icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

jankastraza
11. feb 2020

@zuzap33 no ja som mala genetiku pozitivnu preto som si dala dvoj.mastektomiu,inak by mi tiez len lumpektomiu robili... ty si nemala genetiku? samozrejme ze je to na psychiku take,ze taktiez ako sa nastavis... nebudem klamat,ze je to sok a nie lahke mat zrazu prsniky prec a bolave jazvy... ja som bola plochy atleticky tip takze predpokladam ze pre prsnate zienky to musi byt hrozne tazke,ale zase taktiez sa da sptravit hned bud expander a pod kt som ja odmietla takze tak...

jankastraza
11. feb 2020

@hracka123 ahoj Ericka moja, dobre lietam dneska po meste,zhanala som detom kostymy do skoly.. ale uz musim ist varit,dostala som chut na ryzu a masko tak idem na to ,ako tu bola mamina,tak sa mi nastastie roztiahol zaludok no a nevyhoda je ze teraz uz musim zase varit ja ,mali sme tu strasne vichrice a teraz sa to vali ku vam na Svk bolo to strasne nieco..a moja mamina akurat vtedy letela domov chuderka,vsetky lety rusili a ten na Svk este stastie isiel 😂

nori21
11. feb 2020

@sabova3 máš nádherné vlasy,och keby som mala také

alica_tn
11. feb 2020

@sabova3 hmmm, chápem ťa. Sestra ma volá ovečka 😀

hracka123
11. feb 2020

@alica_tn noooo to máš parádnu dĺžku kedy si mala poslednú chemo?

alica_tn
11. feb 2020

@hracka123 20.augusta.

hracka123
11. feb 2020

@nori21 odfot aké máš?

zuzap33
11. feb 2020

@jankastraza ja som genetiku nemala ani nechcem.Nemam sestry ani dcery, tak som neriesila

hracka123
11. feb 2020

@zuzap33 a ty máš aké vlásky?

zuzap33
11. feb 2020

@hracka123 sive dlhe do 1cm

sabova3
11. feb 2020

@alica_tn Jej,super vlasy.

jankastraza
11. feb 2020

@zuzap33 a kvoli sebe nechces vediet? tu ide hlavne aj o teba... prevencia.. Ja som bola uz 2x v Oxforde s genetickou kvoli tomu... a mutaciu dedia aj synovia.... moj bracho ak bude chciet tak by sa mal ist dat testovat a moja dcerka so synom,ked dovrsia 18r..tym ta samozrejme nechcem rozculit ani strasit,este doteraz sa vedcom objavuju nove mutacie genov...

sabova3
11. feb 2020

Jaj, ženy.Dnes som okomentovala na novom čase kucherenko.Bolo tam také video primitívne,že si skúšala šaty zo svojej stužkovej a stále sú jej dobre.No môj komentár sa nezapacil jej mame,tak mi napísala na msg.No hrozné,odteraz nič komentovat nebudem.

zuzap33
11. feb 2020

@jankastraza viem že to ide aj po muzskej strane. A ja? Tiež nechcem, už som po opke vaječníkov, mám už len polku jedného. Jednoducho nie

zuzap33
11. feb 2020

@sabova3 😆

nori21
11. feb 2020
alica_tn
11. feb 2020

@sabova3 a čo poburujúce si jej napísala? 🙂

katka14
11. feb 2020

Ahojte zienky. Takze genetika pozitivna potvrdena. Budem muset dat vsetko prec.... jaj nejako to na mna dnes zle dolahlo. Ked si predstavim co vsetko ma este caka ... a ked bude aj vsetko ok tak este dalsia opka. No cele zle ...

hracka123
11. feb 2020

@nori21 paráda super🤣

jankastraza
11. feb 2020

@zuzap33 aha jasne rozumiem ,nevedela som,ze mas tak, mna cakaju vajecniky este 😢

jankastraza
11. feb 2020

@katka14 Katka, aj ja tak mam, ktory mas brca1 ci brca2? ja mam 2 ,neboj sa, vela som o tom citala , na Uk strankach som neustale.. je tisicky zien takych ako my a maju plnohodnotny super zivot,je neopisatelne tazke,cim si musime prejst.. ale zvladneme to ,ja som v pohode po dvoj mastektomii a cakaju ma vajecniky este... mam kamosku,ktora ma vonku vajecn. od 35 teraz ma 57r a vravela ze na nu to nemalo ziadny dopad ,aj ked som si vedoma,ze kazda sme ina, prevencia je dolezita a radsej byt zdrave ako riskovat...

jankastraza
11. feb 2020

@nori21 to akokeby mna niekto fotil, mam presne tak isto ako ty 😍

sabova3
11. feb 2020

@alica_tn primitivnost sama o sebe.

katka14
11. feb 2020

@jankastraza je mi jasne ze kvoli prevencii to tak musi byt. Ja mam pozitivne obe. Aspon myslim. Zajtra mam volat s mojou dr. Idem vo stvrtok na 3.chemo. tak snad mi to tam viac vysvetli. Mam 2 baby a tie sa musia dat v 18 testovat. A co potom ked sa im to potvrdi? Prsniky i vajecniky prec? Take mlade?

sabova3
11. feb 2020

@katka14 Ja mám tiež dcéru 22.aj jej vysla genetika.Tak nie,nebude si dávať nič preč,raz za pol roka na kontrolu no a keď bude mať už deti,tak potom nech sa rozhodne,ako ona chce.U každého je to iné,moja sestra si dala vybrať maternicu aj vaječníky,ale prsia necháva tak.Ja prsia tiež dám preč.

katka14
11. feb 2020

@sabova3 dakujem za info. Si ma potešila. To by mali moje babenky strasne. Az teraz som si precitala spravu. Tak mam pozitivne to Brca1. Odporuca mi oba prsniky dat komplet prec a nasledne aj vajecniky

katka14
11. feb 2020

@jankastraza tak som si to az teraz prečitala. Tak poz mam brca1

sabova3
11. feb 2020

@katka14 To doktori povedia asi každej žene, ktorá má brca.a je to na slobodnom rozhodnutí.

alica_tn
11. feb 2020

@sabova3 však pekne, pravdivo.... 😂

jankastraza
11. feb 2020

@katka14 ja viem,ze vies,len som ta chcela povzbudit.., presne ako ti Janka pisala o dcerke.. viem, je toho vela sa s tym zmierit,tiez som to zle znasala a uz som sa s tym nejako zmierila.. tiez ma hlavne boli to,ze nase deti budu musiet test.v 18,vyhoda je ze po tolkych rokoch budu vedci zase vediet nieco viac a musime verit,ze nebudu musiet prechadzat takymi radikalnymi operaciami ako my..ak zdedia ..