Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Baby tak dnes pre Vás 8 km. Dúfam že stačí. Mokrá som jak myš a milión mušiek som požrala.

Joj dievčatá,dnes som nastúpila po roku do práce,už som aj chcela chýbalo mi,ale tie deti ma vyšťavili.Došla som domov a musela som trošku ļahnúť tak som sa unavila.
Pravdepodobne nevládzem tak ako inokedy ale treba si zvyknúť.Bola som jak deti prvý deň v škôlke.
Prosim vas v akom stadiu mate tie nadory? Aj sa vam to niekam dalej rozsirilo? A aku liecbu vam zvolili?
@ninaelizabeth Ahoj,ja mam 2 stadium,uzliny ciste,bez metastaz,mala som 4 cervene chemoterapie,teraz mam este 12 bielych+rok biologicku liecbu
@ninaelizabeth a si chorá, či len neuveriteľne zvedavá????
@ninaelizabeth pýtaš sa totiž ako úplne zdravý, ale veľmi zvedavý človek. Štádium, pokročilé atď A to sa mi vôbec, ale vôbec nepáči.
A teda dobre ranko vsetkym...dako na figu spim v poslednom case...a dnes v noci mi preplo a chcela som spat na bruchu..no,aj hviezdicky som uvidela...🙄
@zuzap33 Bohuzial sestra je chora :(
@ninaelizabeth ahoj u každého sa ta choroba správa inak a aj človek na liečbu reaguje inak. Tu ti baby poradia ak má sestra nejaký problém. Ale čo kto má a v akom štádiu ti nepomôže.
Ach vam to vadi prepacte, nebudem sa pytat. Len som chcela nejake pozitivne spravy pocut
@ninaelizabeth pýtaj sa kedykoľvek
@helga9 ved ja viem ze kazdy organizmus je iny, len som sa pytala keby je niekto na tom podobne ci sa im zvolila podobna liecba. Sestre povedali ze klinicky ma uzliny napadnute ale histologia bola cista. Caka este na vysledky gamagrafie. Idu jej vybrat vajecniky a potom nasadia hormonalnu liecbu, lebo ma pozitivne estrogeny a progesterony
@ninaelizabeth na vaječníky idem aj ja za mesiac som tiež horm pozitívna a aj brca1 mam
@helga9 ona zatial nema spravenu genetiku. A beriete teraz aj nejake chemo. Jej nedali n8c..a nevieme ze ci tymi hormonmi by sa to malo zmensit a potom vybrat hrcka alebo ako
@ninaelizabeth áno mala som 16 chemo 4 červene a 12 bielych a teraz mám štvrtý mesiac tamoxifen. Ja som mala chytene aj uzliny.
@helga9 jej ta histologia vysla negativna. Ale na mr a ct sa im zdalo ze ma mikrometastazu na hrudnej stene. Z 1 stadia jej dali 4ku. Isli sme do kolien. Ale verim ze to nebude az take zle, ma 3 rocneho syna a 6 mesacneho
@ninaelizabeth takze to budú sledovať zrejme keď si asi nie sú úplne istý. Koľko má sestra rokov?
@helga9 32 rokov ma. A agresivitu ma 2-3 percenta. A pomaly rastuce - grade 1
@ninaelizabeth histologicky to má super držím palce nech to neni mts pri takejto histologii to snáď nebude

@zuzap33 moj buduci manzel jej zakazal za mnou chodit,lebo na pockanie porozpravala kto na to umrel...a furt saxvypytovala,ci je to chytlava 🤦♀️