icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

ira25
12. mar 2020

@nori21 no nehovorila,že sú čarovné,ale, že s nimi prešla chemom a ožiarmi ako rajskou záhradou a mala najagresivnejsi nádor s postihnutými uzlinami-17 a nikdy nepotrebovala rastový hormón,krvinky neklesli,mala vždy ukážkovú laborku a markery jej hneď klesli.
Ja si ich nedokážem kupovať sú drahé a fľaštička na 3_4 dni a 11E je priveľa

katka14
12. mar 2020

@hracka123 ze co mam zasa? Skoro ma vystrelo. Ze ona nevie co to je mam ist obvodakovi. Ale momentalne je to lepsie. Okrem toho som este chytila mikozu. Tak uvidim ako mi bude zajtra.

ira25
13. mar 2020

toto su tie kapky :Známka CellAdam je názov pre systém, skladajúci sa z týchto prvkov test, prevencia, pomocná liečba. Produkty ( kvapky, čipky, injekcie, krémy) sú distribuované na Slovensko skupinou pre výskum rakoviny, sídliacou v Pilisborosjenő, v Maďarsku. Odborná skupina okolo Adama Kovácsa sa špecializuje na molekulárnu biológiu a investovala viac ako tridsať rokov výskumu prevencie a liečby rakoviny . CellAdam sa používa na prevenciu rakoviny a aj pri rôznych štádiách rakoviny. V súčasnosti je prostriedok a aj test CellAdam v štádiu snahy o akceptáciu v medicíne. Aj napriek tomu, že má len doplnkové postavenie je úspešne využívaný pacientmi medzi klasickou onkologickou liečbou a po jej skončení, na posilnenie imunity organizmu v boji s touto chorobou. CellAdam spĺňa dôležitú podmienku pri používaní pomocných prostriedkov na rakovinu, že ak nepomôže, tak nepoškodi

zuzap33
13. mar 2020

Zase pôjdem na chemo, ešte dva týždne na zotavenie a chemo. Dosť ma to dostalo

ira25
13. mar 2020

@zuzap33 zase?tak to som nepredpokladal,ale, že vôbec, však aj histologiu si mala ok,ako to primárka odborníka a koľko ti ich dali.
Fakt mi je to ľúto a to som sa potešila ako dobre dopadla opka aj PTCt

zuzap33
13. mar 2020

@greguska ja by som oziare neodkladala. Imunitu mame všetky na figu, na zákazku v práci kašli. Ja som tiež išla na opewv najväčšiom blázinci pred daňovými a čo?

helga9
13. mar 2020

@zuzap33 ahoj ak po opke nájdu ešte nález automaticky dávajú chemo aspoň ja mám také info. No myslím že teraz ti dajú len bielu. Ak ti môžem poradiť daj si týždňový paklitaxel ten sa znáša veľmi dobre ja som fakt nevedela chodím na chemo akurát 2 hodinky som si zdriemla po chemo aby som vyspala dithiaden

ira25
13. mar 2020

@helga9 ahoj,joj ako som rada, že si nás neopustila.
A ako sa máš hormonalnu liečbu zatiaľ znášas dobre?Ja čo stretávam ženy čo sú na hormonalnej,tak každá sa sťažuje ako to zle znáša, až sa desím keď mi ich nasadia

zuzap33
13. mar 2020

@helga9 ahoj, veď aj dr mi dnes povedala,.že kvôli tej uzline. Ešte nemám definitívne výsledky her, tak aj podľa toho že bude zloženie chemo.

helga9
13. mar 2020

@ira25 ahoj písala som ti že neopustim. Teraz som mala veľmi veľa práce a dnes som dočasne zavrela firmu. Od včera som nad tým dumala aj celú noc a ráno som si povedala kašlem nato záverečná. Takže sedíme všetci povinne doma

ira25
13. mar 2020

@helga9 však áno písala si ale ja sa zakaždým poteším keď tu napíšeš z čoho aj ja čerpám.
No niekto sa správa zodpovedné ako ty a nie ako študenti, ktorí nedostali voľno aby išli na lyžovačku a už sa to tu nebude dať zastaviť... scenár sa rysuje ako v Taliansku.

