Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@cejuska onkolog vypíše poukaz na epitézu raz ročne je zadarmo,takisto na podprsenku ale prepláca sa cca.9 eur a na parochňu prepláca 29 eur myslím ale parochňu najlepšie kúpiš v KE v paroch.štúdiu na Alžbetinej tam je veľký výber.V TV je Sanitas na M.R.Štefánika ale tam nič moc najlepšie je na J.Záborského JST výdajňa tam je veľký výber nie je ďaleko od nemocnice taká malá ulička.Ináč v KE Šaci v nemocke je dobrá výdajňa zdravot.pomôcok.
@midori123 kompletka...neviem ale 4 by mali byt silnejsie a potom 12 slabsich... ale zlozenie som este nestudovala do detailu, ci aj tie 4 sa nejako lisia... inak miekto tu pisal ze neznasa vracat.. tak ja mam presne ten isty blok... plne chapem... pre mna toto je najvacsi strasiak celej chemo
@zuzap33
@alica_tn dakujem dievcata.
Mam dost slaby zaludok a nedobre travenie aj v beznom zivote, davam si sakra bacha co a kedy zjem a vypijem, alkohol nemozem absolutne vobec ziadny, ani vinny strik, lebo by som vyvratila aj zaludok naruby. Raz som dala vineu, a aj ta isla von🤦♀️🤦♀️
Takze preto tie stavy uzkosti z chemosky a mojho nestastneho zaludka😰

@cejuska a hned ti aj povedali postup dalsej liecby?
Ze kolko coho a tak?
Ja sa desim tych vysledkov a nasledne chemoterapie.
Ja uz ani slova na ch nemozem vyslovovat😰