Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Naberám energiu na oziare 😉
@hracka123 som veľmi štastná žiadne ožiare nebudú nakoľko mám amputáciu celého prsníka tak by mi nemali čo ožarovať tak a teraz už iba hormon.liečba
@anetkabagetka supeeeeeeer teším sa
@anetkabagetka no tu už beriem
@hracka123 a tá sa berie v tabletkách alebo v akej forme
@anetkabagetka v tabletkách mám ráno a večer ževraj na 10 rokov ha
@hracka123 mne napísali že na 5 rokov
Hej ale ja mám 42rok
@hracka123 tak si ako moja dcéra tá bude mat v marci 40
@anetkabagetka a už aj máš tabletky a aké , také isté ako Erika?
@helga9 ajaj, teraz som na to prišla, že už som toto s tebou preberala vzhľadom na to.ze obsahuje sóju /estrogén/,ale si písala,že to nevadí.
Ešte sa ťa chcem spýtať či pociťujes viacej únavu,ako sa píše , že mi koncu to tak je a tiež či ti pri ožarovani klesli krvinky.
Chcem byť na všetko pripravená a rozmýšľam či nevysadim Euthyrox, ktorý k mojej chorobe len dopomohol,ale to by som sa zrejme išla o Tom dohodnúť s endokrinologickou
@ira25 ohľadom tých vitamínov ma teraz úplne odstavila jedna vec. Som sa bavila s jednou čo je 5 rokov po liečbe a ona mala dlho neuropatiu po liečbe a som sa jej opýtala čo jej nato dali. Napisala mi dáky liek názov si nepamätám že s tým je to ťažko lebo neuropatia sa lieči s liecivami na báze vitamínu B a ten onko pacienti nemôžu lebo podporuje rast malignych buniek. Vtedy mi zastal rozum. Reku čo? No tak som začala pátrať a fakt je to pravda onko pacienti by nemali žiadny b vitamín ako vyzivovy doplnok. Len čisto zo stravy. Škoda že som tu štúdiu neodfotila. Tak teraz čo robiť kážu pyridoxin pri poklese krviniek a na bolesti po liečbe. Ale brať by sme to nemali. Tak kto sa v tom ma vyznať.
@helga9 hej len či nemysleli len kys.listovu a B12,jasné pyridoxin berú všetci onko pacienti pri liečbe.
Možno tá moringa čo obsahuje všetky vitamíny co berie suseda dlhodobo by sme mohli.
Dostala som dnes mail ohľadom mojej diagnózy od pani Dr. čo sa zaoberá celostnou diagnózou aj jedálnicek,len som to ešte neprečítala
@ira25 ete tabletky nemám pôjdem onkologičke tak potom uvidím aké mi dá

Ja som tomu dnes trosku vyťala, Lomnické sedlo 😊