Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Idem si po váš názor že od včera mám bolesti v operovanom prsníku a v podpazuší.
Zaujímavé, že ani po opke nebolelo tak ako až teraz...nie je to v kuse, také občasné,ale dosť nepríjemné... môže reagovať na počasie?
Kočky, prosim vás, ktorá ste dávala link na toho doktora poradcu?
Dievcata tak dnes 10oziar za mnou,a dnes bez dlheho cakania,konecne.A ano mna po herceptine bolia kosti a svaly,ale da sa fungovat.
Chcem sa opýtať kto berie Euthyrox na štítnu žľazu a už prešiel na nový Euthyrox...teda nové pomocné látky, ako mu vyhovuje...ja už ho beriem.
@ira25 juj vlasky super rastu,hoci kazdy druhy sivy,ale to nevadi.No a oziare si ja musim prisposobovat busom,takze to neriesim,ked treba cakat,cakam,ved som na PN,a doteraz tam celkom fajn partia tak aj pokecame,zasmejeme sa,aj podudreme ked dovezu pacientov z oddelenia,lebo tych uprednostnuju.Co narobime,ale ked si z Po tak je fajn chodit poobede,je menej ludi.
Ani mne nechali tú farbu.... (NOÚ, Ba). Počujem to prvý krát...
Ahojte, taka otazocka. Aj Vam vypadli vlasky pocas chemo dvakrat?? Ked som chodila na to cervene(4x) vtedy po 2 tyzdnoch mi zacali padat vlasy, nakoniec vypadli vsetky... Potom som zacala chodit na ten paclitaxel a doktorka vravela ze mi mozu znova tie vlasy zacat rast,ale ze mihalnice a obocie moze povypadat(tak sa aj stalo) doteraz aj pekne rastli, asi do dlzky 1 cm?? Ale take uplne ze sedive 🙄🙈, no minuly tyzden som mala 8. infuziu paclitaxelu a tie kratucke vlasky zacali znova velmi padat🤷♀️ aj Vy ste to tak mali, este mam pred sebou 4 infuzie paclitaxelu takymto tempom budem znova asi holo hlava? 😥

@hracka123 no jasné a dúfam že sa v stredu vidíme