Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Dievčatá chcem odísť z modrého koníka ako zrušiť profil
ahojte, dievcata.. neviem kto sa tu pytal na mlieko a mliečne výrobky.. Kuknite 🙂
@zuzap33 mlieko zahlieňuje organizmus.. Ano ved presne, roky rokuce bolo mlieko základ každodennej stravy.. Ale vtedy bolo všetko iné, aj podmienky chovu zvierat, dnes nie je už nič úplne zdravé, ani to, čo si doma vypestujeme ☹
A na všetko sú rôzne názory, štúdie, človek nevie, čomu veriť 🤦
Mlieko sa onkopacientom neodporuca, lebo obsahuje látku IGF-1. Latka IGF-1 prítomná v kravskom mlieku podporuje delenie buniek.
Dievčatá moje čo robkate? Ja dnes gauč a chutné jedlo😀😁😃
@hracka123 ahoj moja zlata my smerujeme do Ikea omrknut ,prejedeni fucime v aute 😂ja uz v utorok dvoj mastektomia tak nervicky pracuju juuj mysli na mna potom ale v ten den domov nastastie ani dreny nebudem mat
@jankastraza ahoj moja jasne budem na teba v utorok myslieť a prečo nebud s mať dreny?
@jankastraza drz sa moja, nech všetko dobre dopadne. Ja v utorok na pet ct, tiež len rozmýšľam nad tým.
@jankastraza aj ja Ti budem držať palce.
@anetkabagetka ahoj a ty ako sa my máš?

@inka shitake máš tak popísané, že jednu ČL? No ja som si sama,, naordinovala,, tak, že na špičku 🙂