Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@ira25 aha ano uz som si nasla,ze vy ste nasa Inka 😍a nesmierne sa tesim,ze budete mat len radio bez chemo juuuj
@jankastraza a tykame prosím....
Ani rádio nie je výhra,ale inak sa nedá a potom hormonálna liečba
@ira25 tykame aha ano 😍 ano nie je to vyhra,ale stale lepsie ako chemo, dvoj mastektomia, radio a hormony, mna to vsetko caka a plus vajecniky von v 40dke kvoli zlym genom a do 39 veku som bola ako fitnesska fit a zdrava,cely zivot zniceny teraz 😢 preto sa uprimne tesim,ked ma niekto ako ty,ze vcas podchytene a s dobrou prognozou
Dievcata, dakujem vam velmi pekne.
Viete, ja som sa tak nejak teraz nastavila, (ale nesmejte sa🙏😀) ze ked mi zoberu tie 3 mrchy co mam a vsetky uzliny ktore budu zle, tak domov sa vratim uz nie s rakovinou, ale ,,IBA” ako onkologicky pacient.
Lebo teda CT mam ciste, MR boli teda len tie nadory a celotelove vysetrenie kosti aj s hlavou bolo ciste🙏
Čaute baby, ja som sa v noci vrátila z Ba z toho pet. Výsledok samozrejme ešte nemám, dali mi len cd s vyšetrením. Hneď som ho skúšala doma pustiť, ale ukázalo mi len obrázok, kde som celá. Čakánie ma asi pripraví o rozum, raz sa nadejam a raz zúfam. Inak cesta 5hod tam, tak ma zobrali, pokým ma doktor prišiel pichnúť tak z hneď bolo 50min. A cesta späť cez Donovaly vo fujavici bude dlhá spomienka. Naspäť sme išli 7hod. Cestovania mám na dlhý čas akurát dosť.
Dievčatá ja sa bojím cestovať lietadlom,ale som si povedala, že keď skončím ožiare ,tak kúpim letenku a pôjdem k bratovi do GB,lebo som za 20 rokov u neho nebola a on mi to stále vytýka
@jankastraza super Janka, že to už máš za sebou, pekne oddychuj 😘 🙂 @midori123 drzkam to zajtra palce, teda pozajzra 🙂 💪
Babky, prečo prosím vás, niekomu dávajú kontrastnú látku pri CT a niekomu nie?
@alica_tn tak si to aj ja myslím..tak ale metastázy by mali asi pre istotu každému kuknúť, nie? A ak nie, tak prečo napríklad ja mam mat ct s kontr. látkou?? Ved výsledky snáď ani nemozu byť lepšie ako som mala..nakoniec mi ani nebrali kvadrant ale len nádor + 2 uzliny, ki67 nizke, ER poz 100%
@jarmila40 no, tak to buď rada, že ťa poslala. Aspoň budeš mať istotu, že si " čistá". Je to CT zamerané na metastázy, mne ho robili dva krát. Prvý krát pri zistení diagnózy, aby vedeli stanoviť liečbu. Druhý krát, keď som skončila chemo a chystala som sa na operáciu.
Je tam nutný kontrast, lebo štandardne sa kontroluje hrudník, brušná dutina a malá panva...

@jankastraza píšem preto tak,že ja s mojou povahou by som to nedala.
Nie nemam chemo , budú ožiare, už som to tu pisala dievčatá,len som zmenila profil a prečo aj to som vysvetľovala.
Tak sa držkaj a dobre,že máš tam mamku.