zuzap33
13. mar 2020

Na onko som vyfasovala cd s cvičeniami po opke. Prečo som dokelu takezcd nedostala už predtým?

ira25
13. mar 2020

@zuzap33 to fakt?Protekcne ,však mne nedali ani čo sme boli spolu na opke a po odrezaní prsníka sa na komisií pýtala na cviky a že nič len ma rukou po stene,tak ako si mne spomínala, že mamina tak cvicila

zuzap33
13. mar 2020

@ira25 take cd s her klubu co cvici Coborova.niekde zo skrine ho vytiahla

zuzap33
13. mar 2020

@ira25 hej protekcne, preto som tam dnes sedela od pol 7 do druhej, prisla som druha a odisla posledna

ira25
13. mar 2020

@zuzap33 si jej stará pacientka,zrejme obľúbená...tak cvič,ja som necvicila asi moja pohodlnosť

ira25
13. mar 2020

@zuzap33 no tak to kompenzovala tým CD,ale to už si si zvykla, že je to na celý deň,ale inak zaujímavé,však v poslednom čase tam ani ľudí nemali

zuzap33
13. mar 2020

@ira25 nezvykla. Chcela som este ist do roboty na 2-3hod ale nestihla som. Nebolo vela ludi, ale islo to hrooozne pomaly. A ja posledna.

ira25
13. mar 2020

@zuzap33 asi začala robiť neskoro,v piatok býva veľka vizitka.A ako sa chranis keď chodíš busom..ruska nikde nie sú

zuzap33
13. mar 2020

@ira25 nepouzivam. Ked chodim s ruskom zahmlievaju sa mi okuliare a po 15 nic cez nich nevidim. Inak ja mam doma asi 3 z cias ked som robila v nemocnici a jedno platenne, kupila som ho este na jesen, ked kolegyna mala nadchu, tak som ho mala 2dni v robote

helga9
13. mar 2020

@ira25 hormonalna mi nic zatiaľ nerobi mám ju 2 týždne

ira25
13. mar 2020

@helga9 trošku som stratená,akú berieš,teda ako sa volá...

ira25
13. mar 2020

@zuzap33 a nebojis sa predsa oslabená imunita

helga9
13. mar 2020

@ira25 mám klasický tamoxifen beriem dvakrát denne

ira25
13. mar 2020

@helga9 no a všetci sa sťažujú a tebe nič nerobí,tak nech to tak aj zostane...si jedna z mála čo dobre znášas😊

helga9
13. mar 2020

@ira25 nechcem to zakríknuť mám ho zatiaľ 2 týždne. Ale nepocitujem nič spím jak drevo.

zuzap33
13. mar 2020

@ira25 už dva týždne ma okychuju a okašlúju moje deti. Minulý týždeň mladší a ten týždeň starší, mal takú nádchu. Už neriešim

greguska
13. mar 2020

Ahojte, tak som dnes bola na prvom oziareni, som pokreslená na novych miestach 🙂 som nepochopila, načo kreslia pod ct raz a teraz pod tým strojom druhýkrát a inde. No nevadí, už mám dvojfarebne 🙂
Nejaké vysvetlenie k starostlivosti o pokožku som nedostala... Doma som len puder dala... Mam aj ten radiocare, len teraz zas neviem, kedy ho použiť 😂
Budem mat 21 ožiarov a neviem či protekcny, ale termín o 18.00 😉
Inak ma prekvapilo, že rúška mala asi len tretina pacientov...

helga9
13. mar 2020

@greguska ahoj radiocare som používala ja ráno Oziare som mavala o 11 hodine a krém o tej 9 som si dávala. Tak natri zhruba 2 hodiny pred. Po oziari ešte v kabinke som sa hneď napudrovala. Cez víkend som dávala len radiocare. Po ukončení oziarov som používala krém linola radio krém odporúčam vyborne hydratuje

ira25
13. mar 2020

@greguska po ako čase si išla na ožiare?Ja čakám a pokreslenie už nemám,tak znovu kreslia?
Mne na radioterapii hovorila,že natierať tým radiocare pred ožiarom cca 2hod pred ožiarom,ale že zbytočne kupovať drahý radiocare, že sú lacnejšie a o púdru nehovorila nič.
Že nemali rúško pacienti,no hej však nikde nie sú