icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
18. mar 2020

@kika_32 mňa operovali štvrtok poobede a nedeľu doobeda ma pustili. V pondelok som si bola kúpiť pooperacnu podprdu v Blave

helga9
18. mar 2020

@kika_32 a ano zdravotné preukazy ti dá onko doktor aj na podprdu aj epitezu

nori21
18. mar 2020

@kika_32 aj ja som si zobrala piškóty zachránili ma keď večer som hlad,na čítanie niečo lebo tam čas plynie pomaly.

zuzap33
18. mar 2020

@helga9 veru najdôležitejšie veci nabíjačka a tablet😆. Hygienické potreby, niečo na chrumkanie. Mala som len jedno pyžamo. Cez deň tričko a voľné tepláky a v noci nočnú košeľu. Teplé ponožky museli byť. Bola som tam tri dni

hracka123
18. mar 2020

@kika_32 ahoj tak držím palce všetko dobré dopadne✊

kika_32
18. mar 2020

@helga9 dakujem. Snazim sa ale som nervozna, necakala som ze mi zavolaju takto narychlo, ale radsej teraz nez mozno o 2-3 mesiace

kika_32
18. mar 2020

@helga9 takze ta pooperacna podprsenka je volno predajna?! Nie je na predpis!? Kde ju teraz kupim ked je tato situacia s tym corona virusom🤷‍♀️😔

kika_32
18. mar 2020

@hracka123
@hracka123 dakujem. ☺️

kika_32
18. mar 2020

@nori21 dakujem. Knihu a nieco na chrumanie uz mám nachystane. ☺️

ira25
18. mar 2020

@kika_32 ahoj,neboj zvládneš to však keď si zvládla chemo toto dáš v pohode,zober vsetko čo ti radili dievčatá,ja mala 2 pyžamá na deň a na noc ,ja som mala naviac aj šľapky do sprchy a ešte zákaz návštev a zatvorené bufety,tak nezabudni vody, budeš pred opkou veľa piť....tak zajtra som v myšlienkach s tebou❤️
co ko

helga9
18. mar 2020

@kika_32 onko doktor ti dá poukaz na podprsenku aj epitezu. No teraz musíš prezistit čo je dostupné

kika_32
18. mar 2020

@ira25 dakujem Ti, myslela som ze navstevy budu zakazane, a ani som nechcela aby za mnou niekto chodil, takze tento zakaz mi nevadi. Aj manzelovi som povedala ze ma tam zoberie a potom ked ma pustia tak pride po mna, medzi tym urcite nechcem aby chodil za mnou... Ale bude zakaz navstev takze ani nebude moct aj keby chcel

kika_32
18. mar 2020

@helga9 a tu pooperacnu podprsenku (ak zozeniem)kedy budem moct zacat nosit!? Alebo kedy treba zacat nosit tu podprsenku s tou epitezou!? Asi kym je operacna rana cerstva asi nie,vsak??

adrika762
18. mar 2020

@kika_32 ja som si dala pprvy raz asi na 5 deň, ale vadilo mi to tak som po pár hodinách dala dole, ja som pred 2 týžd. Bola operovana

kika_32
18. mar 2020

@adrika762 ahoj. A mala si uplnu mastektomiu alebo iba kvadrant!? Bolesti po operácii si mala a teraz po 2 tyzdnoch po operácii sa ako citis!? Bolesti más? A kde Ta operovali??

nori21
19. mar 2020

@kika_32 ja som podprsenku kúpila v tej nemocnici kde ma operovali lebo je tam výdajňa a mne kázali nosiť ihneď má to vplyv na držanie tela a aj na ranu.

adrika762
19. mar 2020

@kika_32 áno upnu a tiež uzliny, ja som nemala bolesti po operácii, v ten deň som dostala infuziu a potom nič, lebo ma nič nebolelo, a teraz je to ok len pod pazuchou mam tak divný pocit a cvičím s ňou. Operovali ma v Košiciach v Šaci.

kika_32
19. mar 2020

@nori21 dakujem. No ja som uz tu v Bratislave na Klenovej v NOU... Aj tu je taka vydajna?! Hadam mi to tu niekto povie kde si mozem taku podprsenku kupit!?

kika_32
19. mar 2020

@adrika762 tak to je super, a problem s opuchanim (lymfedem?) ruky na opetovanej strane nemas!? tak dufam ze aj ja to zvladnem a tiez nebudem mat velke bolesti 😔

adrika762
19. mar 2020

@kika_32 mam troška ale dá sa tak neviem tiež ako bude ďalej, držím palce nech to máš za sebou.

kika_32
19. mar 2020

Tak dievcata uz som tu v Ba na Klenovej. Pekne, ciste oddelenie.este neviem kedy ma budu zajtra operovat, ze rozpis budu mat az niekedy poobede

kika_32
19. mar 2020

@adrika762 dakujem 😔a kolko uzlin ti brali?!?

hracka123
19. mar 2020

@kika_32 drziiiim palce✊už to budeš mať za sebou

kika_32
19. mar 2020

@hracka123 dakujem☺️,tesim sa ze to budem mat za sebou, radsej teraz nez cakat ktovie este dokedy🤷‍♀️

greguska
Autor odpoveď zmazal
jankastraza
19. mar 2020

@kika_32 Kika, velmi sa tesim,je dobre,ze ta budu operovat,predtym ako zacne chaos s rozsirovanim virusu,neboj sa vobec co sa opky tyka, budes mat lieky proti bolesti,takze tie by si mat nemala, len poctivo musis cvicit cviky,co ti daju od 2dna po opke, to ti zabezpeci,ze budes fit co najskor,aj ked ta bude pobolievat,ked budes cvicit,cvic,len kolko vladzes,pokial ako vystes ruky...vies ja som mala dvoj mastektomiu,ale bez rekonstrukcie ,takze mna pustili o 4 hod po opke domov,takze vecer uz som doma vecerala a venovala sa rodine,budeme na teba vsetky mysliet,len ked budes mat cas pripomen mi budes mat 1strannu mastektomiu? a s implantatom,ci bez?❤

matazmena
19. mar 2020

Tak si tu sedím už 2 hodiny a čakám na oziar... Jeden stroj sa pokazil, takže je tu asi 20 ľudí v čakárni... Spolieham sa na to, že každý musel prejsť vstupnou kontrolou a má rúško 😅

@kika_32 držím palce, super, ze e sa ti to podarilo vybaviť. Ja som v NOU každý pracovný deň, ak by ti niečo chýbalo, môžem pomôcť 😉
Neviem, či je tu výdajňa, viem len o lekárni... Mňa operovali inde a nemala som mastektomiu...

ira25
Autor odpoveď zmazal
ira25
19. mar 2020

@kika_32 to je dobre, že ťa zajtra zoperuju lebo kto vie kedy by si sa dostala na opku pri tejto situácií.
Bolesti sa neboj , dajú ti do infúzii hneď ešte kým ťa dovezú na izbu a ak potom dávajú od bolesti ak vôbec sú.
Zajtra ti držíme palce a skoré poistenie do domácej liečby ✊🍀

ira25
19. mar 2020

Ahojte práve mi volali,zajtra na prvý ožiar, lenže dievčatá mám nádchu ako hrom, ráno zavolať či nemám teplotu...chodili ste aj prechladnuta na ožiare?