Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@lula94 keď niekto niečo chce, tak sa toho drží aj keď je začiatok ťažký.. Je to zvyk.. Ale jednoducho, keď niekto bez pečiva a chleba nevydrží, tak hold, nech ho je naďalej, nikto mu predsa nedrží nôž na krku 😀 každý si je sám strojcom šťastia a ak mu to nestojí za to, tak nech si každý robí ako mieni 🙂 a nie, nestačí sledovať zloženie múky..ked už, tak aj zdravý človek, nie len celiatik by mal keď už, tak jest bezlepkovú múku ;)
Onko pacienti by sme mali mať nízkosacharidovú a vysokotukovú stravu ( rozumej zdravé tuky )
Na to sú ale iné skupiny, kto chce a rozmýšľa, tak už dávno má túto tému prečítanú
@ira25 na tie cysty.. 3 týždne čaj zo žihľavy, zeolit, praslička poľná, kvapky z púčikov rastlín DETOX pečene od firmy Serafín, po troch mesiacoch neskutočné zlepšenie, po pol roku všetko v norme, varíť bez tuku, všetko na vode, iba do taniera pol.lyžicu olivového oleja -ten vraj rozpúšťa tuk...tak skús...vymechať mäso, údeniny, nič tučné, mastné, žiadne jogurty, mlieko, tvrdé syry a smotana33%,a kyslá..v podstate viac nejesť ako jesť ☹
@ira25 keď máš nevyváženú stravu, tak si telo robí zásoby tuku z toho, čo dostane...my máme 1x týždenne rybu (na vode s bylinkami uvarenú), k tomu Basmati ryžu, varí sa iba vo vode, 1x týždenne strukovinovú polievku, ale bez zásmažky, vo vode uvarenú s cesnakom, bobkáčom, bylinkami... a do taniera jednu pol.lyžicu olivového oleja panenského... teraz máme veľa zeleniny, šaláty s celozrnnými cestovinami a pod., na raňajky ovsené vločky s orechami, ovocím a trochou medu...skopírovane od jednej pani, aby som to nemusela písať 🙂
Len môj názor
@ira25 https://www.google.com/amp/s/eurozpravy.cz/amp/... a to je len jeden článok. Ja som studivala mnohe aj zahraničné články.
Baby poraďte prosím vás. Zajtra idem na mastektomiu a neviem sa rozhodnúť či nechať kožu na plastiku alebo nie? Aké máte skúsenosti?
@tanicka2311 ak je to možné tak určite nechaj
@tanicka2311 takže nie ako povodne utorok,ale ideš v stredu.Mas covid test? Nám prišiel hneď na druhý deň a vieš čo bratranec ide na operáciu a tiež mu povedali , že trojdňový test..tak ako som povedala už neplatí z dňa na deň.
Ak chces plastiku tak si kožu ponechajú,ale stejne chirurg pusudi,či koža nie je postihnutá.
Držím palce nech všetko dopadne dobre 🙏
@jankastraza ahoj. Celkom dobre. Dnes mam uz 12.oziar.vcera som mala kontrolu v radiolog. ambulancii... Lekar zhodnotil ze to mam troska cervene, hlavne okolo jazvy... Odporucil mi robit si repikove obklady na to. Doteraz som natierala s Linolou, ze mam v tom pokracovat ale okrem toho si mam robit tie obklady. Robili mi aj odber-krvny obraz...vysledok som mala vporiadku, nastastie. Aspon to. Dufam ze to zacervenanie sa nebude zhorsovat😔na dotyk to miesto mam take citlive, trocha bolestive. Sem-tam citim aj take pichanie...
@tanicka2311 mne tiez robili mastektomiu a nechali troska koze neskor na rekonstrukciu 😉ak sa da tak si nechaj urcite
@ira25 už som tu. Zajtra má budú robiť.
@ira25 keď ja teraz neviem či chcem plastiku. Vraj sú to minimálne ešte 2 operácie. Tu ma sestričky presviedčajú že si mám nechať ja neviem. Neviem nakoľko sú tie operácie náročné a ako to vyzerá.
@tanicka2311 a ako to dopadlo s tým testom na Covid.... máš trojdňový?
@ira25 ano
@tanicka2311 u vás testujú aj v nedeľu?
@tanicka2311 ahoj držím palče nech to dobre dopadne.Ked mozes kožu nechaj ale daj na svoju intuíciu.Ja som dala kožu preč.🙏

@jarmila40 to je pravda, dá sa to ale keď jednoducho niekto bez pečiva nevydrží lebo vieme že je aj v cestovinach, stačí len sledovať zloženie múky.