Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@hracka123 dakujem 💕
@ira25 maju tak zauzivane, ze pri prvej davke chcu mat dohlad, preto hospitalizacia
@helga9 nikto nic nevysvetloval.. nema to suvis s uzlinami? Negativne su A, pozitivne B?? lebo len podla velkosti nadoru by som bola grade1 (v sprave mam T1N1MO a T1 je velkost a zodpoveda grade1 - lebo v grade2 je velkost az 20-50 a oznacena T2)
@bubo780 ver ci never, ale po precitani tvojej spravy ma oblial studeny pot a zacala som sa mimovolne klepat.
Ja som mala operaciu v piatok, bol vyoperovany cely kvadrant s 3 nadormi a 4 uzlinami, ktore boli negativne.
Dr. ma vsak hned upozornil ze tie vysledky su len predbezne a nie konecne, takze ako som sa na sekundu potesila, tak som aj v monente zhasla ako fakla.
Ja som Horm pozit, aj Her2 pozit, ki67 mam 80%😰😰
Genetika vysla dobra, CT plus MRI tiez a gamagrafia kosti celeho tela bola tiez v poriadku.
Ale vysledkov z histologie mam strach jak svina😰
@helga9 áno dobre píšeš je to predrakovinovy stav.Baby kašlite na tú biopsiu s tým nič nenarobíme a stejne je to aj tak inak napr.ako napisala Katka, že poznala dvoch ktorým netrebalo liečbu po oke/zrejme biopsia ok/a nakoniec do roka mts.Takze ako píše Hela,vysr... sa na štatistiku a pozitívna myseľ,podpora rodiny je to nás vylieči a nie nejaké čísla.
No ak budem mať možnosť sa porozprávať s tou pani čo sme boli spolu a opke ako som včera písala, že nepotrebuje liečbu len hormón.tabletky,tak by som bola zvedavá na tie jej čísla či to sedí,jedine si pamätám, že mala Ki67 pred opkou 10%

@helga9 ani ja tam nemám napísané