Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@ira25 hej len kvadrant, ale aj fibroadenom z druhej strany
Tak som porezana aj tam. Ale keď sa chcem obrátiť na operovanu stranu tak to ešte riadne bolí. Keď som podlozila s mäkkým nejak som sa usalasila. Operovali ma skoro tri hodiny. Tie nádory boli nakoniec dosť hlboko plus kopu uzlin. Ale už sa to bude len zlepšovať 😌✌️
@zuzap33 aha,tak už som v obraze,tak to ti nezávidím....ja na chrbte neviem spávať,len na strane operovaneho prsníka,tak hneď ako vytiahli hadičky už som ležala na operovaneho strane,tak ťa chápem,ale každým dňom to bude už len lepšie a doma je doma.No oba prsníky aj uzliny a iba jedna kabelka...hm
@zuzap33 aha bolo mi divné, že prečo nebola na komisií a Petrík ju tam poslal,ale bolo to asi vtedy tak..ona je dlhšie onko pacient,lebo mala chemo,opku a ožiare, teraz už piaty rok na hormón liečbe...ona sa zase čudovala pred akou komisiou som bola ja.No a tam podavaju aj chemo a ožiare zrejme nie
Ahoooojte dievčatá ako sa máte čo máte nové?Kde ste všetky?😁🤣🤗ja som chorá nádcha kašeľ katastrofa😥
@jankastraza-Ahoj Janka,no ako sa mas?Nasadili ti uz to kalcium aj tie tabletky na srdiecko?Dufam ze je vsetko v poriadku.
@mata9522 cauko matka, nestiham sem chodit unikla mi na chvilu aj diskusia.. no citim sa fajn,ale mavam busenie srdca,mavas to aj ty? este stale cakam,kedy mi zavolaju,ze si mam vyzdvihnut calcium a aj tie tabl.v pondelok som zaniesla k moj.dr papiere,ze nech mi to pripravi a potom sa to vyzdvihuje v lekarni a zatial mi nevolaju..prosim ta, ja uz som dneska chcela na bicykel,som 5tt po opke,ale nastastie zacalo poprchat,aj tak bicykel tusim odporucaju az po 6tt po mastektomii vsak?
a ty sa ako citis? som zvedava,ako sa citis po tolkych hercep.a ci mas to busenie tiez,ja od zaciatku som mavala busenie,mam ich 7 za sebou uff este 11 ❤
@jankastraza vies co mala som aj ja busenie srdca,ale po operacii to dako preslo.No na bicykel si myslim,ze kludne mozes,ale v tomto pocasi no neviem,este sa setri,fakt ta opka je zasah a pre telo riadna zataz.No este nas caka dost toho herceptinu,mna caka este 5.Vidis na kazdeho to posobi inak,Tebe busi srdce,mna kosti,klby bolia,jednu holku co poznam z oziarov tak ta ma vyrazky po celom tele.No vydrzime.Uz to nejako dotiahneme do konca.
@mata9522 Matka potesim ta,ked sa tolko nehybem,ver mi ,ze aj mna bolia klby a ako,a hlavne pukaju,ked sa vnoci otacam v posteli,tak neuveritelne,ako hlasno pukaju...dufam,ze je to docasne..no ani nevrav,mame sa na co tesit,z tej radio mam uz teraz hisak,mam sensitiv pokozku,takze som zvedava.. ale na 2strane sa tesim ako mala, narastli mi konecne kraasne huste mihalnice a obocko,dlho nic ,uz som bola taka nestastna a zrazu vyrasili,aj vlasky krasne hustnu,veru ze to dotiahneme pekne do konca to je jasneee ,ty mas este 5herceptinov no chvalabohu
@jankastraza mne tiež strašne pukaju kĺby. Keď chodím tak normálne praskam.
@zuzap33 Zuzi, dufajme,ze su to len docasne nasledky z chemo .. mne treba calcium ,tak som si tak myslela,ze mozno aj to prida.. a tebe nebusi srdce? sice ty nemas herceptin a ako sa citis po opke?predpokladam,ze si tiez s vrtulou v zadku ako my tu vsetky 😅
no baby, nam tu v Anglicku uz zatvaraju skoly kvoli Coronavirusu ,dufam ale u nas v Oxfordshire zatial nie ide ma porazit,ani letenky teraz nemozem bookovat na Velku Noc som chcela ist na Svk 😢
@jankastraza mne srdce vôbec nebusi. A po opke? Neboj už doma všetkých preháňam. Muž mi včera povedal, že ma asi odvezie naspäť 😆. Zajtra ide už syn po doklady do firmy, pomaly začínam aj pracovať.

žienky,dajte recept ako sa zbavim tej nádchy, však je to nenormálne tak dlho aby bola u mňa na návšteve a ešte sa k nej pridala bolesť ucha,zrejme od hrdla jedna strana bolí.