Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@cejuska aj ja dufam ze sa nakoniec rozhodnu pre celkovu mastektomiu, bola by som kludnejsia. Bojim sa recidivy😔 ja som mala dost velky nalez, taky neohraniceny cipovitymi vybezkami do okolia... Teraz pocas chemo sa zda ze sa ten nádor stratil, vobec sa uz neda nahmatat... Takze chemo zabralo... Len sa teraz bojim ked sa ten nádor stratil odkial budu vediet co maju operovat? V NOU Ba mi sice oznacili nádor aj zvacsenu uzlinu... Ale odkial budu vediet ci vybrali vsetko co mali?? Preto dufam ze sa rozhodnu pre uplnu mastektomiu! Planujes casom podstupit aj rekonstrukciu?! Prajem vsetko len to najlepsie, hlavne skore uzdravenie! 🙏
viete dat tip na obchod s epitezami a podprsenkami ke, mi? kupovali ste si epitezu a pouzivate klasicku podprsenku ci proteticke su v niecom ine?
@alica_tn mne dr z rádia povedala ze sa môže nevystavovat sa na priamom slnku medzi 11-15 hodinou a ozarovanu časť vôbec proste mať nejaký odev na tom. To isté som preberala aj s onko aj chirurgom atd povedali to isté. Proste s rozumom. Ja som bola 2 týždne po mastektomii pri mori to bolo 4 týždne po červenej chemo a pustili ma s tým že správať sa rozumne. Ja sledujem veľa žien na insta a prvé čo každá urobila po liečbe bol pobyt pri mori.
A ako je to s kúpeľňou liečbou.
Počula som, že nárok do dvoch rokov,len neviem či od opky,alebo od ukončenia liečby.
Využijete tento nárok na kúpeľnú liečbu?
Dievčatá čím sa viac blíži moja každodenná návšteva Černobylu,tým má viac chytá panika.... hneď by som išla dať si odstrániť celý prsník aby ožiare neboli.
@alica_tn ak bude všetko v poriadku určite k moru pôjdem. Aj po mastektomii keď som bola do tej desiatej sme sa pomotkali pri mori kavicka na terase a tak. Od 11 vnútri bol obed siesta atd. Vyliezli sme po tretej pekne k moru do chladku podvecer som chodila do mora keď už zapadalo slnko a potom plávať do bazéna. A labzovali sme večer po meste prechádzka večera a tak. Nešlo proste o to sa opekat na slnku to sme nikdy ani predtým nerobili skôr mám ide o tu atmosféru a oddych
Vrčím zas o 10:50 mám termín je 13 este furt čakám že nový pacienti. Som hladná jak čenkove deti
Stojí za prečítanie. https://sk.onlinemedicineinfo.com/chili-pepper-...

@cejuska ahoj a vitaj medzi nami všetky tu spolu bojujeme🙏