icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

kika_32
28. feb 2020

@jankastraza tak si mala naozaj krasny Valentinsky darcek ako citam ☺️tesim sa s Tebou, zelam Ti nech si uz iba zdrava a stastna!!! Prevenciu das pravou zadnou, si silna zena, klobuk dole pred Tebou!!! ☺️❤️

katka14
28. feb 2020

@helga9 gratulujem. Super sprava !!!!

mata9522
28. feb 2020

Ahojte dievcata,tak vcera som konecne ukoncila poslednu liecbu ozarovanim-konecne!!!!Pre mna osobne to bolo hruza-des,najmä to cestovanie a cakanie neskutocne unavne a vycerpavajuce,tak dnes si konecne vychutnavam sladke nicnerobenie a zaklad ziadne cestovanie 🙂

mata9522
28. feb 2020

@jankastraza
@helga9 no a vam kocky gratulujem k vasim super spravam ze ste vyliecene a zdrave,ved to je to najdolezitejsie v zivote,aby sme boli vsetky zdrave a stastne 🙂

ira25
28. feb 2020

@helga9 prajem ti aby si ho v pohode znášala....a kedy kontrola je pri hormonliecbe?❤️

ira25
28. feb 2020

@mata9522 no moja však aj ty si na konci dlhej cesty, posledný ožiar bol včera,tak aj teba čakaju už len dobré správy 🍀❤️

pokoraczka
28. feb 2020

Zdravím žienky, chcem sa prosím informovať... Mamina má za sebou 9. chemo, ževraj jej výberú najbližšie kanylu a chemo do žily už nedostane. Naďalej bude dostávať injekciu do stehna, a lieky. Nádor sa jej v prsníku zmenšil o polovicu, teraz 2 cm. Cca po 4. chemo povedali že kosti sú čisté ale má metastázy na pľúcach, ktoré sa odvtedy zhoršili. Operáciu zatiaľ nespomínajú, hoci na začiatku hovorili že sa jej nevyhne.... Boli ste niektorá v takejto situácii alebo niekto známy? Dá sa to ešte dať do poriadku, je šanca na vyliečenie, alebo je to celé zlé? Ďakujem! Prajem krásne popoludnie! 😘

mata9522
28. feb 2020

@ira25 no to dufam,ze dobre spravy uz budu cakat kazdu z nas tu.A vcera som dostala hned aj dalsi Herceptin,ten ja znasam tazko,kosticky ma bolia.Uz aj keby to sa dotiahlo do konca by som bola rada,no musim vydrzat do juna.A mozno i ja sa dockam takych super sprav,no to vsetko ukaze cas.

ira25
28. feb 2020

@mata9522 určite sa dočkas už to nie je ďaleko, však už si na konci tejto trnistej cesty a:

lula94
28. feb 2020

@ira25 prepáčte. Nevšimla som si že mi hodilo zle číslo. B12. Podporuje rast buniek. Teda aj tých zlých.

ira25
28. feb 2020

@lula94 tak áno toto už hej B12 jednoznačne nie!

helga9
28. feb 2020

@ira25 prvú kontrolu mám o mesiac že ako budem hormonalku znášať tak dúfam že to bude v pohode

ira25
28. feb 2020

@helga9 možno budeš z tých šťastných čo ani nevedia, že nejaké hormóny berú

zuzap33
28. feb 2020

Ahojte baby, už mám po opke. Vybrali kvadrant a bohužiaľ aj uzliny boli chytené, tak 10 uzlin.

alica_tn
28. feb 2020

Ahojte dievčatá. Nebola som tu takmer 2 týždne, takže som stratená v debate..... ale, chcem vám povedať, že už takmer vôbec nemám návaly. Pomohli mi kvapky Gynex. Takže srdečne doporučujem 🙂

@hracka123 nie, nebolia ma nohy, už ani oči. Aj spanie sa zlepšilo ( ale ešte neni ideálne). Asi je pravda, že si telo na hormonálnu liečbu musí trochu zvyknúť a potom sa tie nepriaznivé účinky minimaluzujú....

alica_tn
28. feb 2020

@jarmila40 ahoj. Kedy začínaš ráfioterapiu? Stihneš dovtedy prísť? 🙂

alica_tn
28. feb 2020

@zuzap33 netráp sa tým množstvom. Mne brali 11 a ruku mám v 100% stave, plne funkčnú a bez lymfedému. Prajem rýchlu rekonvalescenciu 🍀

ira25
28. feb 2020

@zuzap33 neboj,hlavne, že už máš tú sviňu vybratu a ako hovorí Helka už je v mrazáku ,tak sa rýchlo zotav už bude to šport len k lepšiemu.❤️🍀

ira25
28. feb 2020

Spiet k lepšiemu...

mata9522
28. feb 2020

@zuzap33 no super zuzi ze to mas za sebou,teraz hlavne vela oddychuj a pomaly cvic,vsetko bude fajn,mas za sebou dalsiu etapu liecby to je zaklad 🙂

lula94
28. feb 2020

@ira25 ospravedlňujem sa to bolo bedopatrenie

cejuska
28. feb 2020

dievcata super pocut dobre spravy.. tesim sa s vami a verim ze tiez tam dojdem, no len este cesta dlha...
@zuzap33 konecne mas za sebou.. nevies kolko z 10 bolo pozit?
dakujem aj za info o B-cku

jarmila40
28. feb 2020

@alica_tn ahoj, ct už mám za sebou, v utorok mam scinti.. potom s výsledkom pôjdem na okno a uvidím, čo mi povie, hádam mi už konečne povie, kedy mi začnú ožiare

ira25
28. feb 2020

@alica_tn dik za info s Gynexom,tak pri hormonálnej liečbe pôjdem do neho

ira25
28. feb 2020

@zuzap33 Zuzka, máš aj kabelky ?Dali ti už večeru.Tiez zákaz návštev ako v PO?
Drž sa a rýchlo do domácej liečby ❤️

anetkabagetka
28. feb 2020

@alica_tn ahoj chcem sa spýtať koľko si užívala ten Gynex pretože ja tiež mám návaly a je to dosť nepríjemné,ďakujem

hracka123
28. feb 2020

@anetkabagetka ahoj ako tabletky v pohode?😁

zuzap33
28. feb 2020

Diky všetkým, vecarala som zemiakove pyré s mäskom s kompót, fajne si schrupla 1hod, teraz pomaskrtila na šiške a s jednou kabelkou sa presla pár metrov. Zákaz návštev nie je. Pri rýchlej biopsie počas opky bola 1 pozit tak museli toľko vybrať

hracka123
28. feb 2020

@mata9522 ahoj supeeeer že to máš za sebou koza v pohode? Tak teraz Tamoxifen ako my?😁

alica_tn
28. feb 2020

@jarmila40 držím silno palce 🍀