Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@zuzap33 Zuzi,tak moja obvodná je MUDr na pohľadanie, nakoľko mojej známej už počas chemo vybavila všetko na čo mala nárok, vychádzky bez kontrol, veľkú sumu peňazí/pýtam sa to teda aj mne nech vybaví,no sklamala ma, že nie lebo nie nakoľko nie som pracovne činná a ona bola na PN potom plná invalidka a prsník zachovaná operácia.... takže my dievčatá ani nevieme na čo máme nárok....
@ira25 mne nevybavili nic, popri chemo chodim do prace, nemam dochodok, revizna na mna v januari pozerala co chcem a pytala odo.mna stadium ze zo spravy nevie vyjst, hlavne ze to tam pisane, ze som nebola na opke, tak ani nie som chora ci mam vlasy a take hluposti a po ztp preukaz mam ist buduci tyzden, pricom ziadost som dala v oktobri
@jarmila40 ako sa prejavuje hematom? vidno na usg?
inak mna od op boli hrdlo.. myslela som, ze som chora tak sa “liecim” a vcera jedna znama ze ci to nie od op.. pravda je ze odvtedy ma boli ako zapalene ale nic mi nezabralo.. inokedy som slanou vodou vykloktala a pohoda.. teraz som kloktala, doritricin, strepfen a hrdlo stale boli... nestretli ste sa s tym? sa mi to zda dost dlho
@jarmila40 a ako sa potom lieci? chirurgicky?... mam hrcu co ma na dotyk boli, ale sak na dotyk ma stale boli cela oblast prsnika.. tam kde som mala vyvod po op mam bombulu jak orech...no nic poviem nech mi to najblizsie kuknu.. inak vcera v sprche som si odtial vytiahla tvrdy modry asi steh tak 2cm.. az ma naplo...teploty nemam
Dievčatá dnes som dostala tento výživový doplnok ..Lycium Plus.
Ak s ním máte skúsenosti tak mi dajte vedieť ,vraj dobrý pri onko ochorení, pomáha pri chemoterapii a radioterapii a bolo mi doporučené pri oziaroch enzynoterapia.
Ahojte dievčatá kde ste ako sa sa máte čo máte nové?😃
@hracka123 Ahoj dnes bol pekný deň slnečný tak trocha som bola v zahrádke a robila poriadok a zajtra ma čaká rádiologia podla čoho dávajú ožiare teda kolko mi asi pridelia
@anetkabagetka ahoj no to musia vypočítať môžu byť 16 alebo 25 a aj viac ty máš celkovú mastektómiu?
@hracka123 mám celkovú mastektomiu a 4 cykly chemo
@anetkabagetka asi 25oziarov dostanes
@hracka123 ďakujem ale si ma nepotešila myslela som že ich bude menej
@cejuska na gynde to môžeš ukázať a dr ti môže dať papier na sono a s výsledkom zo sona to potom rieši chirurg...ak je to hematóm, môže, mal by sa vstrebať.. Ak nie, obsah sa vyberá injekčne..mne sa urobil dva týždne po opke..ambulantne mi to riešil chirurg.. Otvoril mi kúštik ranu a vytláčal mi to 😧😧
@jarmila40 keďže som chodila na chirurgiu so zle hojacou ranou a vyberanie nevybratych stehov,tak už by mi bol Dr. povedal, okrem tých stehov a otvorenej rany nič nezistili.teraz je to krásne zahojene,rez pekný a cca 1cm malinká priehlbinka v mieste kde bol nádor- opuch nevidím a hematóm už vôbec ten by sa nedal prehliadnuť už vôbec,tak buď to ešte potrebuje čas,alebo skrytý lymfadem.
Ja som len zvedavá, či tak skoro rádioterapia na operačnú ranu ako bude pôsobiť keď samo o sebe pokožka sa zapáli .