icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

jankastraza
11. feb 2020

@sabova3 janka a mozem sa spytat, ako casom pocitujes zmenu v tele po vybrati vajecnikov? pocitujes nejake hormon.zle nalady,al vela navalov? ked som 1x zistila ze to budem musiet podstupit,moja 1reakcia bola ze rapidne zostarnem,niekto by sa na tom na mne zasmial,ale mam pocit,ze vajecniky su nasa mladost,tak to bola moja reakcia,ale nastastie potom kamoska ma ukludnila kt to ma za sebou pred 20 r ze na vyzore sa vela zmenit nemusi,ked sa budeme udrziavat nadalej vo forme...a osteoporozy sa bojim, mne budu davat este coskoro kazdych 6mes infuzie proti osteoporoze,ked mi daju hormonalnu..

sabova3
11. feb 2020

@jankastraza No poviem ti pravdu, myslela som,že to bude horšie.Ale mne vcelku nič nie je, akurát sem tam mi príde strašne horúco, taký nával.A okrem toho žiadne iné prejavy zatiaľ.Ani zmeny nálady nemám.

jankastraza
12. feb 2020

@sabova3 Janka to je vyborne, presne toto som citala o vela zenach,kt to podstupili a aj ta kamoska sa tak citi,ze uplne v pohode,takze sa nastavim,ze aj ja to tak budem mat dufam.. a nepamatam sa,beries aj nejaku hormon.liecbu? tamoxifen al pod?

jankastraza
12. feb 2020

Baby moje kuknite,toto je moja mamina,prekonala rakovinu prsnika a vajecnikov,teraz je v poriadku,ma 66r a je fit,ze ake 2 pacientky 😂❤️

midori123
12. feb 2020

@jankastraza janka, to mas parochnu?

jankastraza
12. feb 2020

@midori123 anoo 😅 paci sa ti? velmi pohodlna,idem si tu istu objednat

midori123
12. feb 2020

@jankastraza absolutne by som nepovedala ze su odkladacie👍😅😅
Su perfektne😃

jankastraza
12. feb 2020

@midori123 😂😂 wu huuuu dakujem , darmo Nemecka kvalita sa nezaprie ,vysavace a parochne v nasej domacnosti musia byt z Nemecka 😂 jaaaj aspon som sa trosku zasmiala 😅😘

ira25
12. feb 2020

@jankastraza výborne vyzeráš,nik by nepovedal čím si si prešla ,no nik by nepovedal,že je to parochňa a maminu máš kočku ako tvoja sestra.❤️

jankastraza
12. feb 2020

@ira25 jeej Inka dakujem za pochvalu aj maminka sa potesi,ked jej poviem ,nemozem uverit,cim si moja maminka presla a teraz je taka fit a vyzera pekne a to fajci ako duha,my sme nefajciari,tak moje deti ju karhaju 😝❤😘

jankastraza
12. feb 2020

Dievcata,ktora chcete tieto ciapky? Su pohodlne,obj.som si ich kedysi z Ciny ale kazdu som mala na sebe len raz,poslem piste 🤗

sabova3
12. feb 2020

@jankastraza ja neberiem nič,som Triple negativ

jankastraza
12. feb 2020

@sabova3 aha ano

jankastraza
12. feb 2020

@mata9522 Matka ako sa mas? ♥️Ked budes mat cas napis

jankastraza
12. feb 2020

@helga9 helka odkedy si mozem uz zacat natierat jazvy po mastektomii? este som sa bala doteraz,ale to boli vcera 2tyzdne od op uz mozem? mam super Bio Oil

hracka123
12. feb 2020

Joj fajnove placky som narobila

ira25
12. feb 2020

@jankastraza Janka, žiješ priamo v Londýne? Môj brať a švagriná žijú tiež v GB inak často chodia do ZA...viac chodí švagriná domov.
Inak si sa podala na maminu, nakoľko si bojovníčka po nej👍

hracka123
12. feb 2020

@midori123 ahoj ako dopadla kontrola už máš výsledky?

jankastraza
12. feb 2020

@hracka123 mnam robis chute musim spravit zajtra a k tomu sosovicovu polievku nakyslo 😍😝

jankastraza
12. feb 2020

@ira25 Inka my sme kusok od Londyna 25min vlakom Oxford-Bicester,oni su kde? a dakujem, veru zdedila som po nej skaredy gen brca2 ale sme obe bojovnicky,nastastie medicina a vedecke vyskumy-vysledky pokrocili,tak sa nam da aj pomoct 😢❤

ira25
12. feb 2020

@jankastraza však to,že medicína je už úplne inde ako kedysi.
Naši žijú v Southampton a ja hoci sa bojím lietať,tak som si povedala, že po liečbe ich pôjdem konečne pozrieť,však mi to stále vyčítajú

mata9522
12. feb 2020

@jankastraza Ahoj Janka,no nam ss super v pohode,akurat ma dost rozculuje to neustale kazenie sa radio stroja,uz po 5x sa pokazil,a uz by som tie oziare mala tak rada za sebou a este ma 10cakaju.A najviac ma hneva to ci to vobec ucinkuje ten radio

ira25
12. feb 2020

@mata9522 no ak sa to bude takto stále kaziť,tak sa tam ešte spolu stretneme,ale radšej nie aby si to mala konečne za sebou 🙏A prečo sa obávas, či to rádio účinkuje?

mata9522
12. feb 2020

@ira25 no vies zo zaciatku ked sa ten stroj tak nekazil,tak ako zacal tak aj skoncil v trj pozicii myslim,a teraz ako sa to kazi tak furt skonci oziar v inej pozicii,aj som sa pytala radio dr.ci je to v poriadku,tak ze ano ze ten dosah je stale ten isty,ale ....

ira25
12. feb 2020

@mata9522 no nepotešila si ma,tak miesto 4-5 týždňov budem chodiť takto pri Tom kazeni do leta

mata9522
12. feb 2020

@ira25 no to dufam ze nie.Tento tyzden v pondelok-pokazeny,utorok siel a poobede mi volaju aby som v stredu nesla,ze pokazeny,a pred chvilou volali ze spojazdnili hmmmm len dokedy......

zuzap33
12. feb 2020

Tak opka 28.2.a kvadrant

ira25
12. feb 2020

@zuzap33 tak sa teším, že ti to vyšlo ako si si priala❤️

zuzap33
12. feb 2020

@mata9522 už by mohli dať do Prešova konečne nový lineárny

helga9
Autor odpoveď zmazal