Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@ira25 no tu v GB o kurkume pisali zienky na stranke breast cancer ze sa neodporuca tym co su hormon positiv .. 😣o tom reichi si musim nastudovat som zvedava viem ze ste sa tu o tom kedysi bavili,mi je luto ze si prechladnuta no my tu mame paniku kvoli Coronavirusu, dufam nas nezacnu izolovat a zavieeat skoly ako v Taliansku to katastrofa
@jankastraza ale brať hovoril, že už sa to ukľudnilo
Teraz v nedeľu prišli a práve pre koronvirus,nechceli brať do lietadla a tak poslal v štvrtok a dnes už mám.
@modrymotyl8 ja sonom. Len ma doktor prehmatal a hneď poslal na mamograf. Ešte lekárka robila sono predtým a hneď mi povedala že jasný nález
Dievčatá ale že je aj rakovina bradavky pagetova rakovina ktorú neodhalí ani sono ani mamograf, iba biopsia takže ani to sono neodhalí všetko.
Vy ste všetky z Bratislavy ???
@ira25 no praveze mne sa zda ze tu teda panika je a poriadna,ludia hufne rusia dovolenky a nikam neodporucaju cestovat ludom virologovia co som dnes rano spravy kukala
@modrymotyl8 ja Prešov
@modrymotyl8 ja stredne slovensko
@jankastraza tak to je vážne....
@modrymotyl8 ja z východného
@hracka123 Ahoj🙂 Dnes bola mamina na druhom ožiare, zatial je to fajn...Pani doktorka povedala, že ich má absolvovať 30 a v Lučenci jej dali len 15 zatiaľ, že to vraj stačí...tak uvidíme kolko ich vlastne bude...mali sme vhodiť v Bystrici na ožiare,ale to by sme asi nedali každý deň Bystricu..tak sme to vybavili v Lučenci, je to predsa bližšie a o hodne 🙂
Zbalené, ráno odchod
@zuzap33 Zuzi nestiham citat uplne vsetko, ale ak si dobre pamatam, genetiku mas negativ,ides na lumpektomiu? Budem drzat palce ❤
@jankastraza genetiku ešte nemám a idem zobrať kvadrant
@zuzap33 aha,ale ani nechces genetiku ,ze? to ty si spominala,ze nechces vediet? tak to budes hned fit ked len kvadrant,mna pustili v den operacie domov po dvoj mastektomii a pohoda,bolelo ma len ked som poctivo cvicila 3x denne tie cviky
@jankastraza genetiku že mi urobia aj keď nechcem. Od ktorého dňa si cvičila cviky?
@zuzap33 to pocujem prvykrat,ze urobia aj ked niekto nechce,wau,mam dost,no tu je problem si to vybavit..
ja som cvicila od nasledujuceho dna po opke
@jankastraza Ja lenivá ani raz som necvicila
trochu som sa odmlcala... zahnisala mi rana nastastie tesne pred tym ako mi dali chemo, takze som na atb a pokracujem az ked bude uplne zhojena jazva...no a zatial si studujem co ano a co nie.. je mi jasne ze vit c ano.. co vy na b17? a betaglukan? zatial som to tu nepostrehla ale nepoculi ste o tom?
https://www.medicc.eu/sk/clanky-od-pouzivatelov...
Dievčatá tak Farba už zliezla,iba červené kríže sú....čo tetaz?

@zuzap33 tak ja dnes na onko sedela vo vedľajšej čakárni,kde nik nesedí z onko pacientov,hoci už je to lepšie,ale z ohľadom na pacientov som sa izolovala,rovnako na doliecovaku som nešla k abulanciam,ale som si posedela mimo, našťastie len pol hodinu kým nám stielka infúzia...zase klesli krvné doštičky,neviem tomu zabrániť akniekto poradí budem rada.
Dozvedela som sa dnes, že kyselinu listovú môžem.Ja žila v Tom, že ju onko nemôžu