Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@jankastraza No poviem ti pravdu, myslela som,že to bude horšie.Ale mne vcelku nič nie je, akurát sem tam mi príde strašne horúco, taký nával.A okrem toho žiadne iné prejavy zatiaľ.Ani zmeny nálady nemám.
@sabova3 Janka to je vyborne, presne toto som citala o vela zenach,kt to podstupili a aj ta kamoska sa tak citi,ze uplne v pohode,takze sa nastavim,ze aj ja to tak budem mat dufam.. a nepamatam sa,beries aj nejaku hormon.liecbu? tamoxifen al pod?
@jankastraza janka, to mas parochnu?
@midori123 anoo 😅 paci sa ti? velmi pohodlna,idem si tu istu objednat
@jankastraza absolutne by som nepovedala ze su odkladacie👍😅😅
Su perfektne😃
@midori123 😂😂 wu huuuu dakujem , darmo Nemecka kvalita sa nezaprie ,vysavace a parochne v nasej domacnosti musia byt z Nemecka 😂 jaaaj aspon som sa trosku zasmiala 😅😘
@jankastraza výborne vyzeráš,nik by nepovedal čím si si prešla ,no nik by nepovedal,že je to parochňa a maminu máš kočku ako tvoja sestra.❤️
@ira25 jeej Inka dakujem za pochvalu aj maminka sa potesi,ked jej poviem ,nemozem uverit,cim si moja maminka presla a teraz je taka fit a vyzera pekne a to fajci ako duha,my sme nefajciari,tak moje deti ju karhaju 😝❤😘
@jankastraza ja neberiem nič,som Triple negativ
@sabova3 aha ano
@mata9522 Matka ako sa mas? ♥️Ked budes mat cas napis
@helga9 helka odkedy si mozem uz zacat natierat jazvy po mastektomii? este som sa bala doteraz,ale to boli vcera 2tyzdne od op uz mozem? mam super Bio Oil
@jankastraza Janka, žiješ priamo v Londýne? Môj brať a švagriná žijú tiež v GB inak často chodia do ZA...viac chodí švagriná domov.
Inak si sa podala na maminu, nakoľko si bojovníčka po nej👍
@hracka123 mnam robis chute musim spravit zajtra a k tomu sosovicovu polievku nakyslo 😍😝
@ira25 Inka my sme kusok od Londyna 25min vlakom Oxford-Bicester,oni su kde? a dakujem, veru zdedila som po nej skaredy gen brca2 ale sme obe bojovnicky,nastastie medicina a vedecke vyskumy-vysledky pokrocili,tak sa nam da aj pomoct 😢❤
@jankastraza však to,že medicína je už úplne inde ako kedysi.
Naši žijú v Southampton a ja hoci sa bojím lietať,tak som si povedala, že po liečbe ich pôjdem konečne pozrieť,však mi to stále vyčítajú
@jankastraza Ahoj Janka,no nam ss super v pohode,akurat ma dost rozculuje to neustale kazenie sa radio stroja,uz po 5x sa pokazil,a uz by som tie oziare mala tak rada za sebou a este ma 10cakaju.A najviac ma hneva to ci to vobec ucinkuje ten radio
Tak opka 28.2.a kvadrant

@sabova3 janka a mozem sa spytat, ako casom pocitujes zmenu v tele po vybrati vajecnikov? pocitujes nejake hormon.zle nalady,al vela navalov? ked som 1x zistila ze to budem musiet podstupit,moja 1reakcia bola ze rapidne zostarnem,niekto by sa na tom na mne zasmial,ale mam pocit,ze vajecniky su nasa mladost,tak to bola moja reakcia,ale nastastie potom kamoska ma ukludnila kt to ma za sebou pred 20 r ze na vyzore sa vela zmenit nemusi,ked sa budeme udrziavat nadalej vo forme...a osteoporozy sa bojim, mne budu davat este coskoro kazdych 6mes infuzie proti osteoporoze,ked mi daju hormonalnu..