icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

zuzap33
5. feb 2020

@helga9 hovor mi niečo.... Niečo tam je, to určite ale našťastie nie zhubné

helga9
5. feb 2020

@jarmila40 až ráno mám volať či stroj ide

helga9
5. feb 2020

@hracka123 Erickaaa idem písať súkromnú správu

helga9
5. feb 2020

@ira25 ohľadom tých krviniek dr nedal tie injekcie?

hracka123
5. feb 2020

@helga9👍👍👍👍👍že vraj haraburda

helga9
5. feb 2020

@hracka123 noa nie? Však vcul bol servis

sabova3
5. feb 2020

@zuzap33 ja som išla na opku tri týždne od zistenia nálezu.

zuzap33
5. feb 2020

@sabova3 to znamená, že od objednania ti dali termín o tri týždne? Prepáč, tak sa hlúpo pýtam, ale zisťujem aspoň približne

ira25
5. feb 2020

@zuzap33 no do prdele a ty si mesiace žila stým,že máš metastaticke ochorenie, stres a všetko čím si si musela prejsť....
Zuzi tá lekárka z Michaloviec čo operuje prsníky chodí tu do PO na jednodňovú chyrurgiu,mohla by si sa s ňou dohodnúť na termíne opky.

zuzap33
5. feb 2020

@helga9 ja som tak s mamou pred rokmi bojovala pri ozarovani. Stále sa stroj kazil, raz išiel tri dni, tak dva nešiel a dokola. Raz sa dokonca pokazil keď bola na rade. Pamätám ako nám vtedy tiekli nervy

zuzap33
5. feb 2020

@ira25 viem, že chodí, robila mi tu v Po biopsiu a povedala mi že ma pooperuje. Tak uvidím či nezmenila názor

ira25
5. feb 2020

@helga9 ale áno boli tri po chemo,krv bola ok a po ďalšej chemo už klesli a tak potom dva dni v infúziách,no ale žily sú už prdeli,tak dávame octan.

helga9
5. feb 2020

@zuzap33 jasné že sú to nervy. Vieš čo ma irituje na pokynoch napísané že neprerusujte liečbu aby liečba mala požadovaný efekt. No mala som prerušenu kvôli sviatkom dvakrát potom veď celý týždeň kvôli servisu teraz bohviečo bude. Ja už predminulý týždeň som mala mať po. Jednak ma to štve že teda nejdem rad radom jak by som mala a na druhej strane to pudrovanie kremikovanie a šaty pyzamo vsetko mám od tej farby zadrbane a proste neni koniec tomu lebo stále niečo

helga9
5. feb 2020

@ira25 tak ja myslím že tie injekcie treba po každej chemo kamošku mám tak ani pyridoxin ani penoxal atd nepomáha musí tie injekcie teraz ma gastrofil

ira25
5. feb 2020

@zuzap33 bolo by dobré mať čím skôr opku za sebou,nech nasleduje ďalšia liečba asi hormonálna?

ira25
5. feb 2020

@helga9 ale doteraz stačili tie tri injekcie, liečbu nezmenili lebo CT ukázalo zlepšenie,tak neviem, primárka dala teraz v infúziách a o týždeň dúfam, že bude ok aby bolo chemo

ira25
5. feb 2020

@helga9 gastrofil?,ale to nie je na trávenie?

helga9
5. feb 2020

@ira25 grastofil preklep

hracka123
5. feb 2020

@bubo780 ahoj no ako sa máš výsledky z histologiu dopadli dobre?

ira25
5. feb 2020

@helga9 tak áno teraz toto má v infúziách

ira25
5. feb 2020

@zuzap33 Zuzi, vieš mala si pravdu s tou bolesťou prsníka,dnes je to ok,tak predsa jazvy reagujú na zmeny počasia.Inak jazvy sú už ok a vcelku pekné tenké.
Zajtra na onko sa mám stretnúť s tou čo sme boli spolu operované,ale nakoniec musela znovu ísť na opku a zobrali jej ho celý a vôbec jej to nevadí, žiadne bolesti,ruka ok aj pohyb už len zajtra onko komisia a liečba,jej dcéra robí tam na oddelení,tak sa rýchlo vybaví .

sabova3
5. feb 2020

@zuzap33 od objednania týždeň.

sabova3
5. feb 2020

@zuzap33 vieš,ja som chodila od začiatku k dudicovej,ona robila biopsiu a po nej má ona objednala o týždeň,lebo ona vlastne operuje.

kika_32
5. feb 2020

@zuzap33 tesim sa s Tebou, to su vyborne spravy!!! ☺️🙏

matazmena
6. feb 2020

@ira25 ja mam tiež grastofil a od začiatku chemo si picham 3 injekcie medzi chemoskami.. Raz sa stalo, že mi kázala len 2, lebo mi krvinky vyskočili.... No a naposledy tiež, že dost veľa bolo bielych, ale som aj prechladnuta bola....

ira25
6. feb 2020

@matazmena no ja som dnes rozprávala s primárkou a včera som bola uvedená do omylu, takže nie biele krvinky sú ok,ale krvné doštičky išli dole,tak to tieto dva dni dopĺňali.

ira25
6. feb 2020

Dnes som sa stretla s tou pani čo sme boli spolu na opke a znovu musela podstúpiť opku a zobrali jej celý prsník a na onkokomisii dopadla výborne,ani chemo ani ožiare,len hormonálnu liečbu.
Takže ak by mne zobrali celý a nie kvadrant,tak by som ožiare nemusela mať si myslím,lebo pri zachovaní prsníka zrejme vždy misy rádioterapia.
No divné, že mala podľa Dr.hnusny a agresívny nádor nepotrebuje liečbu, takže u každého je to inak

katenka2
6. feb 2020

@ira25 hmmm, ja som poznala 2 ludi - zenu aj muza, co boli po operacii podla onkologa takí super, ze nepotrebovali ziadnu dalsiu liecbu. A potom sme sa stretli po necelom roku v nemocnici a mali metastazy uz kade-tade ☹

ira25
6. feb 2020

@katenka2 ajaj tak a ja som sa s ňou tešila,tak dúfam že bude tá z tých šťastných čo sa jej to nevráti.
Tak som objednala radiocare...uf cez 29eur,ale chcem predísť spálenie pokožky

ira25
6. feb 2020

@helga9 tak ako ,je-bol ožiar?