Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@helga9 ja mám pri stolíku tiež roky tabletky na štítnu žľazu, ktoré sa musia brať najmenej pol hod. pred jedlom tak aj ja cca v Tom čase zobnem Euthyrox a potom cca 8-9 zoberiem Tamoxifen a večer ako príde.
Dnes som išla zobrať Tamoxifen a nejak som vzala znovu hormón na štítnu žľazu.
Baby mam 1 otazku. Ked ste sli do nemocnice na opku a mali ste uzavrete životne poistenie, dostali ste niečo z poistovne ??? Usly zisk, bolestne, nasledky ... ???
Baby a ked ste brali chemo, ako ste prosim fungovali? Mali by sme mali ist v polke jula na svadbu, tak neviem, co robit..?? Dakujem
Prosím Vás nemôžem nájsť link na pani ktorá je lekárka na onkológii. Rada by som sa opýtala, aký má názor na občasný pohár červeného vína a hormonálne pozitívny nález prsníka. Ďakujem
@gajdosovci ahoj. U mna zalezalo v akej faze som bola. Po červenej chemo som fungovala normalne i v praci. Po bielej som bola viac unavena. My sme mali teraz prijmanie a to som mala tyzden po 8.chemo. dala som to. Zalezi na tvojom organizme ako zvlada chemo
@gajdosovci To závisí od toho aké chemo budeš mať a kedy.Po červenom tri dni mi nebolo dobre ale potom všetko bolo ok.Po bielom tiež niekedy aj päť dní trvalo kým som sa pozbierala ale potom tiež bolo dobre,nehĺadiac na to že ma boleli kosti.Podľa.mňa keď nebudeš hneď po tak by si to zvládla ale nechodila som do veľkého kolektívu aby som nepozbierala nejakú chorobu lebo potom sa chemo odloží keď ochorieš.
Ahojte,tak toto bola jedna z veci,ktoré aj mna zaujímali,ja som mala prvú červenú v piatok a onkolog mi povedal,že decko-dve je uplne v poriadku (samozrejme nie priamo z nemocnice do putiky 🤪)rovnako kvasinkové pivo,ktoré slúži ako probiotikum. Tak dievčatá,na naše zdravie 🍷🥂 Prosím vás, este v dávnejších diskusiách ste niektorá písali o alternatíve wobenzymu, prosím,čo to bolo za liek? Dakujem
Ahojte,tiez k vam patrim😁Vo februari som absolvovala zachovnu operaciu prsnika,uzliny som mala ciste.Vybrala som 4 davky cervenej chemo a teraz mam 12 davok taxolu kazdy tyzden +herceptin kazde tri tyzdne do stehna.Vcera som mala prvu davku taxolu a dnes som sa zobudila s priserne cervenou tvarou.🤣Vyzeram hrozne.Prejde to?Mala ste niektora?
@miskahrncarikova ahoj, ja som tak mávala červenú tvár na druhý deň. Potom to prešlo a na treti deň ma zas celé telo bolelo.
Drž sa.
@miskahrncarikova ahoj, ja to iste, a na dalsi den sa mi urobilo strasne vela hnisavych vyraziek, cela brada, krk, pri nose na licach a medzi ocami. Cista katastrofa😢
V pondelok som dostala taxol, vcera som bola jak rak cervena a dnes uz mam zas vyrazky😢
Zmizlo mi to asi za cca 5 dni, tak som zvedava, kedy zmiznu teraz
Aj ja som bpla červena jak rak. Chvalabohu bez vyraziek.
@angelina1987 no snad to nebude take zle,po cervenej chemo mi vobec nic nebolo,len som byvala unavena,tak som myslela,ze najhorsie mam za sebou
@midori123 to mi ani nehovor,snad nebudem 3 mesiace cervena a sama vyrazka😁
@miskahrncarikova
@midori123 ahojte, ja som sa tak vyhadzala asi po 6 dávke paklitaxelu, doktorka vravela, že aspoň 3 dni po sa mam vyhýbať čokoláde a kyslým veciam, ako citrusy, kysle ovocie a tak. U mňa to naozaj sedí, čokoláda mi škodí. Ale červená som nebyvala.
@miskahrncarikova tak ja som zas červenú chemo znášala hrozne, som 4 dni nevedela jesť, piť, hrozne mi bolo. Taxol bol potom už len akoby nič pre mňa. Aj keď pri malom to bolo náročné tak, či tak.
@angelina1987 záleží od organizmu. Ja po červenej som päť dní necítila chute, len akože kov. A človek trochu poslabsi. Ale jedla som normálne a určite nelezala. Ešte som si pichala injekcie na krvinky Neulasta. Od toho ma boleli koyti

@helga9 ďakujem mne hovorila endo,že Euthyrox má prednosť pred všetkými liekmi,tak som papkala ich oddelené,no dnes som miesto Tamoxifen vzala duplovaniu dávku euthyroxu,.Fuha som celkom mimo...
Helka,ty Tamoxifen berieš na lačno,alebo s jedlom, čas nedodrzujem ... myslela som hodinu.