icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

janaooo
28. jan 2020

@zuzap33 @jankastraza Drzim palce dnes

mata9522
28. jan 2020

@jankastraza@zuzap33 aj ja vam obidvom drzim palce,aby vsetko dobre dopadlo 🙂

hracka123
Autor odpoveď zmazal
helga9
28. jan 2020

@hracka123 och nám to je škrt cez rozpočet v práci

nori21
28. jan 2020

@hracka123 U nás dážď,bola som na krv je v poriadku a na herceptín.

ira25
28. jan 2020

@hracka123 ahoj, odhlásila a znovu zaregistrovala,takže nie som nová,ale som bola pôvodne Inka

hracka123
28. jan 2020

Baby kde steeee🤔

mata9522
28. jan 2020

@hracka123 no u nas sneziii ako divee.Ja uz chcem leto ☹

jankastraza
28. jan 2020

Moje pekne babule,uz to mam za sebou,bez komplikacii,okolo 12.20 zacali,okolo 15 h som bola na pooperacnom kurnik tak dobre som si pospala 😂za 15min ma pustaju domov ♥️♥️♥️

sabova3
28. jan 2020

@jankastraza Janka,super.Priam neuveriteľné,že hneď aj domov.Tak oddychuj.

17zuzka6
28. jan 2020

Tak dnes mamina ukončila chemo a ešte ma dostať 30x ožiare..nieje to veľa? Alebo je to štandard toľko krát? Kus ma to odrovnalo😳

sabova3
28. jan 2020

@17zuzka6 no ja som mala 25,takže není to veľa.

17zuzka6
28. jan 2020

@sabova3 ďakujem za odpoveď 😊 len ma to trošku zarazilo,prišlo mi to veľa..tak super keď je to tak 😊

alica_tn
28. jan 2020

@17zuzka6 tiež som mala 25 plus 3 na jazvu

jankastraza
29. jan 2020

@sabova3 Jani no jazvy su pekne ciste nemam opuchy-dufam to tak zostane,pekne Paralen Ibuprofen a da sa ❤️

sabova3
29. jan 2020

@jankastraza a máš to nejak previazané,alebo nie? Chvalabohu,že tak dobre to znasas.

ira25
29. jan 2020

@jankastraza Tak len tak naďalej , takže žiadne vývody?A Ibubrufen berieš od bolesti?Tak sa držkaj a čím skôr zotav. ,uf ja by som to nedala....

hracka123
29. jan 2020

@jankastraza moja super že to máš za sebou a ťa budú kontrolovať sestričky keď ťa hneď pustili a brali ty aj uzliny?

midori123
29. jan 2020

Tak baby, vysledky z kosti su v poriadku🙏🙏
To skleroticke lozisko nevykazuje znamy metastazy, ale odporucaju ho sledovat.
Asi si viete predstavit ten kamen ktory mi padol zo srdca☺️

hracka123
29. jan 2020

@midori123 joj moja super zajtra ideš do nemocky🙏

midori123
29. jan 2020

@hracka123 dakujem😊
Ano, zajtra nastupujem a som povedala ze sa tam priviazem o radiator, ale ze uz odtial s tymi mrchami co mam v prsniku neodidem!😀😀😀

hracka123
29. jan 2020

@midori123 👍👍👍ideš mať mastektómiu?

midori123
29. jan 2020

@hracka123 to sa este nevie. Primar sa vyjadril, ze kedze su tam 3 nadory, ale v jednom kvadrante, tak uvidi ked ma otvori. A bude zalezat este na uzlinach ake budu. Vraj mi to pri najlepsej voli nedokaze teraz slubit, ze sa zobudim aj s prsnikom.
Ja som mu samozrejme na to povedala, ze nech kludne vezme prsnik. A ak uzna za vhodne, tak rovno aj ten druhy

hracka123
29. jan 2020

@midori123 aj ja mám mastektómiu ľavého prsníka😥

midori123
29. jan 2020

@hracka123 u mna je to pravy prsnik.
Ak mam byt uprimna, mne nezalezi na tom ci mi prsnik ostane alebo nie. Toto ma vobec netrapi.
Chcem byt zdrava a to za kazdu cenu. Nech si zoberu cokolvek co uznaju za vhodne, ale chcem zit!🙏🙏🙏

jankastraza
29. jan 2020

@sabova3 Jani a Ericka vobec to nemam previazane,mam vstrebatelne stehy a na tom take lepidlo,vobec ani kvapka krvi mi nevysla po op,budem mat vraj modriny zatial ani opuchy,pekne pomalicky robim rukami nutnosti ale vsetko za mna muz a mama robia radsej,za chvilku aj cvicit zacnem kazali o 24h prve cviky,boli ma Len chrbat,hrud stipka, Ibuprofen pomaha 3x denne a ked chcem mozem si dat Paralen,kazali mi osprchovat sa dneska Len vodou,kontrola o 2tyzdne aj nebudem hlasit komplikacie samozrejme,brali mi podla dohody 3uzliny,boli sme dohodnuti s dr ze ak treba zoberie vsetky,teraz dufat ze budu po chemo ciste 💖💖

jankastraza
29. jan 2020

@midori123 tesim sa ze kosti su v poriadku🙏🙏🙏❤️👌🥳

jankastraza
29. jan 2020

@ira25 ahoj dakujem ♥️ano tu v Uk uz vyvody nedavaju po mastektomii,iba keby som si dala okamzitu rekonstrukciu ako napr expandery,Al implantaty al s brucha,ci stehna,vtedy sa aj lezi 3dni v nemocnici,ano Ibuprofen mi nabalili proti bolesti a pomaha dobre,kodein som odmietla fuj,to je sila a ty preco tak pises? Samozrejme ze by si to zvladla,my zeny sme silnejsie ako si same myslime 🤗mas momentalne chemo?

janaooo
29. jan 2020

@midori123 drzim palce na zajtra

jankastraza
29. jan 2020

@midori123 dobre si to napisala,suhlasim s tebou,mas uplnu pravdu, dolezite je sa vyzdraviet,ja som ani mihom oka nezapochybovala a dala prec oba-ja som brca2 a nelutujem,budem na teba mysliet zajtra