Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@kika_32 ahoj,neboj zvládneš to však keď si zvládla chemo toto dáš v pohode,zober vsetko čo ti radili dievčatá,ja mala 2 pyžamá na deň a na noc ,ja som mala naviac aj šľapky do sprchy a ešte zákaz návštev a zatvorené bufety,tak nezabudni vody, budeš pred opkou veľa piť....tak zajtra som v myšlienkach s tebou❤️
co ko
@ira25 dakujem Ti, myslela som ze navstevy budu zakazane, a ani som nechcela aby za mnou niekto chodil, takze tento zakaz mi nevadi. Aj manzelovi som povedala ze ma tam zoberie a potom ked ma pustia tak pride po mna, medzi tym urcite nechcem aby chodil za mnou... Ale bude zakaz navstev takze ani nebude moct aj keby chcel
Tak dievcata uz som tu v Ba na Klenovej. Pekne, ciste oddelenie.este neviem kedy ma budu zajtra operovat, ze rozpis budu mat az niekedy poobede
@kika_32 Kika, velmi sa tesim,je dobre,ze ta budu operovat,predtym ako zacne chaos s rozsirovanim virusu,neboj sa vobec co sa opky tyka, budes mat lieky proti bolesti,takze tie by si mat nemala, len poctivo musis cvicit cviky,co ti daju od 2dna po opke, to ti zabezpeci,ze budes fit co najskor,aj ked ta bude pobolievat,ked budes cvicit,cvic,len kolko vladzes,pokial ako vystes ruky...vies ja som mala dvoj mastektomiu,ale bez rekonstrukcie ,takze mna pustili o 4 hod po opke domov,takze vecer uz som doma vecerala a venovala sa rodine,budeme na teba vsetky mysliet,len ked budes mat cas pripomen mi budes mat 1strannu mastektomiu? a s implantatom,ci bez?❤
Tak si tu sedím už 2 hodiny a čakám na oziar... Jeden stroj sa pokazil, takže je tu asi 20 ľudí v čakárni... Spolieham sa na to, že každý musel prejsť vstupnou kontrolou a má rúško 😅
@kika_32 držím palce, super, ze e sa ti to podarilo vybaviť. Ja som v NOU každý pracovný deň, ak by ti niečo chýbalo, môžem pomôcť 😉
Neviem, či je tu výdajňa, viem len o lekárni... Mňa operovali inde a nemala som mastektomiu...
Ahojte práve mi volali,zajtra na prvý ožiar, lenže dievčatá mám nádchu ako hrom, ráno zavolať či nemám teplotu...chodili ste aj prechladnuta na ožiare?

@kika_32 mňa operovali štvrtok poobede a nedeľu doobeda ma pustili. V pondelok som si bola kúpiť pooperacnu podprdu v Blave