, a len zhodnoti ci su vysledky vporiadku alebo nie, alebo su hranicne🤷♀️ale vidiet ich nikdy nevidim, lebo ich za kazdym nevytlaci🤷♀️musim sa teda spoliehat na to co mi iba ustne povie.
@mery34 tak to mam podobne zatial, aj ja som mala zatial 4 x cervene ale nie kazde 3 tyzdne ale kazde 2 tyzdne, a teraz mam paclitaxel, tento tyzden som mala uz 7.davku z 12! Takze po chemo fakt budem musiet cakat este mesiac na operáciu?! To nemozu operovat skor? Ja ten herceptin nedostanem, ja som hormonalne negat, a aj to Her2 som mala negatívne! Je mi luto co sa stalo maminke, zelam skore uzdravenie! Nech je uz vsetko dobre!!
@inka vypocuj si toto video od cca 2.30 minuty po 10.30 minutu
https://www.youtube.com/watch?v=MTIQyo1ODwcZienky, tak uz mam po operacii.. Zatial vsetko ok, uvidim, co bude dalej.. Operovali ma az vcera poobede, detaily zatial neviem.. Tiez vlasnim dve kabelky 😉 spod pazuchy nejde nic, z prsnika trosku - pre istotu ich nechaju do zajtra..
Prosim, nejake rady po navrate domov.. Prikladat repik? Moja dr. mi odporucila vitamin C a E, reischi a aroniu ak chcem.. Wobenzym neodporucila.. Presla si tazkym zapal mozgovych blan a rakovinou krcka maternice, takze ma a tym aj osobnu skusenost..

Ahojte baby. Tak mam uz PIC aj druhe kolo chemosky. Zatial som ok. Dnes aj v praci. Ale .... padla som po ceste z prace. Dlane a kolena odrete a padla som na ruku kde mam PIC. Tak dufam ze som si to nejako nepototo ... ☹