Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
No inak áno, to je pravda, že rúška nie sú... Mne doniesla našťastie mamina ešte pred dvoma týždňami, posledné "uchmatla" v práci, že nech aspoň ja mám...
@greguska však kto vie a či rovnaká intenzita žiarenia ,mne jedna hovorila, že si dvoje na pravo idú tí zo silným žiarením A na ľavo slabšie,ale nejak sa mi to nezdá, možno Matka by to potvrdila,alebo vylúčila.
Mne keď dávala,tak, že sa budú rozprávať,že kto koľko má ožiarov tak nech si to nevšímam,ale stále mi to vŕta v hlave
@hracka123 vela nie, zatial, prednosta povedal ze oni maju najskorsi termin volny cca o mesiac... Tak velka vyhra to nie je ale aspon by ta operacia bola o nieco skor ako v Ba 😔 este buduci tyzden v stredu sa tam mam vratit (na 14.30 h) ze budu mat sedenie aj s tym chirurgom z Ba... A tam sa rozhodne co a ako a tiez vtedy dohodnu mozny termin na operáciu. Takze mudrejsia budem az buduci tyzden v stredu 😔
@nori21 ubehli ti rýchlo tých 16 ožiarov,toľko budem mať aj,len nik nevysvetlí, že podľa čoho koľko dávajú,mne ako som písala už zmizlo zakreslenie,len ostali tie tetovacie bodky, ktoré si mala aj ty a tu sa dievčatá čudovali keď si napísala,ze im nerobili,takne keď to povedala pri zakreslovanie už ma to vďaka tebe neprekvapilo,tak hádam nebudú znovu zakreslovat.Tak si ožiar zvládla super už len nech aj super budeš zvládať hormón liečbu a aké tabletky dostaneš keďže podľa rádio sú dva druhy ako som písala už tu
ahojte dievcata, pozdravujem vas vsetky ❤❤❤ tak ja mam uz skoro 7tt od mastektomie a mam zacat kazdu chvilu oziare, dr vravel ze by som mala dostat 15,ale vyzera to tak,ze mi ich odlozia kvoli coronavirusu,lebo co citam na uk diskusiach breast cancer,tak zenam rusia oziare,kt maju zacat ako ja,takze zajtra mi budu urcite volat,najhorsie je,ze virus predpokladaju ze bude vycinat do juna,tak to co,do juna jula budem cakat kym mi daju? ide ma porazit,plus skoly nam tu este nezavreli,cakaju asi,kym zacne tisicky ludi umierat ako v Taliansku,mam z toho stres,moj brat zije v taliansku uz 25 rokov a teda tam su riadne opatrenia,ked ide do obchodu,dovolia len 3 ludom dnu a musia stat v rade vonku s odstupom min meter a pol...
@jankastraza prečo myslíš,že by rusili ožiare? U nás tiež do lekárne púšťajú po jednom,alebo po troch,ako do ktorej.Inak najnovšie je meter a pol málo, dokázané je , že vírus má dosah cez štyri metre.
Ahojte. Ja mam uz take stresy, bojim sa ze kvoli tomuto corona vírusu sa termin operácie oddiali !? Na druhej strane sa tiez bojim operacie ked je takato situacia, co ak sa nakazym prave v nemocnici!? A preto pooperacne zotavenie bude skomplikovane!? Ja uz ani neviem co by bolo lepsie ist na tu operáciu teraz alebo radsej nie?! Sice mam ist v stredu do Trnavy , tak som nervozna uz dopredu co mi tam povedia 😔
@ira25 ja neviem, ale nepodavaju, neviem ako je to inde ale tam kde som chodila ja nepodavaju v tychto dnoch. Aj som to na vlastne oci videla ked som tam bola za onkologickou konzultovat moju situaciu, ci mi daju znova nejake chemo kym pojdem na operáciu... A vobec tam nikto okrem mna nebol, ani na odber nikto necakal ani na chemo 🤷♀️a tak sme sa s doktorkou dohodli ze ak by sa mi nepodarilo vybavit skorsi termin v Trnave tak sa mam vratit 26.-ho marca! A vtedy mi da nejake chemo ale nie v infuzii ale v tabletkovej forme. 🤷♀️

Dnes som skončila ožiare, práve dnes bola čakacia doba 3 hodiny, to bol horor, ráno od siedmej do desiatej som čakala, ale už to mám za sebou.