Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@helga9 ahoj Helka coze? Tak som dufala ze budes mat negativne,chcela som ti dnes odpisat,skusam ale nedali sa vobec nastavit spravy,neotvaralo mi to tak budem skusat
Som velmi smutna ze si tiez brca 😢
@katka14 Katka ako ti je dneska? Uz dufam lepsie? 😢♥️
@jankastraza čo už nič nenarobím dr. mi hovorí život nekončí teraz ste Angelina Jolie
@helga9 dr ma pravdu 😉bude dobre
Dievčatá , ktoré chodíte na ožiare ako to bude s ožiarmi počas veľkonočných sviatkov, môže byť toľko prerušenia?
Baby hipiacky,ale máte krásne husté vlasy,zrejme po prvom ostrihani sa spravia 😊❤️
@jankastraza jeeej super ako rastú 🙂 Mamine velmi pomaly, stále vraví, že má len páperie a a nie vlasy... 🙂
@17zuzka6 nooo 😀 ono to na zaciatku strasne trvalo,ja som si naivne myslela,ze uz budem mat 3 mes po chemo vlasky ako nasa Janka - ten prvy obrazok hore,ale veru som sa mylila a maminka sa ako citi? moja toto vsetko prekonala pred 2r a uz je fit ako rybicka
@jankastraza zatial celkom fajn-poklopem-, už je aj po ožiaroch,len sa jej vyhádzali vyrážky, tak čakáme kedy zmiznú...ale to je nič,inak ožiare zvládla na výbornú 🙂len sa teraz strašne nudí, kedže sa bojí aj niekam chodiť..ale našťastie máme chalupu, tak väčšinou sú tam s ocinom 🙂 veď ich nahováram, že keď sa oteplí, aby sa tam presťahovali.. 😀 lepšie ako sa nudiť v byte...a teraz ani ja ku nim nechodím, lebo pracujem v obchode,tak pre istotu..tak si len voláme dennodenne 😀
@cenculinka ahoj,ako dopadla dnešná kontrola?Bola lekárka,čo bola pri zakreslovani? Nejaké rady ohľadom ošetrenia po ožiari?
Tak dala som na tvoju radu a počúvala som hudbu,ale divné prečo som ju doteraz nepočula?
@jankastraza ahoj. Dnes viac menej rovnako. Ale aspon som si s detmi 2 hodky schrupla poobede tak teraz lepsie. V robote som to odpiskala. Idem na očr od pondelka. Nevladzem ani home office.
@ira25 😂😂😂😂 mne dnes hrali super 😂 bola tam taká mladá dr, vravela že večer si kľudne môžem striekať na to ozarovane miesto aloe...ja mám ešte sprej prvej pomoci s aloe z LR, tak budem používať ten a uvidíme...zatiaľ problémy nemám, ale dr.ma milo upozornila, že to ešte len príde 🤦😂
@cenculinka tak super a bola tam tá lekárka čo sme boli pri nej na začiatku ... myslím Konikova Mne hovorila , že môžem nechtikovu mastičku...to aloe môže byť dobre,ja to nepoznám.
Ale keď budeme ošetrovať tak hádam to nepríde, však baby tu mali a majú ok kožícku.
Dievčatá,ale teraz máte výhodu s krátkymi vlasmi, nakoľko kaderníctva zatvorené a moje vlasy kričia o pomoc
@zuzap33 to je dobre, že sa máš ok nech si fit keď začneš s ožiarmi.So mnou chodí poobede jedná baba čo chodí tiež do práce a preto jej vyhovuje chodiť po obede a mimochodom pracuje v rovnakom ako aj ty dane a tak.... Vieš poobede je tam málo pacientov, vybavím sa do pol hodiny,len včera som išla o 2 a tak boli sme štyri a keď som odchádzala už nebol nik,len prichádzala jedná pacientka,tak lepšie ísť o tretej...
To ti nezávidím,ale nielen tebe,že teraz učenie s deťmi ,práca liečba je veľa aj na koňa

@lula94 ano, je to neprijemne aj bolestive, no bola som v Ba nakoniec v utorok (mala som ist az vo stvrtok)... Vybral mi stehy, a nakoniec pichol do toho opuchu a povytlacal nahromadenu tekutinu, vravel ze toho tam nebolo vela ze cca 80-90ml...no pre mna aj to bolo dost 🙈odvtedy sa mi ulavilo, uz necitim to palenie, stipanie a rezanie co som predtym citila cely den.. Teraz to mam este stale trocha opuchnute ale uz to palenie a stipanie necitim. Tak hadam uz nebude treba nic vytlacat