Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@zuzap33 jasné že sú to nervy. Vieš čo ma irituje na pokynoch napísané že neprerusujte liečbu aby liečba mala požadovaný efekt. No mala som prerušenu kvôli sviatkom dvakrát potom veď celý týždeň kvôli servisu teraz bohviečo bude. Ja už predminulý týždeň som mala mať po. Jednak ma to štve že teda nejdem rad radom jak by som mala a na druhej strane to pudrovanie kremikovanie a šaty pyzamo vsetko mám od tej farby zadrbane a proste neni koniec tomu lebo stále niečo
@zuzap33 Zuzi, vieš mala si pravdu s tou bolesťou prsníka,dnes je to ok,tak predsa jazvy reagujú na zmeny počasia.Inak jazvy sú už ok a vcelku pekné tenké.
Zajtra na onko sa mám stretnúť s tou čo sme boli spolu operované,ale nakoniec musela znovu ísť na opku a zobrali jej ho celý a vôbec jej to nevadí, žiadne bolesti,ruka ok aj pohyb už len zajtra onko komisia a liečba,jej dcéra robí tam na oddelení,tak sa rýchlo vybaví .
Dnes som sa stretla s tou pani čo sme boli spolu na opke a znovu musela podstúpiť opku a zobrali jej celý prsník a na onkokomisii dopadla výborne,ani chemo ani ožiare,len hormonálnu liečbu.
Takže ak by mne zobrali celý a nie kvadrant,tak by som ožiare nemusela mať si myslím,lebo pri zachovaní prsníka zrejme vždy misy rádioterapia.
No divné, že mala podľa Dr.hnusny a agresívny nádor nepotrebuje liečbu, takže u každého je to inak

@helga9 hovor mi niečo.... Niečo tam je, to určite ale našťastie nie zhubné