Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@helga9 to by bolo najlepsie, dufam ze to tak bude. Znova chemo by som nechcela. Uplne na zaciatku v NOU Ba vravela onkologicka ze aj pred aj po operácii budem mat asi chemo, no vtedy som este nemala vsetky vysledky... Ani to Her2 ani genetiku... Vsetko mam negatívne, to sa vtedy este nevedela, tak hadam po operácii dostanem iba oziare 🤷♀️
@alica_tn veď presne každý ináč no nechápem to že nemôžme mať menzes a ja dr vravím že nemám menzes od 2chemo a ona vraví že to len chemo zastavilo že menzes môže prísť a toto že to má zastaviť tak som jej povedala tak vtedy pichajte keď menzes príde no nie? Ako sa volajú tvoje tabletky moje sa volajú zitazonium brať ráno a vecer
@hracka123 mne chemo menzes nezastavilo preto začala pichať koncom októbra a začiatkom novembra som ešte mala potom už prestalo.Mne pichá každé štyri týždne.Povedala,že to sa musí.Aj gynekologička vie o tom,keď som bola na preventívke spomenula som a ona vravela,že je to v poriadku,treba to úplne zastaviť.
@alica_tn @hracka123 no nedalo mi volala som na onkoporadnu dr mi povedala ze ked nemám menzes by mi nedala tie injekcie no keďže mám 40 môže sa vrátiť menzes ale aj nemusí a vtedy ich treba dať. Že dá sa urobiť horm profil a tam sa vidí v akom stave sú vajecniky. Ja sa tiež chystám ku gynekologicke na preventívnu budúci týždeň tak podebatim aj s nou
@hracka123 Uuu Helinocka uuu dobree . Môžeš Erička to sú len vitamíny. Ja beriem penoxal tiež aj lip. cecko zatiaľ jeden pyridoxin denne pokiaľ mám oziare aj déčko 2500 beriem a sem tam magnezium. Dnes mi došli aj probiotika. Déčko si daj to mi onko potrebujeme veľmi. Čo ja viem tak obmedzovať soju by sme mali a bylinky.
Helga a prečo nie bylinky,ja bylinkové čaje pijem už dlhšiu dobu,však som písala.Soju kvôli estrogénu áno, teda asi myslíš konkrétne niektoré ktoré tvoria estrogén?

@hracka123 jasné, chápem. To bolo skôr také zamyslenie.... či udivenie? 😲 Však ako je možné, že každý lekár postupuje inak v liečbe? 🙉 Ja mám 39 rokov a o tých injek. ani zmienky....