icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
5. feb 2020

@ira25 po skončení oziarov mám druhý krém ten sa volá linola tak tým budem týždeň po oziaroch natierat.

ira25
5. feb 2020

@helga9 ok ten som dnes kúpila,ale chcem aj ten radiocare k vôli tomu,že 10dni pred oziaroch

ira25
5. feb 2020

@helga9 no a u nás v nemocničnej o ňom nič nevedeli,tak objednám z internet.

helga9
5. feb 2020

@ira25 hlavne nech je účinný ja dnes 21 mám za sebou na koži nič dúfam že to tak ostane

jarmila40
5. feb 2020

@anetkabagetka podľa čoho sa rozhoduje, či CT alebo MR?

ira25
5. feb 2020

@helga9 keď hovoria, že niekomu až po skončení sa prejaví spálenie pokožky,tak nech to tak zostane,však si sa dostatočne starala a tie oblaky z púdru....

helga9
5. feb 2020

@ira25 áno že sa toxicita prejavuje aj po skončení rádia no však uvidím robím to najlepšie ako viem veru tie kúdoly pudru

jarmila40
5. feb 2020

Dievčatá ahojte.. Práve som sa vrátila z MT, bola som konečne po ten výsledok her2..najprv sa zistilo, že nejednoznačný = 2+ takže bola potrebná ďalšia analýza, tj DISH a vyšlo, že NEGAT. tak som rada, že nebudem musieť brať herceptin
@helga9 Pýtala som sa aj na na to podávanie herceptin a dr povedal, že áno, podáva sa súčasne s chemo, ale že aj samostatne sa dáva..a ty si sa co dozvedela? Ide ten stroj, či nie? 🙄🤦

ira25
5. feb 2020

Dievčatá čo pomôže aby po chemo neklesli biele krvinky,my s tým máme stále problém aj teraz sme boli na infúziu aj zajtra ideme na doplnenie bielych krviniek...pyridoxin berieme,ale aj tak po chemo spadnú dole

hracka123
5. feb 2020

@helga9 cozeeee pokazil sa dúfam že ho opravia aj mne sa raz pokazil ale za 3hod ho opravili

hracka123
Autor odpoveď zmazal
helga9
5. feb 2020

@hracka123 áno ráno mám volať či pôjde

sabova3
5. feb 2020

Ja keď som chodila na rádio,tak tiež asi týždeň nešiel,a raz sa pokazil práve vo chvíli,keď som ležala na stole a okolo mňa sa točil stroj.nedalo sa to lehátko dať dole,na ktorom som ležala.tak som si sadla,no a musela som skočiť dole.ale zato dosť som bola vysoko.neviem si predstaviť starú babku,jak by ju z toho stola dali dole.jedine rebrík .

helga9
5. feb 2020

@sabova3 áno je to vysoko

zuzap33
5. feb 2020

Baby mám super správy, ct je čisté, nepotvrdili mi mts. Mám si vybaviť opku

alica_tn
5. feb 2020

@zuzap33 úžasné. Teším sa s tebou 🙂🍀

janaooo
5. feb 2020

@zuzap33 Zuzi to su super spravy 🙂

helga9
5. feb 2020

@zuzap33 waaau tak to sú výborné správy fakt

ira25
5. feb 2020

@zuzap33 no vidíš však som ti hovorila, že bude dobre takže aj na pečeni všetko zmizlo? Takéto správy potešia a teším sa s tebou 🤗❤️

midori123
5. feb 2020

@zuzap33 super! Nadherna sprava. Tesim sa😃😃

anetkabagetka
5. feb 2020

@jarmila40 to sa rozhoduje či bude radio ,4chemo som absolvovala a mám na 5rokov hormon.liečbu

hracka123
5. feb 2020

@zuzap33 supeeeeeeer👍🙏😃🤗myslela som na teba

nori21
5. feb 2020

@zuzap33 Teším sa,😀

hracka123
5. feb 2020

@zuzap33 takže ani vôbec na pečení neboli?

zuzap33
5. feb 2020

@hracka123 uzavreli to ako nezhubne nalezy, keďže pet to nepotvrdilo

zuzap33
5. feb 2020

@sabova3 ako dlho si čakala na opku? Chcela by som ísť do Michaloviec

helga9
5. feb 2020

@zuzap33 bohviečo tam ten slepý chuj videl a ty celé mesiace v tom že mám mts je mi z toho na grc

katka14
5. feb 2020

@zuzap33 gratulka. Super

jarmila40
5. feb 2020

@zuzap33 dobrá správa, super, si si vydýchla, nie je nad taky pocit asi nič👍

jarmila40
5. feb 2020

@anetkabagetka mala som na mysli to, ze co rozhoduje o tom, či tu budú robiť ct ale mr