Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Nr18 za mnou juchuuu. Eče 7.

Tak podľa tohto súdim, že dávajú každému s prsnikom 25 ožiarov,mne radiolog nevedel odpovedať koľko ich dostanem že to musí vyčítať.
Žienky moje zajtra chcem robiť šišky nemáte volaky dobrý recept 🤔
@hracka123 ja som minulu sobotu robila podla tohto a v blizkej dobe budem este urcite robit zas :D len tak sa zaprasilo po nich. https://tojenapad.dobrenoviny.sk/babkine-sisky-...
@ira25 ahoj, ja som bola včera objednať sa na oziare. Ešte mám 13. 2. poslednu chemo a na 24.2 ma objednali na krv a 25. na zakreslenie. A tiež mi povedali, že potom to budú vypočítavať a zavolajú ma na prvý oziar cca od marca.
Tiez mi o kréme nepovedali, ale stihla som tam nástenku prečítat, tam bolo hlavne pudrovanie spomenuté...
@matazmena takže budeš zakreslené a dovtedy dať pozor aby sa značky nezmyli
Mám rovnaký dátum ako ty a ja som žila v Tom, že začínam s ožiarmi a ono to bude ešte len zakreslenie a tak teraz chápem ,že zobrať vodu a jedlo aj to,že mi si urobíme vlastné CT,tak to sa zrejme pod ním robí to zakreslenie.
Ahojte žienky. Takze mam potvrdenu pozitivnu genetiku. Neviete co to pre mna znamena?