icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

ira25
26. feb 2020

@zuzap33 ahoj,tak pred zajtrajskom ešte nespíš. ako cestuješ, dajú sanitku?

kika_32
26. feb 2020

@zuzap33 drzim palce, nech je operacia aj zotavenie po operácii bez tazkosti bez komplikacii🙏ja zajtra posledne chemo, vcera som mala kontrolne mri prsnikov, ze vraj o tyzden bude vysledok 🤷‍♀️tak som zvedava aky bude vysledok a potom sa objednam na konzultáciu k onkologicke v NOU Ba

katka14
26. feb 2020

Ahojte dievcence. Idem si k vam po skusenosti s rastovymi faktormi. Prosim co to je a co ma caka. Zasa som skončila s teplotami u dr a mam ATB a pravdepodobne ma uz rast.faktory neminu. Idem na 4 poslednu cervenu chemo. Potom este 4 biele. Ako ste znasali tie rastove hormony ak ste ich mali? Prosim. Bojim sa ....

helga9
27. feb 2020

@katka14 ahoj ja som ich nedostavala ale každý naň reaguje inak. Kamoška si picha po každej chemo a mala aj neulastu, grastofil a teraz ma zarzio. Deň po podaní ma bolesti svalov a kostí akoby mala svalovku ale že zvykne si pocvicit, teply kúpeľ a že potom je už dobre. Ani tabletky od bolesti zneužíva.

katka14
27. feb 2020

@helga9 dakujem pekne za info. Som uz z toho hotova. Momentalne obe dcery soplave plus starsia vši. Mladsia si vcera narazila predne zuby tak furt pišti a nechce nic jest a potom je hladna. Pomoc. Ze prazdniny ....

helga9
27. feb 2020

@katka14 no teraz tá viroza vyčíňa všade samí chorí. Mi sme mali prázdniny minulý týždeň. Zatiaľ nás choroba obchádza dufam6ze to tak aj ostane.

hutch17
27. feb 2020

@katka14 ja si picham neulastu po každej cht a nemám s tým žiadny problém, nič ma neboli a chorá som zatiaľ našťastie nebola, takže sa nemusíš báť, nie je to nič hrozné

hracka123
27. feb 2020

@alica_tn ahoj teba nebolia nohy pri tom Tamoxifene ?

ira25
27. feb 2020

@helga9 aj môj prsník má virózu nakoľko má dnes operovaný prsník bolí ale fest

nori21
27. feb 2020

@katka14 po bielej chemo som mala grastofil a po ňom ma boleli svaly aj kosti aj štyri dni potom to prešlo.

jarmila40
27. feb 2020

@zuzap33 Zuzka, ono sa cvičiť odporúča hneď v deň, keď sa preberie človek z narkozy..ale len tie najjednoduchšie..tak sa zacina..ruku máš položenú na posteli a otváras ju a zatváras v päsť párkrát..ak nebudeš cítiť žiadnu bolesť alebo tlak, tak ten cvik rob potom tak isto ale ruku nemaj položenú na posteli ale ju trochu zdvihni..ak ok, tak zas kúsok vyššie ju zdvihni.. Dávala som sem fotky cvikov..Ak chceš, pošlem ti ich do správy aby si to nemusela hladat

jarmila40
27. feb 2020

Žienky, prosim vás pekne.. Scintigrafia, ako to prebieha, koľko tam človek trčí, na čo sa mám pripraviť, čo so sebou vziať? Koľko hodín sa nesmie byť v blízkosti deti? 🙏
A ešte aký krém a púder si mam kúpiť na ožiare?

zuzap33
27. feb 2020

@jarmila40 budem ti vďačná. Ďakujem

hracka123
27. feb 2020

@zuzap33 ahoj izba v pohode😀

jarmila40
27. feb 2020

@zuzap33 odfotim a pošlem 🙂

zuzap33
27. feb 2020

@hracka123 zatial ok, sme dve, telka, wifi. Vsetko upne nove, som prekvapena. Ale uz aby som bola doma

katka14
27. feb 2020

Dakujem dievcence za podporu. Snad to nejako dam. Uz konecne dnes oddychujem. Od rana vonku na snehu s detmi potom obed a poobedie vycesavanie tych hnusnych parazitov. Fuj. Konecne sama pred tv. Este keby ma tak dakto osprchoval .... 🙂

nori21
27. feb 2020

@zuzap33 držím palce ujde to

nori21
27. feb 2020

Dnes mám za sebou piaty ožiar zajtra šiesty,to cestovanie je veĺmi dlhé.

ira25
27. feb 2020

@jarmila40 ja som si kúpila detský púder s azulenom, krém radiocare, tiež krém linola ten je oproti radiocare lacnejší

ira25
27. feb 2020

@nori21 nič bližšie nebolo?

jankastraza
27. feb 2020

@nori21 kolko ti dali oziarov a ako dlho dochadzas? super, uz mas za sebou n5, ja sa dozviem bud.stvrtok kedy zacnem radio a kolko mi daju,ved uz chcem ist do roboty, je nacase...

ira25
27. feb 2020

@jankastraza a musia byť ožiare aj keď už prsníky nie sú?

ira25
27. feb 2020

@nori21 myslim,že ich máš 16,tak nejak už to dáš...natieras a či len pudrujes

kika_32
27. feb 2020

@jarmila40 ahoj. Tie fotky cvikov mozem poprosit aj ja, aby som to nemusela hladat, sice este neviem kedy budem mat operáciu, ale aby som to uz radsej mala. Dnes som mala posledne chemo, buduci tyzden volam do Ba ci uz mám vysledky z mri prsnikov co som absvovala tento tyzden v utorok, vraveli ze do tyzdna bude vysledok. A ked bude tak si vypytam termin na konzultáciu ohladne operacie. Dakujem ☺️

kika_32
27. feb 2020

Baby, tak sa tesim, dnes posledne 12. Chemo mam za sebou, ☺️som unavena jak pes ale uz to mam za sebou🙏 dufam ze aj vysledok mri bude dobry, a budem uz len cakat kedy mi daju termin na operáciu 😏

katka14
27. feb 2020

@nori21 a kam dochadzas odkial ? A kolko este? Ja idem do blavy v stredu stvrtok piatok asi. Ale budeme tam spat. To sa neda 130 km tam a spat 3x po sebe

nori21
27. feb 2020

@jankastraza dali 16,v stredu som nebola pokazil sa stroj, začala som minulý štvrtok.Aj ja plánujem po ožiaroch nastúpiť do práce.Robím všetko tak ako písali mata,hračja a helga krémovanie a pudrovanie.

nori21
27. feb 2020

@katka14 dochádzam do Košíc,som na 100 km v obci Biel neďaleko Kráĺovského Chlmca.Niekedy ma manžel odnesie autom väčšinou chodím s vlakom.

jarmila40
27. feb 2020

@kika_32 🙂 ahoj, napíš mi správu, jasne, pošlem ich aj tebe.. Inak to by ti mali dat v nemocke po opke 🙂