Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
ahojte ja dnes tretikrat na onko, konecne mi dala ziadansku na cetečka..objednali ma na 26.2. to je normalne, ze dalsi mesiac cakat bez liecby?
ste niektora alergicka na nejake lieky? ja som dakedy mala miernu koznu reakciu na summamed , tak mi pred CT vysetrenim kazala Prednison a este nieco
@jankastraza aj ja drzim moc palce 🙂
kolko vazis? aj ja som biedna, schudla som od jesene 7kg :(
@jankastraza Zajtra držím palce,budeme na Teba myslieť.
@hracka123 ahoj 🙂 Myslim ze uz som ok. Zajtra idem k svojej dr pre potvrdenie o tom, ze mozem nastupit do nemocnice a ze som zdrava.
Vysledky z kosti este stale nie su. Ako nechapem. Volala som v stvrtok svojej dr ci uz prisli vysledky, tak mi povedala ze este nie a ze nech skusim zavolat tam, kde mi to vysetrenie robili. Tak som tam hned volala a tam mi oznamili ze moje vysledky este nie su, a ze oni v piatok nerobia. To znamena ze ,,mozno” sa uz dnes hadam na to niekto aspon pozrel😳
@jarmila40 to dost 7kg kolko mas teraz? To inak katastrofa na tom Svk,ja sa len za hlavu chytam ked citam co sa tam deje ked treba vybavit nieco 😡
@jankastraza mam teraz 49-50kg pri výške 162cm
@jankastraza darujem 5kg aspoň trom😆
Ja keď som išla prvýkrát na CT opýtala sa ma sestrička či som alergicka na jod reku neviem nemám to odkial vedieť a na takéto vyšetrenie idem prvýkrát. A nič viac kukla na mňa a asi si pomyslela no však ak je alergia prideme bayo.
Ahojte dievčatá,tak mamina zajtra posledná chemo,som zvedavá okrem biol.liečby aké ju ešte čakajú vyšetrenia..lebo teda celý čas počas liečby jej nerobili iné,len brali krv...ja sa aj teším a veľmi,ale mám trošku aj také zmiešané pocity🤷 chúďa,po tejto chemo vraví,že je zosušená ako korytnačka 🤭😊 riadne jej praskajú päty aj prsty na rukách,ale že to tak má byť 😊
@jarmila40 no nic, musime zacat spolu priberat, @zuzap33 nam slubila,ze cosi nam da ,ale ked clovek neobsedi,to sa neda... ja som pocas chemo bola stale na bicykli, nezastavila som sa a teraz to iste,lebo nam nemrzne,tak mozem v pohodicke na biku,tak sa pribrat neda a ked clovek zdravsie je.. ja som trosku dufala,ze pocas chemo priberiem ako vsetky anglicanky a houby
@zuzap33 dik, pozrela som,že keď zruším profil,tak sa zrejme už znovu neprihlásim, možno novým profilom?
Dlžím vysvetlenie, že prečo... štve ma, že ja som sa tu prihlásila koncom minulého roku a mi píšu ,že som tu od roku 2005 a chodia mi tam správy Čiech o úplnom inom a potom zase od ďalšej o bývaní a úplne od veci aj neznáme profily žien čo o nich nic neviem,tak preto,asi by som sa prihlásila pod iným menom?
Mám profil po niekom čo tu bol na MK? Môže to byť?
@jankastraza to máš super, ze sa vám tam dá športovať, len sa hyb, keď sa ti dá, je to super pre nás, hocijaky pohyb 🙂 ja mam rada rýchlu chôdzu napríklad 🙂
@jankastraza ahoj, som tu sice kratko, ale uz dlhsie som Vas tu citala, a az neskor som sa k Vam tu pripojila☺️ aj ja Ti drzim zajtra palce aby vsetko dobre dopadlo, aby operacia bola bez komplikácii.🙏

@helga9 uz mas vacsiu polovicu za sebou, super 🙂