icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

hracka123
18. feb 2020

@zuzap33 moja a ty sa ako máš?už sa ty opka blizy

mata9522
18. feb 2020

@hracka123 ahoj,no este mam 7oziarov,a kozicka zatial ok,vsetko v poriadku,tak dufam ze to takto zostane az do konca

zuzap33
18. feb 2020

@hracka123 ahoj, teraz pred danovymi som v robote do vecera v robote, ani nestiham si uvedomovat opku. Este stale teraz pracujem a urcite aj cez vikend, dufam ze stiham nemocnicu 😅

jankastraza
18. feb 2020

@zuzap33 moc sa tesim citam az teraz 🥳

jahodka11
18. feb 2020

Dievcence,len sa chce spytat,neviete,co sa stalo so zakladateľkou tohto príspevku?

helga9
18. feb 2020

@jahodka11 ma sa dobre všetko v poriadku už je aj po rekonštrukcii prsnika

jahodka11
18. feb 2020

@helga9 och super,dakujem moc za dobre spravy 😉

ira25
18. feb 2020

@jahodka11 no mňa by zaujímalo tiež čo je s dievčatami čo tu písali a už tu nechodia a že ich bolo...tak len dúfam, že sa majú rovnako dobre

ira25
18. feb 2020

@jankastraza Janka ako sa máš,mamina je ešte s tebou,?

jankastraza
19. feb 2020

@ira25 ahoj Inka dakujem dobre sa mam, trosku som sa uz stratila v diskusii,stale niekde behame,deti maju tyzden prazdniny,mamina uz je naspat domka,spokojna so svojou cigaretkou a futbal ,zije sama,tak je zvyknuta na svoj pokoj,moje deti su zive 😁tebe kedy zacina radio? Ja este cakam na termin cca o 3tt zacnem 💗

jankastraza
19. feb 2020

@helga9 Helka tebe ozarovali aj rameno? Lebo mne dr povedal ze ked sa vyberu uzliny netreba tam ozarovat-ja som myslela ze hej..lebo vraj sa nepotvrdila studia ze je to ucinne..mne tiez budu hrudny kos len,tiez som rada ze na pravej str dalej od srdca..

helga9
19. feb 2020

@jankastraza ahoj áno aj uzliny ale oziare dáš ľavou zadnou uvidíš

jankastraza
19. feb 2020

@helga9 dakujem moja,ty ma vzdy osmelis ako aj nas ostatne.. 🤗Len trpnem aby mi dali dobry cas, potrebujem dat deti do skoly rano a do Oxfordu busom ,ale mam to blizko, nesmiem sa stazovat,som inak rozculena ze vravis ze ti ozarovali uzliny lebo vidis tu v Oxf mi dr vravel ze sa potvrdilo je to neucinne tak uzliny neozaruju,kym to zas zacnu aplikovat na Slovensku ochch 🙄😣

hracka123
19. feb 2020

@jankastraza aj mne ožarovaní aj uzliny

ira25
19. feb 2020

@jankastraza ahoj,tak sa teším ako to zvládaš.
Ja začínam od pondelka, zrejme to ešte nebudú ožiare,ale asi to zakreslovanie.No a som zvedavá,či mi budú ožarovat aj uzliny čo by som fakt nebola z toho nadšená,len nech to mám do leta za sebou a som zvedavá koľko rádio vyfasujem.

helga9
19. feb 2020

Caute baby ako často ste mávali ct? Ja som mala minulý rok 3 krát marec júl a december. Vcul volám onko že ci ma dakde pošle a on že kontrolné po liečbe určite a že ct. Reku veď som mala v decembri. Že to sa môže každé 3 mesiace. No to sa mi nepáči

sabova3
19. feb 2020

@helga9 ja som mala len jedno na začiatku liečby.

sabova3
19. feb 2020

@sabova3
@helga9 A teraz som mala magnetickú .

ira25
19. feb 2020

@helga9 ja neviem,my chodíme tiež každé tri mesiace,ale tiež sa mi to nepáči, nakoľko žiarenie tiež spôsobuje to čo nám vlastne liečia.A emerko by nemohli robiť namiesto CT?

