icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

jarmila40
28. mar 2020

@kika_32 ahoj, ja som brala wobenzym..zacala som ho užívať pár dní pred operáciou 🙂
Kľudne ho začni užívať, aj keď si mohla už skôr

kika_32
29. mar 2020

@zuzap33 tesim sa ze sa Ti to pekne hojilo. no mna prepustili v piatok, a ten opuch v podpazusi a opuch okolo rany je vacsi... Preto som myslela ci ten Wobenzym by nepomohol aj na ten opuch 🤷‍♀️

kika_32
29. mar 2020

@jarmila40 ok. Dakujem. No mna to nenapadlo skor iba teraz. 😔

katka14
29. mar 2020

Ahojte kolegynky. Som po chemo. Tentokrat bielej. Dnes rano čierny jazyk. Neviete co to znamena? Som strasne unavena. Boli ma krk a jazyk.

ira25
29. mar 2020

@kika_32 ja som tiež brala, nepravidelne a nie v takej dávke,vraj na operačný opuch je dobrý a ak máš možnosť tak si nasad neuškodí,ja keď nezabudnem tak ho aj teraz sem tam zoberiem

jankastraza
29. mar 2020

@katka14 Ahoj katka, neviem preco, nemam skusenost s takym jazykom, ja som mavala uplne cerveny priam az vyzraty z tej chemo.. zavolaj dr a povedz im to,nech ti nieco daju na to

ira25
29. mar 2020

Dievčatá ja som po opke riešila,,e či po oziaroch môžem ísť k moru na slnko ,to som netušila, že bude táto situácia s vírusom a tak moja dovolenka toho roku bude táto

ira25
29. mar 2020

Momentálne som si vybrala tento

katka14
29. mar 2020

@jankastraza ahoj. No minule ked som volala poslala ma k obvodnemu. Neviem co mi tam namiesali do tej chemo ale je mi strašne. Cely den len v posteli, cele telo a žaludok ma boli. Usta si uz necitim ...

kika_32
29. mar 2020

@ira25 beriem 3x2 tabletky tak dufam ze to pomoze, ak nie tak budem musiet ist skor na tu kontrolu.lebo to mam dost opuchnute stale 😔

ira25
29. mar 2020

@kika_32 to malú dávku berieš, zvýš na 4tab.

kika_32
29. mar 2020

@ira25 3x4 tabletky??

ira25
29. mar 2020

@kika_32 Áno

anetkabagetka
29. mar 2020

@kika_32 ahoj ja som tiež brala wobenzim dva týždne pred operáciou 3x5 tabl. a aj po operácii 3x5tabl. a nemala som žiadne opuchy a krásne sa mi jazva zahojila

kika_32
29. mar 2020

@anetkabagetka az tak vela?? Tak skusim ci mi to pomoze. No ziadny lekar mi to nedoporucil, skoda, mohla som to zacat brat este pred operaciou😔No mna to vobec nenapadlo 😔

jarmila40
29. mar 2020

@kika_32 jasne, chapem.. No nevadí..ak máš ten wobenzym, tak si ho nasaď..ak nemáš, viem zohnať lacnejšie

sabova3
30. mar 2020

@kika_32 Ahoj.ja som brala 3x7.no ale mala som čo robiť to vypiť.mne tak povedala doktorka.Aspon dva týždne tak brať.a potom znížiť.

kika_32
30. mar 2020

@sabova3 fuha, tak to je dost🙈tolko neviem ci by som zvladla

kika_32
30. mar 2020

@jarmila40 zatial mam, ale zaujimalo by ma za kolko vies zohnat?! Dakujem

jarmila40
30. mar 2020

@kika_32 dávaj si kľudne 6tbl 3x denne...4mas malo...200ks za 23e

blondyblond
30. mar 2020

@kika_32 Kamaratka sa nato pytala po opercii kolena nie je onko a jej znamy lekar jej povedal ze je to hlavne biznis,je to dost drahe a vela muziky to nenarobi.

blondyblond
30. mar 2020

@kika_32 Nepovedali vam ze ak sa zvacsi opuch ze mate hned prist ,lebo ja ked som sla domov z nemocnice tak mi tak kazali .

kika_32
30. mar 2020

@blondyblond ano kazali mi ze ak sa to zhorsi tak sa mam vratit skor... Ale neupresnili ake zhorsenie je uz take aby som sa mala vratit skor?! Nechcela som hned utekat, aby mi nepovedali ze naco som tak skoro chodila, ze to potrebuje cas na hojenie 🤷‍♀️tak som sa nevedela rozhodnut ci mam alebo nemam ist skor alebo ci mam do toho stvrtka vydrzat?! No nakoniec som tam dnes volala, a mam zajtra prist radsej sa ukazat skor.

jarmila40
30. mar 2020

@blondyblond enzymi, ktoré sú potrebné pre bežné fungovanie, nenarobia veľa muziky? A po operáciách a aj pre imunitu, aj stále sú predsa potrebné 🙂
Niekedy treba aj porozmýšľať, nie hneď všetko veriť, čo povie dr

ira25
30. mar 2020

Dievčatá dnes mám 6 ožiar,kedy m ísť na kontrolu...nik ma v tom nepoučil

helga9
30. mar 2020

@ira25 ja som každý týždeň mala kontrolu

blondyblond
30. mar 2020

@jarmila40 ja som nepovedala ze enzymi nie su potrebne ,alebo ze nenarobia vela muziky Enzymi su dolezite a clovek si ich doplna stravou. Surova zelenina,ovocie plne enzymov. Kazdy bojujeme s tou chorobou po svojom,ja len nie som zastancom do seba pchat navyse ziadnu chemiu.Ak sa vas dotkol moj nazor..prepacte.

blondyblond
30. mar 2020

@ira25 Kazdy tyzden mam kontrolu u doktorky ktora ma nastarosti oziare a ked skoncim tak potom mam ist onkologicke na kontrolu.

ira25
30. mar 2020

@helga9 tak by som mala ísť,ale nik mi nepovedal,len Erika spomínala ,to sa mám sama zobrať k lekárke čo som mala inej prvé sedenie?

ira25
30. mar 2020

@blondyblond tebe to kto povedal,že máš chodiť na kontroly? Čo ak pôjdem neskôr? Po siedmej ísť?