icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
13. feb 2020

@kika_32 áno boláky to boli ale po cheme rýchlo zmizli

kika_32
13. feb 2020

@helga9 dnes som mala 10. Paclitaxel... Tak este 2 ma cakaju, tak hadam potom aj ta pokozka na tvari sa ukludni. 🤷‍♀️

helga9
13. feb 2020

@kika_32 určite áno. Tie 2 ubehnu rýchlo a snáď to najhoršie bude za tebou.

zuzap33
13. feb 2020

Dnes som skoro od udivu odpadla. Predoperacne vysetrenie 15eur

hracka123
13. feb 2020

@zuzap33 čože ja som neplatila nic

ira25
13. feb 2020

@zuzap33 kde si objednaná? V Centrume sa neplatí,ja som platila takto na internom pri Kauflande...

helga9
13. feb 2020

@zuzap33 čoze? To je for nie?

nori21
13. feb 2020

@zuzap33 tak to je už vrchol,ani v súkromnej nemocnici sa neplatí za predoperačné a ako onkologický pacient už vôbec nie

katka14
13. feb 2020

Ahojte. Tak ja som dnes po 3.červenej chemoške. Ešte ma caka 1 a potom 4 biele. Nevieye ci je to to iste alebo nieco ine? Potom snad opka. Mastektomia. Ožiare. Potom druhy opka. Raz v buducnosti plastika. A este vajecniky laparoskopicky. Tolko moja vizia najblizsieho roka

zuzap33
13. feb 2020

Hej a ešte mi sestrička povedala, že si mám odniesť krv sama do labaku a doniesť jej výsledky. To mám ísť zajtra. Nechcela som jej povedať do telefónu, že ja nikde nepôjdem, nech pošle kuriérom. Mimochodom ani na ti nemám energiu, ráno ma tak bolia kosti a ta cesta je zato riadny kus. A tú sumu mi povedala, že preto lebo som mimo poradia

zuzap33
13. feb 2020

@ira25 veď práve tam

zuzap33
13. feb 2020

@helga9 myslíš že srandujem? Skoro ma porazilo.

ira25
13. feb 2020

@zuzap33 tak to si bola určite pri Leškovi,takto som platila 15 E a tiež vraj som mimo poradia...nikdy viac.
Manžel bol v Centrume a neplatil nič.

ira25
13. feb 2020

@zuzap33 za 15-ecka si kúp pre seba niečo pekné,alebo vitamíny a choď do Centrum a dá sa objednať a dlho sa nečaká ako u L.
Je pravda,že je dr.dochodkyna, spomalená,ale ja by som už 15E nedala

zuzap33
13. feb 2020

@ira25 už som našla iného lekára ... Zoberie ma svokrin internista. Máš pravdu, ja 15eur viem použiť aj inak

kika_32
13. feb 2020

@helga9 snad ano. A este ma caka operacia ale este neviem aka, uz zacinam stresovat lebo uz coskoro koncim s chemo, dufam ze nedostanem prilis daleky termin na operáciu, chcem to mat uz cim skor za sebou! Dufam ze to zvladnem ako Ty a aj vsetky ostatne bojovnicky co ste tu a ste uz po operácii, zvladli ste to bravúrne, ste hrdinky snad to dám aj ja! 😔

zuzap33
13. feb 2020

@kika_32 mňa tiež onedlho čaká operácia. Bude dobre. Zvládneme to

hracka123
13. feb 2020

@alica_tn ahoj no čo Bereš tabletku ráno a večer je lepšie mňa normálne uspavaju🤗😁

helga9
13. feb 2020

@kika_32 @zuzap33 baby opky sa nebojte ja bola vystresovana že veď opka nikdy som operovana nebola a úplná pohodicka ešte aj sestricku som vyhodila nech si tie injekcie proti bolesti bere kade ľahšie že už nič nechcem. Verím že aj u Vás to tak bude.

matazmena
13. feb 2020

@kika_32 ahoj, síce mňa sa práve pri cheme tvár upravila, nemám toľko vyrážok, asi tie kortikoidy aj na to pomohli... Ale keď sa mi taká poriadna urobí dávam si pityol večer a na noc a ten hnis mi to zvykne za 2-3 dni vytiahnuť...

matazmena
13. feb 2020

Ja dnes posledný taxol, som rada, že som mala dobre výsledky krvi napriek tomu, že som bola riadne "soplava" a ešte stále ma to celkom neopustilo. Tak ešte radioterapia a bude dúfam všetko v poriadku 🙂

nori21
13. feb 2020

@katka14 neboj sa zvládneš aj biele,má iné účinky neviem aký máš,ale ja som mala docetaxel v kombinácii s inymi a účinkoval na kosti,klby a svaly.

jarmila40
13. feb 2020

@jankastraza Janka a ostatné, čo tomu rozumiete,prosim vás pekne, kedy a ktorí doktori posielajú na genetiku? A každý okno pacient musí ísť?

nori21
13. feb 2020

@jarmila40 moja doktorka tak vravela,onkologička,že ona posiela mladých no mam 39,poslala ma.Okolo 50ky už nezvykla ale to závisí aj od rodinnej anamnézy.

jarmila40
13. feb 2020

@sabova3 ahojky, mňa na denzitometriu poslala obvodacka, vzala mi krv, dala mi výmenný lístok na interne, tam som dostala za ,,ulohu,, zbierať 24hodinovy moč, vysledky som doniesla na interne a odtiaľ mi dali lístok na denzitometriu..plati tam len výmenný lístok od nejakého odborného lekára, tj gyndoš, ortopéd, internista ( nie od obvodaka )
Teda aspoň u nás to takto funguje

zuzap33
13. feb 2020

@nori21 nakoniec idem aj ja na genetiku. Posiela ma ta co ma bude operovat

nori21
13. feb 2020

@zuzap33 to je dobré,ja ešte furt čakám už tretí mesiac a výsledky nie sú.

zuzap33
13. feb 2020

@nori21 no neviem ci tam pestuju tie geny, ci co 😅

jarmila40
13. feb 2020

@nori21 co je podla nich,, mladých,, haha
Ja mam 46 a neposlal ma nik, ani sa nik nepýtal na rod. anamnezu.. Tak ze ci sa mam pýtať sama na to genet. vyšetrenie 🤔

zuzap33
13. feb 2020

@nori21 vecer som do synom vymyslala rozpravku do skoly o valibukovi, drakovi a dievcatku so zapalkami. Tak moja fantazia pracuje.