icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

emjee
23. apr 2019

@helga9 vajecniky sa beru, ked je hormonalne pozitivna, ja mam myom na maternici, takze najradsej by ma vykuchali celu (a bavia sa so mnou stylom - budte rada, ze mate jedno dieta, viac ich mat nebudete a maternica vam na ine ako tehotenstvo nie je)

helga9
24. apr 2019

@emjee veď perfektní prístup doktorov co iné nato povedať.

romiada
24. apr 2019

@emjee mne takmer zobrali maternicu po prvom dieťati (skoro som im tam vykrvacala pri cisarskom). A to mi tiež moj porodnik prezradil len tak pomimo potom že jeho kolega mi na operacke chcel zobrat vtedy maternicu. A moj gyndoš je zastancom toho že nechať. Len vdaka nemu som mohla mat druhe dieta. Ale pred druhym porodom som podpisovsla suhlas že maternica pojde von ked sa zopakuje taky scenar ako pri prvom.

helga9
24. apr 2019

@romiada no je to katastrofa. Mamina sa ma ako?

romiada
24. apr 2019

@helga9 caka...26.4.ma ist na krv a podla toho asi rozhodnu aku chemo. Som ju chcela zobrat este 1.5.na vylet do Trencina s detmi tak snaď stihnem.

romiada
24. apr 2019

@helga9 ja už som to brala tak že ak by to malo ohroziť zase moj život tak som s tym zmierena...ved 3dieta uz nechcem/nedam aj tak. Keby ma vykuchali po prvom, to by ma nasralo. Našťastie som mala fakt špičkoveho doktora ktory sa ma na operačke zastal s tym že možno budem chcieť druhe dieťa. Nebyť jeho tak by som bola už v 27 rokoch bez maternice

helga9
24. apr 2019

@romiada veru to mas šťastie. Muzovej sesternici zobrali všetko asi mala 23 rokov. Ľudia ona ma 40 a je v pi... s kosťami totálne. Tie hormóny chybaju

romiada
24. apr 2019

@helga9 ved presne toto tvrdil moj gyndoš/porodnik že každy organ ma v tele svoj vyznam a pokiaľ je to možne tak sa pokusiť to zachraniť. Veď aj slepak tušim donedavna považovali za oštaru čo zneprijemni život ked sa zapali a nakoniec vraj sa tiež podiela na určitych potrebnych procesoch v tele

larike
25. apr 2019

@helga ahoj, tak ako po 2 chemo?

helga9
25. apr 2019

@larike ahoj zatiaľ všetko OK. Krmim sa jak diva. Ty kedy mas druhu?

sabova3
25. apr 2019

@helga9 čauko.tak to je fajn,že ti je dobré.nevies mi povedať,ako môžem pridať sem jednu ženu.nevie nájsť túto diskusiu,kde si píšeme.a ja jej neviem pomôcť,lebo neviem ako.

helga9
25. apr 2019

@sabova3 ahoj no musí si dat modrykonik do Google a napísať chemoterapia po mastektómii prsníka a ono ju to nasmeruje no musí sa prihlásiť aby nam mohla pisat

sabova3
25. apr 2019

@helga9 aha,veď to som jej napísala,a že vraj jej to nejde vyhľadať.

helga9
25. apr 2019

@sabova3 koľko chemo mas uz za sebou? Bolo ti po každej chemo rovnako? Nestupnuje sa to ze čím ďalej tým horsie? A este ze ci robili dáke sono alebo niečo počas chema ze ci vôbec zaberá? Mne Dr povedal ze ct mi urobia az po poslednej chemo tak rozmýšľam žeby som išla na sono keď aj si ho zaplatim

helga9
25. apr 2019

@sabova3 tak neviem lebo mne to cez Google nájde hneď aj teraz

sabova3
25. apr 2019

@helga9 no mne bolo najviac zle po druhej červenej.mne robili ct na začiatku liečby.a teraz pred týždňom má obvodná poslala na ultrazvuk brucha.a to je všetko.a k tej skupine.skusila som nájsť skupinu a ono tam naozaj píše,že ju nenašlo.tak nechapem

helga9
25. apr 2019

@sabova3 skús fórum chemoterapia po mastektómii prsníka mne to naslo

sabova3
25. apr 2019

@helga9 aké fórum, nechápem kde si to našla

helga9
25. apr 2019

@sabova3 do Google to zadaj

helga9
25. apr 2019

@sabova3 cely tento názov fórum chemoterapia po mastektómii prsníka napíš do google

sabova3
25. apr 2019

@helga9 ok.diky,už som jej napísala.aj mne to tak našlo.

sabova3
25. apr 2019

Taká krásna tapeta je tu na izbe, Nemocničná.

larike
25. apr 2019

Ja som od utorka v nemocnici v stredu mi zaviedli PICC a dnes mi dajú 2 chemo, mne povedali že mi nebude horšie ako po 1 chemo.

helga9
25. apr 2019

@sabova3 bisťu fakt krása

helga9
25. apr 2019

@larike no hádam tie 4 zvládneme v pohode. Tieto červene sú najhoršie. Uz nech to mame za sebou. Čakám kedy mi začnú padať vlasy ktoré mi ostali lebo ta studena čiapka nefungovala a nechcela som odlozit chemo. Nosím parochňu ak tak lebo mam plešiny vypadane. Ale aspoň obočie a mihalnice by mohli ostať tebe vypadli alebo este mas?

sabova3
25. apr 2019

@larike a dalo sa to zvládnuť ten pik.

sabova3
25. apr 2019

@helga9 mne obočie aj mihalnice ostali.

helga9
25. apr 2019

@sabova3 no to by bolo super. Ty kokos ale chlpy mi vôbec nepadajú ale vôbec to co by fakt mohli

sabova3
25. apr 2019

A také už mám vlasy.

sabova3
25. apr 2019

Kamoška hovorí načo nosím parochňu.no ale ja si neviem zvyknúť ešte.