Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Dnes som skoro od udivu odpadla. Predoperacne vysetrenie 15eur
Ahojte. Tak ja som dnes po 3.červenej chemoške. Ešte ma caka 1 a potom 4 biele. Nevieye ci je to to iste alebo nieco ine? Potom snad opka. Mastektomia. Ožiare. Potom druhy opka. Raz v buducnosti plastika. A este vajecniky laparoskopicky. Tolko moja vizia najblizsieho roka
Hej a ešte mi sestrička povedala, že si mám odniesť krv sama do labaku a doniesť jej výsledky. To mám ísť zajtra. Nechcela som jej povedať do telefónu, že ja nikde nepôjdem, nech pošle kuriérom. Mimochodom ani na ti nemám energiu, ráno ma tak bolia kosti a ta cesta je zato riadny kus. A tú sumu mi povedala, že preto lebo som mimo poradia
@helga9 snad ano. A este ma caka operacia ale este neviem aka, uz zacinam stresovat lebo uz coskoro koncim s chemo, dufam ze nedostanem prilis daleky termin na operáciu, chcem to mat uz cim skor za sebou! Dufam ze to zvladnem ako Ty a aj vsetky ostatne bojovnicky co ste tu a ste uz po operácii, zvladli ste to bravúrne, ste hrdinky snad to dám aj ja! 😔
Ja dnes posledný taxol, som rada, že som mala dobre výsledky krvi napriek tomu, že som bola riadne "soplava" a ešte stále ma to celkom neopustilo. Tak ešte radioterapia a bude dúfam všetko v poriadku 🙂
@jankastraza Janka a ostatné, čo tomu rozumiete,prosim vás pekne, kedy a ktorí doktori posielajú na genetiku? A každý okno pacient musí ísť?
@sabova3 ahojky, mňa na denzitometriu poslala obvodacka, vzala mi krv, dala mi výmenný lístok na interne, tam som dostala za ,,ulohu,, zbierať 24hodinovy moč, vysledky som doniesla na interne a odtiaľ mi dali lístok na denzitometriu..plati tam len výmenný lístok od nejakého odborného lekára, tj gyndoš, ortopéd, internista ( nie od obvodaka )
Teda aspoň u nás to takto funguje

@kika_32 áno boláky to boli ale po cheme rýchlo zmizli