Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@ira25 ano, je to C veru dost drahe, ale aspon raz za mesiac by som chcela ist..a ano, to je pravda, ze nepodstupit oziare je tiez riziko..a ano, povedala mi onko hned na zaciatku, ze budem mat oziare...neviem, ci negativne vysledky CT a SCINTI nejako este zavazia v rozhodovani..teda dufam, ze budu negativne🙏
Dievčatá ktoré máte alebo ste mali rakovinu prsníka ako vám nato príšli?? Teraz mam problém a neviem čo mam robiť.Začala ma svrbieť bradavka, dostala som mastičky prešlo to, bola som na usg tam mi zistili nejaký aterom pod bradavkou ale že nič vážne a teraz pozerám ten prsník mi celý sčervenel.Za lekárkou nemožem isť som chorá ako pes. Co nato poviete ? Z čoho to môžem mať? to sčervenanie, nekojím ale som rok po porode.Dakujem
@modrymotyl8 ahoj to je ťažko čo to je. Vylieč sa a znova k lekárke iné nič nevieš robiť a každý bude zbytočne hádať čo to je aj tak ti to nepomôže
Od dnes som pn. Dobehane u lekaroch, zajtra nástup do nemocnice.
@modrymotyl8 podľa môjho názoru nečakať na vyliečenie. Hneď vyhľadať onkológia a podstúpiť všetky vyšetrenia. Odkiaľ ste?
@lula94 z košíc som, pred týždnom som mala usg a a lekárka povedala že svrbenie bradavky može byť z ateromu, že vraj to je nezhubny nador pod bradavkou, dobre svrbenie prešlo, ale ten prsník je celý červený... no ja som bola za lekárkou pondelok ale sestrička ma nechcela pustiť ked videla aká som chorá.....
@helga9 ja len sa pýtam či náhodou mi neviete poradiť ohladom toho, lebo ja si hrčku ani nič v bradavke necítim našli mi tam iba tuk- že vraj aterom a nič viac mi k tomu lekárka nepovedala... lenže som ostala chorá a teraz pár dni pozorujem začervenanie prsníka.
@jarmila40 ahoj a predstav si, pytala som sa na tuto vit C infuzku mojej onko v Uk a ona mi zakrutila hlavou,ze ak chcem,do toho ist dovoli mi,ale ze je to len o prachoch,vraj to nie je potvrdene ,ze to ozaj pomaha a vraj na tom len zarabaju... ale ja napriek tomu planujem informovat sa a dat si to tu v Uk,som zvedava a taktiez tu terapiu kyslikom,kamoska mi odporucala niekde v madarsku je vraj klinika tusim...
@modrymotyl8 ahoj, je prirodzene,ze sa obavas, hlavne nepanikar, to zacervenanie moze byt z tej masticky,kt si si to natierala a plus si teraz ochorela, doliec sa a naspat k dr,pocuvaj svoj vnutorny hlas,ale skutocne sa neplas,lebo vo vacsine pripadov je hrcka neskodna,moja najlepsia kamaratka ma plno hrciek v oboch prsnikoch uz dlhe roky a je pravidelne sledovana,su neskodne a ja som mala taku miniaturnu hrcku o ktorej som ani nevedela,dokonca dr myslela,ze to bolo rebro a bum ,takze jedine na sono,nie dievcata?
@jankastraza jasné, veď na onko sa nebeha s každou hrckou,. Pred rokom tiež kolegyňa mala červeny a bolestivý prsník, teploty a mala zápal. Zobrala pár paralenov, ono to prešlo o týždeň, netrebalo ani atb. Potom ešte lekár skontroloval cez sono, lebo mala hrcu. Ma 46rokov
@jankastraza ahojky, to fakt? Vidíš, tak na jednej strane aké je tu pre telo a imunitu super a na srane druhej to niekto znevazuje ☹
@jarmila40 presne tak,ja osobne sa riadim vzdy vnutornym hlasom a robim si prieskum,tiez ako vy dievcata,citam,studujem,tu v Uk maju vzdy na vsetko uuuplne iny pohlad ako v Europe ,v USA a na Svk..co sa liecby tyka chemo a radio a liekov tu v Oxforde som vo vyhode,robia tu vyskumy a taktiez mi dali vsetko najmodernejsie - liecbu,- automaticky,no ale co sa imunoterapie tyka,onko sa nechce o tom so mnou bavit,ona Len co je klinicky,vedecky potvrdene ,ani ziadne doslovne ziadne vitaminy mineraly mi neodporuca ,tak si sama ordinujem 🙄 ❤️
@jankastraza nemysliím si, lebo už tu mastičku týžden nedávam kvoli tomu lebo ma prestala svrbieť bradavka , takže mastičkou to nebude....
@jankastraza presne tak ani moja lekárka sa o ničom čo nie je vedecky potvrdené so mnou nebaví.
@jankastraza sono som mala robené pred týždnom mam poslať čo tam bola napísané viem že mi dala aj hodnotenie či ako sa to vola BI RADS 2., záver napíšem: prsniky so zvýraznenou transformáciou, LP:na rozhraní LQ pod okrajom areoly susp. drobný aterom.
@modrymotyl8 ja som s potvrdeným nálezom mala Birads 5
@zuzap33 no vidis musime si same rozhodovat co skusime,ja beriem napr teraz Len sumivy vit C aj ked viem ze ho vycikam,ale aspon mi chuti a zaklopem virusy sa mi vyhybaju..objednala som si z takej UK natural website marhulove jadierka,zjem 3denne,to este musim zistit kolko sa odporuca..2 kapsule denne Turmeric - kurkumu,a to som sa par dni dozadu docitala v diskusii ze sa neodporuca,ked som mala hormon positiv tumor takze teraz neviem co mam robit,ale tie baby co maju triple negativ kurkumu vraj jednoznacne ano
@modrymotyl8 juj to sa ja nerozumiem,Zuzka to ma ok teda?
@jankastraza ja beriem tiez raz denne sumivy celaskon 500mg a raz ten s postupnym uvolnovanim. Zatial , tiez klopem ine nic
@jankastraza no podla klasifikacie to znamena ze nalez je benigny cize nezhubny. Ja mam birads 6 teraz citam v sprave.5 som.mala pred biopsiou
dievčatá ale vy ste tie nálezy čo ste písali hodnotenia 5 a 6 mali sonom či aj mamografom?
@jankastraza no ja beriem vit.C 1000mg a nádchu ako hrom a už týždeň,tak mne na imunitu nefunguje a o Turmeric som čítala len pozitíva u onko ale nikde som sa nedočítala, že mi s pozit.hormon. nemôžme.
Dnes mi prišiel balíček od brata z GB Reichi na to v poslednej dobe ficim.
@modrymotyl8 ja som mala inak potvrdene tie hodnoty nepoznam lebo ja som v inej krajine ale mne potvrdilo sono okamzite ze je to zhubne a mammogram mi to potvrdil okamzite lebo tam videli do detailu takze sa neboj

@jarmila40 neboj tieto ožiare nevylučuju rádioaktivity to len tie čo pri štítnej žľaze podávajú rádioaktívny kód ti sú izolovaný.
Ja viem že máš z ožiarov strach rovnako ako ja ale neodstupit ich tiež nie je asi správne riešenie.
Vidíš bola si skôr na opke ako ja a vidíš aký rozdiel v liečbe...ale máš potvrdene že budú ožiare?