Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@kika_32 no ja som pred opkou mala najprv 4 červené chema pri prvej som bola na studenej čiapke aby mi vlasy ostali ibaže keď som išla na druhú dávku stroj sa pokazil a dali mi na výber či odlozim chemo alebo idem bez čiapky tak som išla bez tak pri tretej mi zacali padať ale nevypadli všetky a už pri štvrtej aj rástli. Po týchto štyroch som mala opku a po opke 12 taxolov čo máš ty teraz ale chodila som zas na tu čiapku a vlasy ostali všetky takže druhýkrát už nevypadli iba tie mihy a obocko keďže tam čiapka neucinkuje
@helga9 no ja som mala 4 cervene, po druhej mi zacali padat vlasy, po 4.davke som uz mala vsetky vlasy vypadnute. Zacala som chodit na ten paclitaxel, a vlasy zacali rast, len obocie a mihalnice skoro vsetko vypadlo. Ale teraz po 8. davke paclitaxelu znova zacali padat tie uz vyrastene vlasy😔 25.febr. mam kontrolne mri prsnikov a potom operacia, po operácii pravdepodobne znova chemo(aspon v NOU Ba to tvrdila onkologicka) a oziare 😔takze asi vlasy padnu znova uplne🤷♀️😔uz teraz velmi padaju, vsade vlasy, na nervy 😔
@jarmila40 hi-hi,menzes v mojom veku?
Jasné už dávno nie,ale prsníky mám také ako by som ešte malá.
Jasné, aspoň to že ti nebudú zastavovať je dobré,lebo to nie je prechadzka ružovou záhradou.
Tak zrejme budeme mať rovnakú hormonálnu liečbu.
Daj vedieť ak budeš volať do tej onko čo ti dala helga info, že čo a ako.
Ja som si zakázala čítať odborné články o rakovine prsníka a všetko okolo toho,lebo potom ma chytí z toho depka,lebo tam nenachádzam nič pozitívne,ale naopak... príklad, že sa to vráti,len u každého inak.Niekomu o 2-3roky u niekoho o 10 rokov a viac a že aj u tých ktorí boli zachytení v počiatočnom štádiu sa po rokoch vytvoria metastázi,toto sa píše v lekárskych odborných článkov . Tiež ožiare toto spôsobí a preto už žiadne odbornej linky o našom ochorení nečítam a nastavujem sa na pozitívne myslenie a pomocné doplnky , čajíky a pod.nech liečba neuškodí viac ako treba.
@ira25 no ved preto sa pytam, mi to neslo do hlavy, ked si pisala o tej bolesti prsnikov :D
nejdem tam volat..presne ako pises..ked moc citam , tak mam potom strach, depky a presne, citala som aj to, ze vlastne liecba nam mozno ,,vylieci,,momentalny problem..ale zaroven je liecba spúšťačom niecoho dalsieho a zaroven horsieho..tiez som citala o tom, ze vela ludi, co to malo take ako my dve, odmietli liecbu, vsetko skoncilo vybratim nadora..a liecia sa radikalnou zmenou stravy
Joj toľko ľudí v čakárni a BB taký sneh padá.No zatiaľ som bola na sono prsníka a neprsnika a na sono brucha
Ahojte baby, nestiham vas citat,venujem sa mamine furd niekde behame,ale ked odide zas budem mat viac casu,po opke som fit,ziadne komplikacie krasne sa to hoji,cvicim,beham,neobsedim hi ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️
@zuzap33 Zuzi uz mas vysledky pet scanu? ❤️
Tak ženy moje dnes sono brucha ok aj prsníka ok bola som ešte na rengen pľúc a nasadili mi na 10 rokov Tamoxifen a najväčší gól že mi pichli ajReseligo do brucha skoro ma siblo že vraj každý mesiac tým dr.sibe ďalšia kontrola na onko 30.6.a ešte mamo v marci bozeeee veľa je toho
@jankastraza ešte nie
Dnes aj ja som mala blbý deň,kvôli reseligu som presedela od ôsmej do dvanástej,ani nás nebolo veľa ale stačí ak jeden dedko tam je hodinu,ďalšia baba hodinu,potom berie ĺudí na chemo,strašné,som dnuka 10 minút,a ešte hodina cesty tam a hodina domov.
Mám mať 18 injekcií herceptínu,9 už schválila poisťovňa to je na polrok a zvyšok schváli potom.Dostala som štyri, hovorím doktorke že ma bolia kĺby a kosti,to nevadí kým sa to dá vydržať ale nezvykli sa sťažovať,tak už viackrát nebudem ani ja.

@helga9 takze aj Tebe vypadli dvakrat??