Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@jankastraza dufam 😥
@jankastraza to je super, ze Ti oziare nebudu odkladat🙏 nech to más cím skor za sebou! A kolko oziarov budes mat, uz vies??
@kika_32 dakujem moja, no naposledy vravel dr,ze asi 15x takze 3 tt,tak dufam len tolko..mala som obojstrannu mastektomiu tak asi staci 15x,len nervy pracuju boze, budem mat oslabenu imunitu,tak bojim,ako asi my vsetky,co mame aktivnu liecbu
@helga9 ako dobre moja,ze mas aktivnu za sebou ufff
@jankastraza Janka ani nevieš ako sa tomu teším že v tejto situácii nemusím cestovať za liečbou.
@jankastraza drzim palce aby si mala oziare cím skor za sebou, a bez komplikácii. Aj ja sa bojim ist teraz na operáciu, co ak sa nakazim akurat v nemocnici 😥aj teraz po chemo mam oslabenu imunitu a co bude po operácii!? Aj chcem aj nechcem ist teraz na operáciu. Ale cím neskor pojdem na tu operáciu tym to bude horsie, vtedy uz bude viac a viac nakazenych tym virusom 😥 nemam z tejto celej situacie dobry pocit. 😥 Na druhej strane odkladat operáciu do nemoty tiez nie je ziadna vyhra, a dotavat este chemo do plusu uz vonkoncom nie 😥
Ahojte, este som sa chcela spytat tie co ste uz po chemo... Dokedy ste citili vedlajsie ucinky, viem ze chemo kym sa vyplavy z tela urcite istu dobu potrva, ale predsa!? Ja uz neviem ci je to normálne ale mna stale bolia svaly, hlavne nohy ma bolia, ako keby som kazdy den prebehla maraton😔 aj na dotyk ich mam bolestive, ako keby zily v nohach ma boleli, ale ani neviem co ma presne boli🤷♀️je to velmi neprijemne, ani lezanie a nic nerobenie nepomaha. Prejde to vobec niekedy!? Mali ste to aj Vy!?
@ira25 ahoj prepáč, že som už neodpísala, akosi sa mi toho veľa naraz nahrnulo... to prvé zakreslenie pod ct som mala 2 kríže pod pazuchami, jeden medzi prsiami a takú malú čiaru na operovanom prsníku... teraz pri prvom ožiare ma dočmárali znova a nakomplet cez oba prsníky a vedľa pupka 2 kolajnice... tie pod pazuchami už asi nepotrebujú... no neviem, nevyznám sa 🙂
akurát mi zmenili čas, prehodili ma na druhý stroj, tak chodím doobeda...
dievčatá, je to ťažšie teraz, tiež mám zmiešané pocity, keď idem na ožiar, či sa tam nenakazím.... no robím, čo viem a už len veriť, že to bude stačiť...
bola som dnes aj na oddelení ambulantnej chemoterapie, a teda štvrtina ľudí tam bola oproti tomu, keď som ja tam chodila... tak neviem, či niektorým pozrušovali aj chemo, alebo dali tabletky komu sa dalo...
držím všetkým palčeky, nech to všetci zvládneme 😘
@zuzap33 2 mesiac!? 😔To je dost, ja som cca 3 tyzdne od poslednej chemo a citim sa horsie ako ked som chodila na chemo. Stale unavena, uz ráno ked vstanem sa citim unavena, a nohy ma bolia, ako keby som svalovicu mala, ako keby som v noci prebehla maraton 🙈tak hadam casom sa to zlepsi🤷♀️
Ahojte.Tak dnes som sa riadne rozčúlila.vcera som našla na FB správu,že istá lekáreň tu v Michalovciach má Ruska,predaj začína zajtra.Vyzeralo to dôveryhodne.Tak ja už ráno o siedmej som tam bola.Nazbieralo sa tam asi dvadsať ľudí.O pol ôsmej lekárnik otvoril dvere s tým,že Rúška nemajú,že sa treba riadiť tým, čo je napísané na dverách lekárne a nie to, čo je na FB.nakoniec z neho vyšlo,že to napísal syn majiteľa.Takto si vystrelil z ľudí.Takze aj toto sa stáva.
@kika_32 Kika ahoj, aj ja som to mala ,skus nepanikarit,to prejde,teda aspon mne to preslo, mala som to este asi hadam aj skoro 6 tyzdnov po chemo a kazdym dnom to bolo potom lepsie, chemo sa vyplavuje z tela este 2r sa podrz,takze bude vselijako reagovat,moze byt aj ze kazdy den ta bude pobolievat nieco ine... musis sa obrnit a hovor si,je to docasne,si mlada,telo sa ti da do poriadku,ver mi!!! ja som pocitovala to iste s nohami,tiez ma to prekvapilo a potom to zmizlo, pomahala mi fyzicka aktivita,denne som behavala chodzou aj pocas chemo aj po chemo od 4 do 9 km plus na bicykli s detmi a to mi pomahalo,teraz som 3mes presne po poslednej chemo a chrbat ma bolieva,cvicim aspoin 2x denne este poctivo sviky po mastektomii,lebo sa vdaka nim citim fit a radio budem mat vtedy sa musi cvicit este niekolko tyzdnov aj po skonceni radio,...
@sabova3 to je absolutny vrchol ,absolutny !!! 😨 ty kokos
Takže nie všetky máte ruska?
Ja mam ruska asi 3ks jednorazove, 2ks latkove mi mama usila a svagor mi zohnal respirator. Buduci tyzden mam zacat brat novu chemo. Tak dufam, ze mi ju podaju. Lebo posledne dni mam taky strach zo vsetkeho, co sa bude diat.
Ahojte. No dnes ráno mi volali z Ba ze ak si stihnem dnes vybavit interne vysetrenie tak zajtra mozem nastupit a v piatok ma budu operovat, ak to teraz nestihnem tak uz od pondelka ani v NOU neoperuje vsetko sa rusi a budu davat pacientkam dalsie chemo na prekrytie obdobia kym cakaju na operáciu ktora ktovie kedy bude najblizsie kvoli tomuto vírusu sa to neda povedat mozno az o 2-3 mesiac?!
Interne som si nastastie horko tazko ale vybavila takze zajtra sa mam hlasit vo 8.30 v NOU 😔aj sa tesim ze budem to mat za sebou aj sa bojim 😔drzte mi palce aby som to zvladala ako Vy vsetky ktore tu ste, zvladli ste to bravúrne!
@zuzap33
@ira25
@helga9
@jankastraza... A dievcata ktore ste uz po operácii, poradte co vsetko si mam pobalit do nemocnice!? Som v strese aby som na nieco nezabudla. 🙈Hygienicke potreby to viem, pyzamo tiez, len neviem kolko 2-3 pyzama budu stacit!? Asi v den operácie daju nemocnicne, vsak?! Ako to bolo u Vas?? A ta pooperacna podprsenka?! Tu kde budem moct kupit?! Je to na predpis,?! A ta pooperacna epiteza?! Budu mi robit uplnu mastektomiu. 😔Som nervozna aby som nieco nezabudla 😔

@helga9 ahoj, stále ok s hormonliecbou aj kožička ok?