Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@helga9 v pondelok ju pustili aj s drenažou domov. Beha s tym jak s kabelečkou od Gucciho 🤣 uplne nasolena prdel...už vymyšla oslavu (otcovych menin) v reštike a vylet na Červeny kameň 🙈. Už jej suseda (zdr.sestra) prizvukovala že sa nema flakať a dať oddych po operacii lebo maju plno chorych v ambulancii že nech niečo nechyti. Snažime sa jej pomahať s čim sa da ....som rada že je pozitivna, zatial nema vysledky z histologie že čo dalej...tak sa dala do takeho pozitivneho módu
Inak dievčence, žienky prajem Vam všetkym veľa energie na všetky bitvy ktore Vás a Vašich blízkych čakaju. Hlavne nádej a vieru vo vyhraty boj. Dnes je deň narcisov. Tak nech tento pekny kvietok čim skor mate len ako ozdobu a ako pripomienku na Vašu vyhru ❤❤❤
@hyta nas to trošku nakoplo a stmelilo ako rodinu. Kym bola mama v nemocnici tak sme jej vymalovali kuchynu a chodbu, upratali špajzu a urobili jej vysnivany relax na balkone (sedenie so stolikom, roletou, svetlom)....nabehla rychla rota 🤣 paradoxne sme boli radi že maminu nepustili v piatok ale až v pondelok aby sme to stihli dokončiť. To dojatie a slzy v očiach stalo za to. Až ma miestami mrzelo že sme sa na to odhodlali až pri varovnom prste-maminej chorobe.
@larike to je dobre ze ti začína chutiť.Ja som 17-ty den dnes som si dávala ampulky proti vypadávaniu na vlasy aj umývala tak som ich masirovala tak mi dosť vypadlo aj som sa vycesavala ale mam dosť vlasov hádam to zvládnem . Mohli by nam vydržať po dobu tých 4 chemo. Zajtra idem na tu krv musia byt v poriadku tie krvinky ladujem sa všetkým možným co som čítala žeby mohlo podporiť tvorbu bielych krviniek.
Nie, som v poho. Išla som s tým, že mi kolísala teplota od 36,9 do 37,3 zo začiatku som si myslela že je to v pohode a že telo bojuje. V papieroch mám napísané, že sa mám ozvať pri teplote 38 a to som bola ďaleko. A lekár má sfúkol, že prečo som neprišla skôr. No veď aj teraz som išla s takým malým srdiečkom, že či nerobím zbytočnú paniku a vidíš ako to dopadlo.
Vidíš, nerozumiem tomu ...
Ahojte ženy no krv je len trošičku lepsie. Idem zas v utorok podľa krvi buď dostanem chemo alebo nie a dostanem asi rastový faktor injekciu. Zvýšil mi dávky pyridoxinu.
Ahoj, verím tomu, že sa to do utorka napraví. Na koľko zvýšil pyridoxin?
Kosti ma vôbec nebolia. Očakáva sa že tá injekcia mi až v najbližších dňoch začne zaberať a tie krvinky sa spamätajú.
@helga9 mne len napadlo ze ked pisete viacere zienky tu ze Vam chuti jest tak je to asi aj tym pirydoxinom...ved to je vlastne B vit. No mama moja sa teda nepotesi....lebo uz teraz ma peknych par kileciek navyse, na chudnuti jej zrovna nepridal este aj Euthyrox na stit.zlazu a ked este vdaka tomuto bude naberat kila.....
@romiada som štihla zatiaľ ze ci naberiem počas liečby uvidím lebo veď by som mala mat tamoxifen dlhé roky a bohvieco este mimo neho ma čaká hlavne nech sa tej pliagy zbavím .Teraz sa krmim fakt v kuse ale zatiaľ som nic nepribrala. Eurhyrox berie aj moja mama dlhé roky a veru po ňom dobre nabrala na váhe .

@larike ahoj ako ti to ide s papkanim? Je to uz lepsie? Neviem koľko si po chemo vlasky držia?