icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
3. feb 2020

@hracka123 no jasné a dúfam že sa v stredu vidíme

ira25
3. feb 2020

Idem si po váš názor že od včera mám bolesti v operovanom prsníku a v podpazuší.
Zaujímavé, že ani po opke nebolelo tak ako až teraz...nie je to v kuse, také občasné,ale dosť nepríjemné... môže reagovať na počasie?

zuzap33
3. feb 2020

@ira25 máš predsa čerstvú ranu, jasne že bolesti jaziev aj pri zmene počasia.

ira25
3. feb 2020

@zuzap33 tak len dúfam, že reaguje na počasie a nie je to nič vážne

zuzap33
3. feb 2020

@ira25 ja po operácii brucha 15rokov a cítim pri zmene počasia a môj otec mal v mladosti úraz na nohe, autonehodu, roztrhalo mu svaly na časti stehna a citil to ešte aj po šesťdesiatke

jarmila40
3. feb 2020

@helga9 no ved práve, všetko je škodlivé a áno, čítala som, čo kočky písali, že ich bolia nohy, kosť, kĺby :(
ale ozaj mi to povedala a aj to, ze chemo mat nebudem, aj ked her2 je pozit. Tak už som fakt z toho jeleň
V stredu pôjdem do MT do archívu po ten výsledok her

jarmila40
3. feb 2020

Kočky, prosim vás, ktorá ste dávala link na toho doktora poradcu?

helga9
3. feb 2020

@jarmila40 ja som zvykla volať na onkoporadnu daj to do google a je tam infolinka a rozpis doktorov podľa času a vtedy volaj

jarmila40
3. feb 2020

@helga9 ahááá.. Dakujem moc 🙂

hracka123
3. feb 2020

@helga9 štvrtok idem do Nitry a okolkej máš oziar

helga9
3. feb 2020

@hracka123 jaj hej 6 je štvrtok som sa pomýlila oziar mám 10:50 no prídem ako sa dohodneme

hracka123
3. feb 2020

@helga9 no ja idem ráno aby som mala dobré číslo sa my zdá že začínajú robiť 8.30

helga9
3. feb 2020

@hracka123 ok v stredu sdohodneme

hracka123
3. feb 2020

@zuzap33 moja ty kedy po výsledky

mata9522
3. feb 2020

Dievcata tak dnes 10oziar za mnou,a dnes bez dlheho cakania,konecne.A ano mna po herceptine bolia kosti a svaly,ale da sa fungovat.

ira25
3. feb 2020

Chcem sa opýtať kto berie Euthyrox na štítnu žľazu a už prešiel na nový Euthyrox...teda nové pomocné látky, ako mu vyhovuje...ja už ho beriem.

ira25
3. feb 2020

@mata9522 a ako vlásky? Máš odskúšané v akom čase je dobre chodít na ožiare?

ira25
3. feb 2020

@nori21 ako to prebieha?

mata9522
3. feb 2020

@ira25 juj vlasky super rastu,hoci kazdy druhy sivy,ale to nevadi.No a oziare si ja musim prisposobovat busom,takze to neriesim,ked treba cakat,cakam,ved som na PN,a doteraz tam celkom fajn partia tak aj pokecame,zasmejeme sa,aj podudreme ked dovezu pacientov z oddelenia,lebo tych uprednostnuju.Co narobime,ale ked si z Po tak je fajn chodit poobede,je menej ludi.

nori21
3. feb 2020

@ira25 nie je to nič strašné,urobili CT skenovanie potom vyznačili farbou a ešte pod kožu vpichli tetovaciu farbu na tých miestach.

ira25
3. feb 2020

@mata9522 ešte máš ich veľa?

helga9
3. feb 2020

@nori21 to fakt? Mne nič nepichli len nakreslili

ira25
3. feb 2020

@nori21 tak tetovacia farba by sa nemala zmyť,no na druhej strane to tam zostane a či?

nori21
3. feb 2020

@helga9 nakreslili dosť veĺké modré krížiky a stred je zelený a do stredu vpichli tú tetovaciu farbu

helga9
3. feb 2020

@nori21 áno ja mam.tiez dost velke kriziky pre istotu krvavocervene mám ich 5 ale nič nepichli

alica_tn
3. feb 2020

Ani mne nechali tú farbu.... (NOÚ, Ba). Počujem to prvý krát...

nori21
3. feb 2020

@helga9 bola som v Košiciach tam budem dochádzať je to od nás 100 km 1,5 hod.cesty vlakom či autom.

helga9
3. feb 2020

@nori21 tiež je to dosť ja to mám 50 tam a 50 naspäť ale samé dediny tak idem skoro hodinu tam a hodinu späť a keď chytím takú dobrú kolónu za kamiónom tak vrčím celú cestu ale aspoň nezvyknem dlho čakať na oziar takže som rýchlo vybavená

kika_32
3. feb 2020

Ahojte, taka otazocka. Aj Vam vypadli vlasky pocas chemo dvakrat?? Ked som chodila na to cervene(4x) vtedy po 2 tyzdnoch mi zacali padat vlasy, nakoniec vypadli vsetky... Potom som zacala chodit na ten paclitaxel a doktorka vravela ze mi mozu znova tie vlasy zacat rast,ale ze mihalnice a obocie moze povypadat(tak sa aj stalo) doteraz aj pekne rastli, asi do dlzky 1 cm?? Ale take uplne ze sedive 🙄🙈, no minuly tyzden som mala 8. infuziu paclitaxelu a tie kratucke vlasky zacali znova velmi padat🤷‍♀️ aj Vy ste to tak mali, este mam pred sebou 4 infuzie paclitaxelu takymto tempom budem znova asi holo hlava? 😥

helga9
3. feb 2020

@kika_32 je to možné mne obocko aj mihy padli všetky až mesiac po skončení chema