icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

larike
10. apr 2019

@hyta ďakujem za dobrú správu. Popri liečbe pracujem,ale začínam byť unavená, tak rozmýšľam nad PN.

hyta
10. apr 2019

@larike Možno by si mala zvážiť PN, liečba je náročná a potrebuješ čas na oddych, dočerpať sily.Únava je pochopiteľná, kámoška je už dlhšie doma.Obdivujem ťa že zvládaš ešte i prácu. Prajem ti skoré uzdravenie.❤

sabova3
10. apr 2019

@larike ja opačne, pribrala som

helga9
10. apr 2019

@larike ja v kuse jem

hyta
10. apr 2019

@helga9 Keď sa ti dá jesť, tak len papaj.🙂

ragulca
10. apr 2019

@larike možno ani nie viac, určite nie pri chemo, ale po chemo som do seba mlátila asi všetko ....veď keď sa pri onko ochorení nechudne, tak je to paraaada.... 🙈, takze som sa teda riadne rozmerovo zväčšila 😳🙈

helga9
10. apr 2019

@hyta ani nehovor normalne začnem byt nervózna keď zacitim hlad a musim ist jest

larike
10. apr 2019

Dievčatá a jete všetko? Aj "zakázané" vyprážané, cukry ....atď.

ragulca
10. apr 2019

@larike všetko do radu

helga9
10. apr 2019

@larike ja vyprážané nie a jem len kuracie domáce mäso a ryby. Cukor skoro vôbec take ako keksik kolac vôbec cukry mam z ovocia a vlastne sacharidy sú vsade zemiaky ryža chlieb atd. Chlieb len domáci ražný . Skoro každý den mam stavu z cvikli trosku mrkvu zeler a jablko a každý den jem čučoriedky beriem to tak s rezervou ale ze to je najlepšie ovocie v boji s rakovinou. Ja som aj čítala nejake stránky ohľadom stravy to bola katastrofa na jednej stránke to bolo dovolené na druhej zakázané. A parenu brokolicu mam často.

anniera
10. apr 2019

Baby na jedenie si zvykajte, už to bude len horšie. Ja zožeriem všetko čo nezožerie mňa 😂😂😂

helga9
10. apr 2019

@anniera bisťu

larike
10. apr 2019

Som 6 deň po chemo, tak dúfam že za chvíľu budem mať aj ja väčšiu chuť do jedla.

anniera
10. apr 2019

@larike ja som na chemo chodila so 4 uzatvárateľnými nádobami s jedlom a ledva mi to na 5 hodín vystačilo kým mi to tieklo, napichli ma a ja som len jedla a jedla, sestričky si ma chodili fotiť.......čudujem sa že som zatiaľ pribrala len cca 5 kg, lebo mám pocit že nerobím nič iné len jem :D :D No a teraz tamoxifen + zoladex = žranie (to sa už jedením ani nedá nazvať) :D :D

hyta
10. apr 2019

@anniera No teda, žieňa, kto teba uživí s takým apetítom?😀😀

anniera
10. apr 2019

@hyta mám 2 zamestnania 😁😁😁

tilly
10. apr 2019

Ja som po chemo pribrala 8 kíl. Tiež som zrala všetko doradu

anniera
10. apr 2019

@tilly vďaka zlatko, aspoň nevyzerám ako najväčší pažravec ale sme v tom už dve 😁😁

helga9
10. apr 2019

Ženy to si určite robíte len srandu.

sticker
anniera
10. apr 2019

@helga9 ja teda absolútne nesrandujem

sabova3
10. apr 2019

Ja zatiaľ pribrala 4 kg.

daniela1616
10. apr 2019

@helga9 iba ma v ten deň bolela hlava, inak dobre. Predpísal mi injekciu Neulasta a keď mi ju na druhý deň manžel pochol tak nasledujúci deň ma boleli všetky kosti. Ja som mala mať tretiu chemo pred Veľkou nocou, ale ukecala som ho o týždeň neskôr.

helga9
10. apr 2019

@anniera veď ja viem ze nie

sticker
helga9
10. apr 2019

@daniela1616 ja by som mala mat druhu v utorok ak budem mat dobre výsledky krvi v piatok. Dúfam ze ju znesiem tak dobre ako prvú.

tilly
10. apr 2019

Kamoška pribrala 12 kíl, ale ona dostávala aj prednison

daniela1616
10. apr 2019

@helga9 určite áno, budeš ok. Držím palce 😉

helga9
10. apr 2019

@daniela1616 po tej injekcii ako dlho ta boleli kosti?

larike
10. apr 2019

@daniela1616 ahoj, hneď po prvej inj. si mala bolesti? aj ja mám Neulastu inj. som dostala v piatok, ale nič ma z nej nebolí, ale podľa Dr. by malo.

daniela1616
10. apr 2019

@larike ja som mala len jednu a na druhý deň riadne bolesti kostí, ako pri chrípke . Bolesť trvala cca 24h.

helga9
11. apr 2019

@larike no vidis každý Dr ináč ja chodím na krv ty nie tebe pichli na krvinky mne nie