Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@jarmila40 to že ti budú dávať prednison plus ostatné je dobré. Je to klasicka antialergicka priprava aby si nemala žiadnu alergickú reakciu. Dávajú to aj mne pred každým mri a iných veciach s podaním kontrastnej latky, operaciou a pod aby nenastala reakcia. Ja som v minulosti totiž mala anafylakticky sok na lieky a antibiotika. Ešte ti budú pichať Hydrocortison. Vedia čo robia, sú len opatrni.
@ira25 ano, ano, moja, dobre pises, lekar mi pred opkou povedal, ze vyberu nador, ale ak ze bude treba, vezmu mi kvadrant..no a fakt som bola v tom, ze mi brali kvadrant..lebo prsnik mam taky hrbaty, vidno, ze nie tam nieco chyba..a ja mam malicke prsia, takze ked mi z neho vzali 1cm hrcku plus nejake tkanivo navyse, tak to vyzera akoby mi vzali z neho polovicu 😀
@jankastraza ako sa cítiš po operácii?
@zuzap33 ahojky moja, doobre sa citim dakujem, bola som v meste peso-asi 2km, dala som si kavicku,vybavila potrebne,obehala skolku skolu dalsie 2km, som na seba normalne hrda ze som v pohode vladala behat,chrbat pobolieva sem tam a ty sa ako citis? nestiham vsetko sledovat co pisete,tak mi napis prosim ta,kedy teba caka operacia.. ❤
@jankastraza obdivujem, včera operacia a dnes taky beh v meste. Neviem kedy operácia, čakám na výsledok pet ct, potom sa rozhodne.
@zuzap33 kedy budes mat asi vysledky pet? ja mam prist na Valentina a tam mi povedia vysledky z biopsie,ak mi povedia dalsia chemo,ze este nasli bunku ,tak to neprezijem,ledva som zvladla 5mes chemo a dalsiu uz nechcem..ved aj tak mi dali mastektomiu a bude radio,tak neviem preco ma dr strasila dalsou chemo..
@jankastraza ahoj Janka,vidis ako si to vsetko zvladla,a neboj chemo ti uz nedaju,dostanes radio a budes pokracovat s herceptinom.Len sa setri,nie je to sranda taka opka,telo mas len jedno,tak trosku viac oddychuj.
@mata9522 dakujem moja ❤️

@alica_tn ty si to ale mala asi komplikovanejšie všetko.. Myslím opku, priebeh, postup, tak vtedy áno, jasne, chápem, že s kontrastom....ja ešte ani zameranie nemám a ožiare v nedohľadne..a áno, na jednej strane som rada, že to budem mať akoby,, preventívne,, vyšetrenie.. Ale sa bojím, bo mi budú dávať aj prednison plus ešte niečo, keďže som v minulosti mala skúsenosť s reakciou na antibiotiká :(