nori21
19. feb 2020

@helga9 zatiaľ som mala CT na začiatku liečby ešte po prvej opke magnetickú iné nič.Aj ja sa čudujem že ma neposiela na ekg a usg srdca keď od novembra beriem herceptín a vravela,že pôsobí aj na srdce iba pred chemo som bola.Dočítala som sa,že raz za tri mesiace by ma mohla poslať na ekg.

jankastraza
19. feb 2020

@ira25 to je super,ze uz zacnes,no ja som rozhorcena strasne ohladom toho ozarovania uzlin na Svk,takto pozadu vsetko a tie radio stroje ked som citala ako vam opravuju a pod strach a hroza 😡😡
@helga9 aj mne ct Len na Zac liecby pred chemo a potom mri po liecbe..ale neboj asi tvoja dr je opatrna ako vidim ine mesto iny zvyk Dr...
@nori21 ekg by mali robit pri Herceptin pravidelne kaz 3mes prizvukoval mi to Dr v Oxforde tak ich tlac

ira25
19. feb 2020

@jankastraza však toto kazenie prístroja tak preto dúfam, že to aj s tým kazenim do leta dám.
Ja som nemala chytene uzliny,tak som zvedavá či budú aj tak ožarovat pod pazuchou a koľko mi nadelia.Krv mi ešte nebrali ani CT a na radioterapii budú robiť CT.

kika_32
19. feb 2020

Ahojte, ja som dnes bola na kontrolnych odberoch ako kazdy tyzden pred chemo.. Vysledky vporiadku zajtra mozem ist na 11. cize predposlednu infuziu, potom este buduci tyzden a konecne budem mat aj tych 12 paclitaxelov za sebou 🙏 no nepisem teraz kvoli tomu... Vcera aj dnes som citila znova taku tupu bolest a take neprijemne napatie v podpazusi, kde som mala tie 2 uzliny zvacsene, ktoré vdaka chemo uz onkologicka nevedela nahmatat, ze sa vdaka chemo zmensili 🤷‍♀️ mam z toho neprijemny pocit ci sa tam nieco nedeje, ci sa tie uzliny nezacali znova zvacsovat? Ale nahmatat nic neviem, ale na dotyk to mam citlive. Mali ste to pocas chemo aj Vy!? Je to normálne!? Moze to byt ucinok chemo? Este na zaciatku ked som zacala chodit na chemo som to mala podobne, aj v prsniku som vtedy citila napatie a taku bodavu bolest... Ale vtedy mi onkologicka vravela ze je to normálne, ze to citim ako chemo ucinkuje na ten nádor!? Ale uz dlhsie som nic podobne necitila len teraz sa to zacalo znova, tak nechapem preco!? Ake mate s tym skusenosti!?

jankastraza
19. feb 2020

@kika_32 ahoj moja neboj sa,ja som to mala presne ako pises,ale ja celu liecbu,to ta chemo veru pracuje ako ti aj ink povedala naozaj sa neboj

jankastraza
19. feb 2020

@ira25 no budem veru drzat palce,a tebe urcite ozarovat uzliny nebudu,kedze boli ciste

ira25
19. feb 2020

@jankastraza no ale mi sme na SK,ako si písala u vás už upustili od ožarovani podpazušia.Inak dík za palce aj ja tebe držím palce v ďalšej liečbe

kika_32
20. feb 2020

@jankastraza dakujem, len je to cudne ze som to citila na zaciatku chemo, potom dlhsie nic a teraz z nicoho nic sa to znova zacalo. Teraz mi akurat tecie 11. chemo, spytala som sa doktorky a ze vraj to moze byt z chemo, nemam sa bát

jankastraza
20. feb 2020

@kika_32 ano, viem ze je to cudne,ale neobavaj sa,ako aj dr vravela je to normalne,aj ked neprijemne a okrem toho ze som to aj ja mala,citala som o vela zienkach,co to tiez pocitovali a zneistovalo ich to,mozno ta potesim,ze mne chemo tak vyzrala ze uplne vsetko zmizlo,mala som complete Radiological a pathological response cize najviac ucinne chemo ako moze byt

cejuska
20. feb 2020

hovori vam nieco rastovy faktor? lebo ze po cheme mi daju tusim do 48 hod rastovy faktor.. nikdy som to nepocula..tak som sa nejako zasekla som sa truba ani neopytala ze co to ne, ci injekcia ci co..

helga9
20. feb 2020

@cejuska áno to sú injekcie na podporu kostnej drene aby neklesali krvinky