Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@anetkabagetka podľa čoho sa rozhoduje, či CT alebo MR?
Dievčatá ahojte.. Práve som sa vrátila z MT, bola som konečne po ten výsledok her2..najprv sa zistilo, že nejednoznačný = 2+ takže bola potrebná ďalšia analýza, tj DISH a vyšlo, že NEGAT. tak som rada, že nebudem musieť brať herceptin
@helga9 Pýtala som sa aj na na to podávanie herceptin a dr povedal, že áno, podáva sa súčasne s chemo, ale že aj samostatne sa dáva..a ty si sa co dozvedela? Ide ten stroj, či nie? 🙄🤦
Dievčatá čo pomôže aby po chemo neklesli biele krvinky,my s tým máme stále problém aj teraz sme boli na infúziu aj zajtra ideme na doplnenie bielych krviniek...pyridoxin berieme,ale aj tak po chemo spadnú dole
Ja keď som chodila na rádio,tak tiež asi týždeň nešiel,a raz sa pokazil práve vo chvíli,keď som ležala na stole a okolo mňa sa točil stroj.nedalo sa to lehátko dať dole,na ktorom som ležala.tak som si sadla,no a musela som skočiť dole.ale zato dosť som bola vysoko.neviem si predstaviť starú babku,jak by ju z toho stola dali dole.jedine rebrík .
Baby mám super správy, ct je čisté, nepotvrdili mi mts. Mám si vybaviť opku
@jarmila40 to sa rozhoduje či bude radio ,4chemo som absolvovala a mám na 5rokov hormon.liečbu
@anetkabagetka mala som na mysli to, ze co rozhoduje o tom, či tu budú robiť ct ale mr

@ira25 po skončení oziarov mám druhý krém ten sa volá linola tak tým budem týždeň po oziaroch natierat.