icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
2. feb 2020

@jarmila40 no nechcem ta strašiť ale čo ja viem tak keď ti vide her2 a bude treba herceptin tak ten sa bez chemo nepodava

jarmila40
2. feb 2020

@helga9😧😧 to fakt? No a už mám zas nad čím rozmýšľať 🙄🙄

katka14
2. feb 2020

@sabova3 a to sa da v 1 opke zobrat nador a vlozit implantaty? Nemusi sa najprv zahojit rana?

helga9
2. feb 2020

@katka14 nie da sa naraz

sabova3
2. feb 2020

@katka14 Ja už mám nádor vybratý ešte v septembri.

hracka123
2. feb 2020

@jarmila40 vôbec neviem za akú dobu majú byť oziare od opky@helga bude vediet

alica_tn
2. feb 2020

@hracka123 požiare od opky do pol roka.

hracka123
2. feb 2020

@zuzap33 ahoj moja a ty si kde dneska?🤔

hracka123
2. feb 2020

@alica_tn a tebe o tých injek.doktorka nič nevravela? Lebo ani mne tak sa ich bojim

zuzap33
2. feb 2020

@hracka123 doma gauč, sporák a NCIS v telke

sabova3
2. feb 2020

Ahojte ženy.Neviem, či viete,ale v Kauflande predávajú víno z aronie.Poradila mi to suseda,že svojmu mužovi dáva každý večer po deci.Tak som si tiež kúpila,tu mi stálo tri týždne,včera som ho išla otvoriť,no nedalo sa.Tak až dnes tu prišla suseda a mi ho otvorila.Tera som si naliala trocha,fajne, sladké.Tak na zdravie,nech pomôže.

jarmila40
2. feb 2020

@sabova3 na zdravíčko 😘 predávajú ho aj v lekárňach, volansa pereg.. Je s aroniou a aj bez 🙂 mňam, ľúbim ho

ira25
2. feb 2020

@sabova3 hej poznám kupovala som v zdravej výžive.... sú dva druhy.Ja som sem tam si dala ale len k vôli štítnej žľaze

helga9
2. feb 2020

@jarmila40 pereg je ribezlove vinko

ira25
2. feb 2020

@helga9 presne ako píšeš,ale tiež dva druhy

lula94
2. feb 2020

@helga9 a myslíte že potom budú normálne?

alica_tn
2. feb 2020

@hracka123 nie, ani len sa nezmienila o nejakých injekciách.... nič. Ani náznakom...

helga9
2. feb 2020

@lula94 trochu som vedľa čo ma byt normálne?

hracka123
Autor odpoveď zmazal
jarmila40
3. feb 2020

@helga9 @mata9522 dievčatá ahojte.. Idem z onko.Dr mi povedala, že ak je her 2 pozitívne tak je väčšia možnosť liečby, že sa vlastne vtedy môže podávať biologická liečba..ničí rakovinové bunky a vraj nie je skodliva..a ze chemo mat nebudem, ci už Her2 budem mat negat a lebo pozit.. Takto mi povedala, tak ja už neviem🙄

helga9
3. feb 2020

@jarmila40 ahoj je to na dr no ja som veru ešte nepocula aby herceptin podávali bez chemo

nori21
3. feb 2020

Bola som v KE na zameranie a značenie netrvalo dlho. Budem musieť čakať kedy budú volať nevedeli povedať či týždeň alebo dva či viac.

helga9
3. feb 2020

@nori21 ahoj áno značenie to nič a čakala som 3 týždne

helga9
3. feb 2020

@jarmila40 a taká blbosť že není škodlivá prepáč ja viem asi ťa dr chlacholila ale ako môže toto vypustiť onkog

sticker
hracka123
3. feb 2020

@helga9 máš pravdu helga

hracka123
3. feb 2020

@helga9 a Her 2 negatív je lepsie ako Her2poz či nie aký máš na to nazor

jarmila40
3. feb 2020

@helga9 jeeeemine, to fakt? Do riti tak to ako co? Fakt mi to povedala a je to primárka 🙄
A teda ten herceptin je biol.liecba?

helga9
3. feb 2020

@jarmila40 áno herceptin trastumazub kanjinti to je stále to isté biol. Liečba her2 ktora sa bez chemo nepodáva aspoň čo ja viem. A baby tu veď píšu zásah na kĺby kosti srdce atd a ona ti povie neni škodlivá ja som z toho v šoku. Celkovo liecba nášho ochorenia je škodlivá všetko čo nám dávajú chemo biol. Liečba zoladex tamoxifen to sú všetko škodlivé tzv. Humanne liečiva teda hnus ale musíme to brat.

helga9
3. feb 2020

@hracka123 Erička to je ťažko mne dr tvrdia že horm sú najlepšie ale pri her2 tá biol. liecba je tiež veľmi uspesna

hracka123
3. feb 2020

@helga9 Haaa ako si ma pekne nazvala že Ericka super👍