Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Kým ja skončím oziare tak výrobca aviril pudru zbohatne

Osobne som fičala na mäte celé minulé leto ( behom chemoterapie ) 🙂
Tak prvá tabletka tamoxifenu v sebe normálne som sa ju bála zobrat
@anetkabagetka moja ako po cheme?
Baby jebne ma prepáčte za výraz ale fakt ma jebne vcil mi volali z rádia že si mám ráno zavolať či pôjde stroj. To snáď neni pravda.
@hracka123 tak včera bola posledná chemo,výsledky krvi výborné aj p.dr.pochválila a v pondelok kontrola krvi a potom uvidím ako budem pokračovať v dalšej liečbe, či bude CT,alebo magnet.rezonancia
@helga9 to snáď nie zasa? Už si mohla mať skončené ožiare...júj ja by som tiež tak nadávala,ale dúfaj, že stroj pôjde.
Ja som dnes kúpila krém po radioterapii,ale nemali radiocare a vraj ani o ňom nepočuli,no a to v nemocničnej lekárni,tak som vzala ten čo mali,tak uvidím či bude rovnako účinný,aj tak jeden by mi nestačil a tak niekde objednám ten radiocare, aspoň že je o čosi lacnejší
@ira25 no dúfam že pôjde lebo ma porazí fakt už sa toho chcem zbaviť. Radiocare som vedela kúpiť len v nemocničnej lekárni inde ho nemali bola som v 4 lekárňach potom som si objednala cez internet. Radiocare plní funkciu pred oziarmi kvázi ako opalovaci krém pred opalovanim nie po.