icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

ira25
29. jan 2020

@jankastraza píšem preto tak,že ja s mojou povahou by som to nedala.
Nie nemam chemo , budú ožiare, už som to tu pisala dievčatá,len som zmenila profil a prečo aj to som vysvetľovala.
Tak sa držkaj a dobre,že máš tam mamku.

jankastraza
29. jan 2020

@ira25 aha ano uz som si nasla,ze vy ste nasa Inka 😍a nesmierne sa tesim,ze budete mat len radio bez chemo juuuj

ira25
29. jan 2020

@midori123 držím palce a súhlas,jedine čo všetci chceme je vyzdravieť a žiť

ira25
29. jan 2020

@jankastraza a tykame prosím....
Ani rádio nie je výhra,ale inak sa nedá a potom hormonálna liečba

jankastraza
29. jan 2020

@ira25 tykame aha ano 😍 ano nie je to vyhra,ale stale lepsie ako chemo, dvoj mastektomia, radio a hormony, mna to vsetko caka a plus vajecniky von v 40dke kvoli zlym genom a do 39 veku som bola ako fitnesska fit a zdrava,cely zivot zniceny teraz 😢 preto sa uprimne tesim,ked ma niekto ako ty,ze vcas podchytene a s dobrou prognozou

midori123
29. jan 2020

Dievcata, dakujem vam velmi pekne.
Viete, ja som sa tak nejak teraz nastavila, (ale nesmejte sa🙏😀) ze ked mi zoberu tie 3 mrchy co mam a vsetky uzliny ktore budu zle, tak domov sa vratim uz nie s rakovinou, ale ,,IBA” ako onkologicky pacient.
Lebo teda CT mam ciste, MR boli teda len tie nadory a celotelove vysetrenie kosti aj s hlavou bolo ciste🙏

zuzap33
29. jan 2020

Čaute baby, ja som sa v noci vrátila z Ba z toho pet. Výsledok samozrejme ešte nemám, dali mi len cd s vyšetrením. Hneď som ho skúšala doma pustiť, ale ukázalo mi len obrázok, kde som celá. Čakánie ma asi pripraví o rozum, raz sa nadejam a raz zúfam. Inak cesta 5hod tam, tak ma zobrali, pokým ma doktor prišiel pichnúť tak z hneď bolo 50min. A cesta späť cez Donovaly vo fujavici bude dlhá spomienka. Naspäť sme išli 7hod. Cestovania mám na dlhý čas akurát dosť.

midori123
29. jan 2020

@zuzap33 myslela som vcera na teba, ze ako to zvladas. Som rada ze uz to mas za sebou a pevne verim a silno-silno-najsilnejsie ti drzim palce, aby bolo vsetko ciste🙏🙏🙏

ira25
29. jan 2020

@zuzap33 s prečo cez Donovaly?
Ja viem nervicky pracujú,ale stále si myslím, že to bude dobré.... skrátka musí 🍀

zuzap33
29. jan 2020

@ira25 preto, lebo pán sanitkar povedal, že tam lepšie ako cez Strečno

hracka123
29. jan 2020

@zuzap33 kedy sa dozvies výsledky? Dlho trvalo vyšetrenie?

zuzap33
29. jan 2020

@hracka123 výsledky o týždeň. Celé vyšetrenie od 12 do 15

hracka123
29. jan 2020

@zuzap33 to tak dlho tá vyšetrovali?

ira25
29. jan 2020

Dievčatá ja sa bojím cestovať lietadlom,ale som si povedala, že keď skončím ožiare ,tak kúpim letenku a pôjdem k bratovi do GB,lebo som za 20 rokov u neho nebola a on mi to stále vytýka

kika_32
29. jan 2020

@midori123
Tesim sa ze vysledky z kosti dopadli dobre, a zajtra drzim palce aby aj operacia dopadla dobre a hlavne bez komplikacii☺️🙏

zuzap33
29. jan 2020

@hracka123 všetko aj z pripravou 3a pol hodiny

hracka123
29. jan 2020

@zuzap33 za to sa pýtam lebo ja som v tomto stroji bola asi 20 min

zuzap33
29. jan 2020

@hracka123 ja tiež tak približne, len ta príprava a čakanie na doktora, pokým mi aplikoval látku. Sestra povedala hneď príde a čakala som 50min

midori123
29. jan 2020

@kika_32 dakujem😀
Nastup mam zajtra a operacia by mala byt az v piatok

zuzap33
29. jan 2020

@midori123 nech ti to dobre dopadne

midori123
29. jan 2020

@zuzap33 dakujem☺️

jarmila40
29. jan 2020

@jankastraza super Janka, že to už máš za sebou, pekne oddychuj 😘 🙂 @midori123 drzkam to zajtra palce, teda pozajzra 🙂 💪

jarmila40
29. jan 2020

@zuzap33 och, no tí v verím, že tak ľahko nezabudmes, ale hlavne, že to máš už za sebou..uz sa len modliť, aby boli výsledky ok 😘

jarmila40
29. jan 2020

Babky, prečo prosím vás, niekomu dávajú kontrastnú látku pri CT a niekomu nie?

alica_tn
29. jan 2020

@jarmila40 záleží, čo hľadajú. Nie všetky CT- čka sú rovnaké. Napríklad keď hľadajú metastázy, dajú kontrastú látku. Keď robia zameranie pred rádioterapiou, netreba kontrast....

kika_32
29. jan 2020

@midori123 aha, drzim palce☺️tak nech operacia v piatok dopadne co najlepsie, a cím skor domov ☺️🙏

jarmila40
29. jan 2020

@alica_tn tak si to aj ja myslím..tak ale metastázy by mali asi pre istotu každému kuknúť, nie? A ak nie, tak prečo napríklad ja mam mat ct s kontr. látkou?? Ved výsledky snáď ani nemozu byť lepšie ako som mala..nakoniec mi ani nebrali kvadrant ale len nádor + 2 uzliny, ki67 nizke, ER poz 100%

alica_tn
29. jan 2020

@jarmila40 prepáč, nerozumiem. Tebe ho naordinovalu a ty a tým nesúhlasíš?

jarmila40
29. jan 2020

@alica_tn áno, dala mi onkologicka žiadanku, aby som sa išla objednať..objednali ma za mesiac..a mam tam písané aj s kl.. Tak preto sa pýtam.. Či to musí byť s ňou, alebo môže aj bez, že kedy ju treba, podľa čoho to závisí a tak.. mam tam písané ct hrudníka, brucha aj panvu

alica_tn
29. jan 2020

@jarmila40 no, tak to buď rada, že ťa poslala. Aspoň budeš mať istotu, že si " čistá". Je to CT zamerané na metastázy, mne ho robili dva krát. Prvý krát pri zistení diagnózy, aby vedeli stanoviť liečbu. Druhý krát, keď som skončila chemo a chystala som sa na operáciu.
Je tam nutný kontrast, lebo štandardne sa kontroluje hrudník, brušná dutina a malá panva...